Sztár

Életre szóló leckét tanult az édesanyjától Ungár Anikó: „Sose egyél túl sokat!”

A bűvésznő édesanyja olyan gyönyörű nő volt, hogy még 70 éves korában is megkérték a kezét. Érdemes lehet tehát hallgatni a tanácsaira.

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban. Akkor arról kérdeztük a bűvésznőt, mit csinál ugyanúgy, vagy éppen másképp, mint az anyukája, Lili Rosenthal, becenevén Titi.

Trükkös szépség

„Nem korfüggő egy nőnél, milyen szabályok szerint öltözködhet. De tisztában kell lennünk testünk előnyös részeivel. Azokat kötelező kihangsúlyozni! Én 63 évesen is ezt teszem! Ha csak azt mutatjuk meg magunkból, ami szép, az emberek azt hiszik: rajtad minden tökéletes!”

Mandulavágású szemek

„Külsőre inkább apám vagyok, de a mosolyunk, a hangunk szinte egy és ugyanaz a mamámmal. Ezen kívül a mandulavágású szemeket és kifli számat is anyukámtól örököltem.”

„Megtanított németül”

„Édesanyám meggyőződése, hogy egy anya az anyanyelvén beszéljen a gyerekével, mert az a legösztönösebb és legmélyebbről jövő. A mami velem mindig németül beszélt. Mivel kétnyelvűen nőttem fel, a többi nyelvre is sokkal fogékonyabbá váltam. Amikor a fiam, Gábor megszületett, mi sem volt természetesebb, mint hogy átadjam neki a nyelvi örökségem. Ma ő is beszél németül.”

Karrierjét derékba törte a háború

„Anyukám először női szabó lett, majd modellezést-divattervezést kezdett el tanulni. Sajnos nem csinálhatott karriert, mert közben kitört a háború. Viszont a baráti körnek csodás darabokat tervezett. Gyerekkoromtól ő varrta a ruháimat. A mami révén engem is megérintett a divat. Egy időben saját divatszalonom is volt. Modellkollekciót készítettem, és ezeket méret után meg lehetett rendelni.”

„Neki 1 házasság, nekem 4 kapcsolat”

„Édesanyámnak egy házassága volt, én a negyedik párkapcsolatomban élek. A mamám
olyan gyönyörű nő, hogy még hetvenéves korában is megkérték a kezét, de ő már nem akart férjhez menni.”

„Későn szültünk”

„Édesanyám későn szült engem, és én is negyven voltam, amikor a fiam világra jött. Anyukám azért szült 39 éves korában, mert későn lépett az életébe a szerelem, másrészt közbeszólt a háború és az az utáni nehéz időszak. Én a karrierem miatt halasztgattam a gyerekvállalást, sokat szerepeltem külföldön.”

Nincs gondjuk a kilókkal

„A mamikám példáján keresztül lestem el a helyes, egészséges élet összes fortélyát. Tőle tanultam, hogy mindig félig telt gyomorral álljunk fel az asztal mellől, a »még ennék« érzéssel. Ha ezt tudjuk tartani, sose lesz gondunk a kilókkal!”

Fotó: archív