Televíziós műsorvezetőként is sikeres volt, de vállalkozóként is komoly eredményeket ért el.
„Állatkereskedő nagyapám tette le a családi vállalkozás alapjait még a múlt században. A felmenőim egy kúriát vettek Söjtörön (Zala vármegye), amelyben helyet kapott az üzem, egy istálló és egy kocsma. Gyerekként én is sok időt töltöttem ott, de később az üzem felszámolásra került, a birtokot eladták. Tíz évvel ezelőtt felélesztettem a vállalkozást, és elkezdtem legyártatni a családi receptúra alapján készülő kolbászokat. Saját üzemem nincs, bérgyártással állíttatom elő a hústermékeket” – árulja el Sándor, akinek óriási elismerés, hogy portékája számos díjat kapott az elmúlt években.
Nyugdíjasként élvezi a motorozást
„Sokat utazom, tárgyalok, kóstoltatásra járok. Ma már éttermekben, áruházláncokban és a szállodai reggelizőasztalokon is helyet kapnak a kolbászaim” – mondja büszkén az üzletember, aki Budapestről irányítja a cégét. Jószerivel ő intéz mindent. Egyébként pedig már nyugdíjas, hiszen 67 éves.
„Szerencsére nem érzem a koromat, aktív életet élek. Még mindig imádok motorozni, és egzotikus túrákat is szervezek. Januárban Dél-Afrika déli tájait jártuk be többedmagammal. Távoli vidékekre is elmegyek motorral.”
Megjött már a kedve a nagypapasághoz
Ildikóval boldogan élnek, nincsenek drámák. „A napokban lesz a negyvenedik házassági évfordulónk. A huszadikon a barátaink előtt újraházasodtunk. Hogy miként ünnepelünk idén, még nem tudom. Szerencsére semmi olyat nem tudok mondani a házasságomról, ami a bulvárt érdekelhetné. A feleségem krízistanácsadó szakpszichológusként dolgozik, tehát elég messze áll a munkája az enyémtől.”
A házaspárnak van egy gyermeke, Marci. A 36 éves fiatalember korábban egy zenei tévécsatornánál volt műsorvezető, jelenleg egy PR-ügynökségnél dolgozik, civil foglalkozása van.
„A fiam egyelőre nem nősül, és unokákkal sem örvendeztetett meg. A korom miatt lehetnék nagypapa, kedvem is volna hozzá, de ez a vágyam még nem valósult meg. Nem aggódom, mert szerintem öt-tíz év múlva is fiatalos energiám lesz.”
Jól főz, de szívesen eszik kifőzdékben is
A sokoldalú híresség a médiától sem szakadt el. A Trend FM rádión turizmussal és gasztronómiával foglalkozó műsort vezet „Menni-Enni” címmel.
„Az adásokat szívből csinálom. A munkámban mindig a minőséget, a legmagasabb nívót próbálom képviselni. Legyen ez a média vagy a vállalkozásom.”
Sándor bő egy évtizeddel ezelőtt a Story TV4 tévécsatornán rekordnézettséget ért el a főzőműsorával. „Örültem a sikernek. Azt mondják, jól főzök, de ez nem azt jelenti, hogy mindennap különleges vacsorát készítek. Szívesen eszem kifőzdékben, vendéglőkben, keresem a házias ízeket. A hasamat még mindig jobban szeretem, mint a saját főztömet” – teszi hozzá nevetve.
Jó szívvel gondol a régi kollégáira
Annak idején a Danubius Rádió reggeli műsorát együtt vezette Jakupcsek Gabriellával és Gundel Takács Gáborral. Vajon tartják-e a kapcsolatot? „Gabival többször összefutottam Zamárdiban, neki is itt van telke. Gundival régebben beszéltem, de mindig örülünk egymásnak, amikor véletlenül találkozunk. A rádiósok közül Rákóczi Ferivel szorosabb a kapcsolatom” – árulja el Buza Sándor.
fotó: Olajos Piroska, Rózsa Erika, Szabolcs László, Vahl Ottó, dfp