Uncategorized

Ne hagyja, hogy a lábfájdalom és a visszeres panaszok megállítsák! (X)

A krónikus vénás elégtelenség (visszérbetegség) a felnőtt lakosság nagy részét érintő probléma, mely gyakran társulhat heveny aranyérbetegséggel is. A kellemetlen tünetek az életminőség romlásához is vezethetnek. Ne hagyja, hogy a panaszok megakadályozzák mindennapi teendőinek ellátásában! (2)

A fájdalom, nehézláb-érzés, lábfáradtság, nyugtalan láb, duzzanatok, éjszakai lábikragörcsök, jellegzetes visszeres elváltozások (seprűvéna, visszeres dudor), valamint a heveny aranyérbetegséggel összefüggő tünetek (fájdalom, végbéltájéki duzzanat, vérzés) ismerősek lehetnek azoknak, akik krónikus vénás elégtelenségben szenvednek. (1)

A vénák elégtelen működése következtében fellépő panaszok esetén nagyon fontos az azonnali cselekvés. A Flebaven mikronizált diozminnal ellátott venoaktív gyógyszer, mely a krónikus vénás elégtelenség és az akut aranyér-betegség kezelését segítő készítmény. A mikronizáció megkönnyíti a hatóanyag felszívódását, ezáltal növeli a hatékonyságát is. (2)

A Flebaven hatása kiegyensúlyozott életmód mellett a legkedvezőbb; fontos a megfelelő testsúly fenntartása, kerülendő a napozás, valamint a hosszas állás. Egyes betegeknél kompressziós harisnya viselése is szükséges lehet, mely a vérkeringés javítását teszi lehetővé. (1)

A CVD (krónikus vénás betegség) hajlamosító tényezői (3):

  • Nem (nőknél 4x gyakoribb)
  • Életkor (idősebb korban nő a gyakoriság)
  • Öröklődés (öröklődő genetikai eltérés)
  • Várandósság ideje
  • Hormonális fogamzásgátlás
  • Tartós ülő- vagy állómunka
  • Elhízás

A diozmin klinikailag vizsgált hatásai

A Flebaven krónikus vénás elégtelenség okozta panaszok és akut aranyérbetegséggel összefüggő tünetek kezelésére javallott felnőttek számára. A diozmin az úgynevezett bioflavonoidok csoportjába tartozik, a hajszálereket stabilizálva fejti ki hatását. A Flebaven hatóanyaga a visszerek működésére hat és védi a vénákat; fokozza a visszerek tónusát és a hajszálerek ellenállását. A Flebaven csökkenti a duzzanat előfordulását, és a prosztaglandin-szintézisre kifejtett hatása miatt a gyulladások ellen is felveszi a harcot. (1)

Mellékhatások

A diozminnal elvégzett klinikai vizsgálatok során bejelentett nemkívánatos hatások többnyire enyhék és átmeneti jellegűek voltak. Leggyakrabban emésztőszervi mellékhatásokat jelentkeznek (hasmenés, emésztési zavar, hányinger, hányás), ritkább esetben fejfájás, rossz közérzet, szédülés, viszketés vagy bőrkiütés. (1)

A Flebaven hatáserőssége:

  • 500 mg-os filmtabletta (1)
  • 1000 mg-os tabletta (1)

A gyógyszer vény nélkül kapható. (1)

Források:
(1) Flebaven 1000 mg tabletta alkalmazási előírás, 2020.11.22., Flebaven 500 mg filmtabletta alkalmazási előírás, 2020.11.22.
(2) Krevel B, Barbič-Žagar B, Uranič N. Efficacy and safety of a single dose of Flebaven® (diosmin) 1000 mg daily in patients with chronic venous disease. Med Razgl 2020; 59 (1): 107–18.
(3) T. Sándor: Krónikus vénás betegség – ahogy ma látjuk. Orv Hetil. 2010 Jan,24;151(4):131

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete