Sztár

Édesapjára emlékszik Dj Dominique: „Furcsa csodálkozással tekint a médiás világra, amiben élek”

Békés és toleráns vagyok, mert otthon ezt láttam, és erre neveltek. Édesapám arra tanított, hogy ne legyen előítéletem, és mindig becsüljem meg a másik embert. Szüleim erkölcsi tanítása egész életemre hatással van.

A cikk eredetileg 2013-ban jelent meg a Meglepetés magazinban. Akkor arra kértük a lemezlovast, mesélje el, mit tesz másként vagy éppen ugyanúgy, mint édesapja, Dr. Várkonyi Zoltán az ő korában.

„Házias vagyok”

„Édesapám kiveszi a részét a házimunkákból, mosogat, bevásárol, egyszóval nem érzi férfiatlannak, ha otthoni teendőket kell csinálnia. Gyerekkoromban nálunk az volt a szokás, hogy a vasárnapi ebéd után mindenki segített leszedni az asztalt, nem csak édesanyámra maradt ez a feladat. Én is házias vagyok. Nem okoz gondot a házimunka, hiszen sokat életem egyedül itthon és külföldön egyaránt.”

Mint a galambok!

„A szüleim 50 éve élnek házasságban, és ebből 31 évet egy szobában dolgoztak a szegedi kísérleti fizikai tanszéken. Olyanok, mint a galambok, mindig párban vannak. Két gyerekük született. A húgom orvos. Korábban volt egy menyasszonyom, akivel komolyan gondoltam, de mégsem jutottunk el a házasságig. Sajnos gyerekem nincs, ám nagyon kedvelem a kicsiket. Immáron 20 éve szervezek hátrányos helyzetű és fogyatékos gyerekeknek jótékonysági rendezvényeket.”

Szegeden éltek

„Szegeden, egy kis panellakásban nőttem fel. A szüleim ugyan a Tisza-parti városban maradtak, de már kertes házban élnek. Édesapám saját használatra szőlőt is termeszt. Én városi ember vagyok, Budapesten érzem jól magam. Ezzel együtt minden alázatom és tiszteletem a vidéki embereké. Az ő szorgalmas munkájuk révén jut nekünk, városi népeknek enni- és innivaló az asztalra.”

Fejkendő a védjegye

„49 éves vagyok. Alkatilag édesapámra ütök, de neki dúsabb a haja, mint az enyém. Amikor 1998-ban a híres focista, Ronaldo leborotválta a haját, én is ugyanezt tettem, és azóta sem növesztettem vissza. A fejkendő lett a védjegyem.”

Fizikusként dolgozott

„Édesapám tudós-fizikus, és bár milyen furcsa, én is fizikatanárnak tanultam. De az én pályám kanyargós utat vett: a diploma megszerzése után az Egyesült Államokba utaztam, ahol mosogató, kikötői munkás és kamionsofőr is voltam, de elsődleges feladatomnak az ottani zenei és rádiókultúra megfigyelését tartottam. Hazatérve a Juventus Rádió műsorvezetője lettem. Dj Dominique néven lemezlovasként is dolgozom. Édesapám furcsa csodálkozással tekint a médiás világra, amiben élek. Szerintem neki az tetszene, ha fizikatanár lennék.”

„Békés és toleráns vagyok, mert otthon ezt láttam, és erre neveltek. Édesapám arra tanított, hogy ne legyen előítéletem, és mindig becsüljem meg a másik embert. Szüleim erkölcsi tanítása egész életemre hatással van.”

Fotó: archív