Címlapsztori Sztár

Pikáns titok: Németh Kristóf helyett a sajtot választotta Gregor Bernadett – „Több is lehetett volna köztünk egy ölelésnél”

Németh Kristóf éveken át epekedett Gregor Bernadett után. Egyszer majdnem meg is történt köztük az a bizonyos dolog, de a szép színésznő egy váratlan megjegyzésétől kudarcba fulladt az ígéretesnek induló éjszaka...

A cikk eredetileg 2013-ban jelent meg a Meglepetés magazinban. 

Közös történetük húsz évvel ezelőtt a színművészeti főiskola falai között kezdődött.

„Berni három évfolyammal feljebb járt, mint én. Abba az osztályba különösen szép lányok tanultak: Schell Juci, Kéri Kitty, Marozsán Erika és a gyönyörű Gregor Ber­nadett. Minden srácnak meg­volt a maga kedvence. Én Berniért rajongtam, és csaknem minden nyilvános előadására és vizsgájára elmentem. Vágyakozva néztem rá, de mivel volt valakije, nem mertem kezdeményezni, csak messziről és titokban figyeltem őt” – elevenítette fel a régi időket Németh Kristóf.

„A sajtot választottam”

Négy-öt évvel később, már dip­lomás színészként ismét egymás közelébe sodorta őket az élet.

„Egy pikáns vígjátékot játszottunk Gödöllőn. A szerepünk szerint egy szerelmes párt alakítottunk, és a pajta tetején kellett évődnünk egymással. Halálosan boldog voltam, hogy végre megölelhetem, és testközelbe kerülhetek Bernivel. Nem tagadom, akkor és ott annyira megkívántam őt, hogy a hempergésünk közepette belefeledkeztem a jelenetbe, és egy rossz mozdulatot követően leestem a pajtáról. Rajtunk kívül mindenki nagyon nevetett, mi nem találtuk olyan viccesnek, és Berni akkori párja sem, aki féltékenységében állandóan követett minket, és árgus szemekkel figyelte, hogy mit csinálunk egymással” – mesélte Kristóf.

A Játékszín egykori igazgatója azt is elárulta, hogy ezt az esetet leszámítva egyszer kerültek olyan intim helyzetbe, amikor egymás karjaiba fonódtak.

„Volt egy nagyon rövid időszak, amikor mindketten egyszerre voltunk szinglik. Egy pálinkagőzös estén úgy hozta a helyzet, hogy több is lehetett volna köztük egy baráti ölelésnél. Majdnem meg is történt…” – mesélte Kristóf.

„Csak akkoriban épp fogyókúráztam – veszi át a szót Gregor Bernadett. – A koplalástól feszült voltam, és azt mondtam Kristófnak: »Ha közted és a rántott sajt között kellene választanom, inkább a sajtot enném meg!»”

„Berni váratlan kijelentésétől, hogy a rántott sajt többet ér nálam, annyira elröhögtük magunkat, hogy pa­ta­kokban folyt a könnyünk, végül nem történt köztünk semmi” – fejezte be a történetet Kristóf.

»Szépfiúnak tartottam«

„Sem akkor, sem később. Bár a 25 éves Kristófot kifejezetten szépfiúnak tartottam, úgy gondoltam, egy ilyen férfi mellett kellően nehéz az élet. A lányok állandóan körülrajongják, és hát melyik nő akarna osztozni a számára kedves férfin? – elmélkedik Berni. – Ráadásul,
ha akkoriban megtörtént volna köztünk az a bizonyos dolog, ma már nem valószínű, hogy beszélnénk egymással. Sokkal jobb, hogy így történt, mert a barátság megmaradt köztük. Csak most már más dolgokról beszélgetünk, mint 15 évvel ezelőtt. Például arról, hogy a fiaink, Álmos és Lőrinc melyik táborba mennek nyaralni, vagy hétvégén milyen közös programot csinálunk a gyerekekkel” – folytatta a szép színésznő.

Telefon az éjszaka közepén

A színészek azt mondták, szerencsések voltak, mert Berni egykori férje nem volt féltékeny Kristófra, és a színész egykori feleségem sem volt féltékeny Bernadettre, így a baráti kapcsolatuk igazán elmélyülhetett az elmúlt bő tíz évben. Annyiszor találkozhattak, ahányszor csak akartak. A hétköznapi dolgokon túl gyakran lelkiznek is egymással. A legőszintébben, kertelés nélkül beszélik meg a magánéleti gondjainkat, hiszen mindkettőjüket megmarcangolta már az élet, van elég tapasztalatuk.

„Komolyan mondom, Berninek nagy szerepe volt abban, hogy a válásomat lelkileg feldolgoztam és túléltem. Őt bármikor felhívhattam, mindig meghallgatott, még az éjszaka közepén is. Ilyen barátból alig néhány van csak az ember életében, meg kell becsülni. Nagyobb érték egy igaz barát, mint egy jó szerető” – mondta Kristóf.

„Ezt én is így gondolom” – bólogatott Bernadett, miközbenátkaroljta Kristófot. Ő pedig nem hagyja annyiban: „Gyere, ugorj a hátamra!” – heccelte Bernit.

A színésznőnek nem is kellett több, azon nyomban kapható volt a bolondozásra. Látszik, hogy ez a barátság az egymás megbecsülésén túl a végtelen jókedvről is szól. Amikor együtt töltik az időt, ők ketten újra ugyanazok a lelkes és vidám fiatalok, akik megismerkedésükkor voltak.

Mivel lepik meg egymást?

Mindketten remekül főznek, ezért amikor vendégségbe mennek egymáshoz, nem okoz gondot számukra, hogy milyen étellel várják és lepjék meg a másikat.

„Tudom, hogy Kristóf 13 éves kora óta nem eszik húst, kizárólag zöldségfélékből, gyümölcsből és tésztából készíthetek neki valami finomat. Ő pedig legtöbbször rakott krumplit főz nekem, valami mennyei az íze!” – árulja el Bernadett.

Fotó: archív