Címlapsztori Sztár

Édesanyja tragédiájáról mesélt Ivancsics Ilona: „Elvesztette első gyerekét”

A színésznő édesanyjának első gyermeke tragikus körülmények közt hunyt el. De hogy pontosan hogyan, azt Ilona sem tudja...

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban. Akkor arról kérdeztük a színésznőt, mit tesz másként vagy ugyanúgy, mint édesanyja, Ilonka, amikor annyi idős volt, mint ő.

Egy fájó családi tragédia

„Két házassága volt, én a másodikból születtem. Az első gyereke tragikus körülmények között hunyt el, de erről nem beszéltünk. Azt hiszem, ezért is ment tönkre az első házassága. Anyukám 40 éves volt, amikor én világra jöttem. Nekem egy válással végződő házasságom és több párkapcsolatom is volt. A fiamat, Bencét 29 évesen szültem.”

Kiválóan beszélt oroszul

„A szüleimmel egy Somogy megyei faluban, Nagybajomban éltünk, de édesanyám Kárpátalján született. Fiatalon orosz–magyar tolmács volt, később a kaposvári kórházban kisegítőként dolgozott, onnan ment nyugdíjba. Sajnos nem sokáig élvezhette az időskort, 69 évesen meghalt.”

A színésznő édesanyja 69 éves korában hunyt el

„Együtt énekeltük a slágereket”

„Nagyon boldog volt, amikor felvettek a színművészetire. Valahogy érezte, hogy ezen a pályán a helyem, biztatott, még akkor is, ha ez egyáltalán nem tetszett az édesapámnak, aki szerint a színészet nem volt rendes szakma. Gyerekként sokat voltunk kettesben anyukámmal otthon, és gyakran együtt énekeltük a kor divatos táncdalait, de komoly témákról is beszélgettünk. A 22 éves fiam fotósként dolgozik, őt sosem érdekelte a színészet. A Szomszédok-sorozatban sem ő játszotta a fiamat, hanem egy gyerekszínész.”

„Mindketten picik vagyunk”

„Én is picike vagyok, akárcsak anyukám. De ő teltkarcsú is volt, én a munkámból adódóan jobban vigyázok az alakomra. Rendszeresen futok és tornázom, ezen kívül nem eszem húst, csak halat. Ha nem vigyáznék magamra, szerintem én is gömbölyű lennék.”

Feketére festette a haját

„Mindig bordó rúzst használt és feketére festette a haját. Emlékszem, gyerekként nagyon utáltam, amikor nekem kellett hátul befesteni, mert nem érte el. Akkor megfogadtam, én sosem fogom festeni a hajam! Aztán eljött az idő, amikor őszülni kezdtem. Most 52 évesen pedig már rendszeresen festem a hajam.”

„Végtelen türelemmel nevelt”

„Végtelen türelemmel nevelt engem. Nem emlékszem rá, hogy valaha megszidott vagy emelt hangon szólt volna hozzám. Én is ilyen végtelen türelemmel igyekeztem nevelni a fiamat, főleg a problémás kamaszkor környékén. Anyukám és köztem nagyon bensőséges volt a kapcsolat, és a fiammal is igyekeztem ugyanilyen meghitt szülő-gyerek kapcsolatot kialakítani. Remélem, hogy sikerült, hiszen Bence még mindig velem él.”

Fotó: archív