Címlapsztori Sztár

Kulisszatitkokat kotyogott ki Laky Zsuzsi az Ázsia Expresszről: „Volt olyan versenyző, aki Guszti a hangját sem bírta elviselni”

Az Ázsia Expresszben versenyző házaspár a Fülöp-szigeteken szembesült a nyomorral és a roppant nehéz életkörülményekkel. A családfő sokkal nehezebben viselte a megpróbáltatásokat, mint az egykori szépségkirálynő.

A vagány házaspár izgatottan várta, hogy mi fog velük történni a kaland­realityben, de amiben részük volt, az minden képzeletüket felülmúlta.

„Versenyző típusok vagyunk, de erre a szenvedésre nem voltunk felkészülve – mondja Zsuzsi. – A helyszínen szembe­sültünk a valósággal, az őrült meleggel és az elviselhetetlen páratartalommal. Rosszul voltunk a hőségtől, és mindig izzadtunk. Én tudom, hogy a férjemnek hol vannak a határai. Ha nem eszik eleget, és nem alszik jól, hamar kiborul és ingerlékennyé válik. Ráadásul Guszti végtagjai már az első napon begörcsöltek, ami komoly fizikai fájdalommal járt, szenvedett. A férjem makacs és öntörvényű, sokszor besokallt, és hangot is adott a nemtetszésének, de hát ő ilyen. Ami a szívén, az a száján…” – meséli nevetve Zsuzsi. A házaspárnak az éjszakái sem voltak nyugodtak

„Tényleg olyan magas a páratartalom, hogy európai ember számára nehezen elviselhető. Áll a levegő még az éjszaka közepén is. Nem is tudom, mi lett volna velünk, ha szívbetegek vagyunk. Szerintem ott haltunk volna meg. Egyik hajnalban pedig arra ébredtem, hogy egy hatalmas csótány mászik át rajtam. A filippínók egyébként nagyon kedvesek voltak, de az a mélyszegénység, ami a Fülöp-szigeteken van, elkeserítő. Szívszorító volt látni, hogy a helyieknek esélyük sincs a jobb életkörülményekre. A legtöbb lakásban nincs villany és meleg víz, csatornaszag és orrfacsaró bűz van mindenütt.”

A Fülöp-szigeteki időjárásra nem voltak felkészülve

Az autóstop nem az erősségük

Amíg versenyben voltak, gyerekeikre, Lucára és Lujzira a nagyszülők vigyáztak.

„A lányok már nem kicsik, 13 és 10 évesek. Elmagyaráztuk nekik, hogy mi most egy ideig telefonon sem leszünk elérhetőek, de nem kell aggódniuk miattunk, nem lesz semmi gond. Ezt a műsort még tavasszal vettük fel, amikor a lányok iskolába jártak, ám egy napot sem hiányoztak a suliból, mert anyukámék feljöttek Nagykanizsáról, és gondjukat viselték az unokáknak.”

A nagymama itthon elkészítette a lányok kedvenc ételeit, de Zsuzsi és Guszti szinte csak rizsen és gyümölcsön élt. „Tudom, nem azért mentünk ki, hogy jókat együnk, de elég korlátozott volt a lehetőség. Egy kis tojás, egy adag rizs, ha szerencsénk volt, néhány kolbászdarabka. Pénz és bankkártya nélkül ennyire futotta.”

Zsuzsi azt mondja, ha újrakezdhetné a versenyt, valamit máshogyan csinálna. „A stoppolás nem igazán ment nekünk. Eleinte kifejezetten kellemetlennek éreztük, hogy bekéredzkedjünk idegenek autójába. Hiába voltunk ügyesek a napi feladatok megoldásában, nehezen tudtunk eljutni egyik helyszínről a másikra, mert nem voltunk elég erőszakosak, ezért a tévénézők számára lassúnak is tűnhetünk.”

Szereti, hogy a férje szókimondó

A gyerekekre most a nagyszülők vigyáztak

Barátkozni nem volt idő, de némi benyomás azért maradt bennük a versenytársaikról. „Tilla nagyon vagány és jó fej volt. Megkedveltük őt. Stohl Andrásnak hasonló a temperamentuma, mint a férjemnek, csak ő jobban tudja kontrollálni az indulatait. Béres Anettet korábbról ismertem, most sem okozott csalódást, kedves lány. Viszont volt olyan versenyző, aki nem került közel hozzánk. A nevét nem szeretnénk elárulni. Guszti a hangját sem bírta elviselni, és ezt el is mondta neki. Imádom a férjemben, hogy szókimondó, és ha valami nem tetszik neki, akkor nem rejti véka alá” – árulja el Zsuzsi. Az egykori szépségkirálynő a tavalyi Farm VIP-ben is szerepelt. Összehasonlítva a két tévéműsort, az Ázsia Expresszet tartja nehezebbnek.

„A Farm közelebb állt hozzám, hiszen vidéki lány vagyok, Nagykanizsán nőttem fel. Természetben lenni és háziállatokról gondoskodni nem megterhelő számomra, a komfortzónámon belül van. Amikor gyerek voltam, sertéstelepünk volt, és a szüleimnek háztáji gazdasága. Az Ázsia Expressz nagyobb kihívást jelentett, emberpróbáló küzdelem.”

Guszti egy újabb filmet forgat

A négytagú család számára most már ugyanolyanok a hétköznapok, mint korábban. A napokban elkezdődött az iskola.

„A lányokat hozom-viszem a suliba és különórákra. Sportolnak, zongorázni és gitározni tanulnak, a fél életemet autóban töltöm. És közben vezetem a háztartást, rendezem a kertet. Guszti továbbra is edző, és elkezdett forgatni egy új magyar filmet. A Külön falka mozisikere óta egyre több filmes munkája van. Nem tartja magát profi színésznek, de nagyon jó karakter” – mondja büszkén Zsuzsi. A pár szeptember végén ünnepli a házassági évfordulóját.

„16 éve vagyunk együtt, ebből 14-et házasságban töltöttünk. Nagyon boldogok vagyunk. Jól ismerem Gusztit, én tudom kezelni őt, és ő is engem. A gyerekeink felnevelésén túl is vannak közös céljaink. Most Gödön lakunk, de egy napon szeretnénk távolabb költözni a nyüzsgő városi élettől. Egy nagyon csendes, természet közeli telken szeretnénk majd megöregedni.”

idén Elmaradt Zsuzsi születésnapi partija

A kétgyerkes anyuka áprilisban töltötte be a negyvenet. Guszti – a felesége háta mögött – szervezett egy nagy meglepetés születésnapi partit, amit az Ázsia Expressz miatt le kellett mondania. „A családom felköszöntött, ám a rég látott barátaimmal nem sikerült együtt ünnepelni. Sebaj, majd az ötvenediken bepótoljuk!” – mondja Zsuzsi nevetve.

Fotó: Schumy Csaba, TV2