Címlapsztori Sztár

Évek óta először nyilatkozik Kondákor Zsófi: „A gyerekeim miatt muszáj volt összeszednem magam”

Hosszú hallgatás után először nyilatkozik a Jóban Rosszban sorozatban megismert színésznő. A kétgyermekes édesanya élete mostanra szerencsésesen révbe ért. Újra olyan munkája van, amit imád csinálni.

Zsófi kálváriája pár évvel ezelőtt kezdődött, amikor megszűnt a népszerű szappanopera. A színésznő 11 év után televíziós munka nélkül maradt, és hirtelen azt sem tudta, mihez kezdjen.

„Nem volt időm sokáig nyalogatni a sebeimet, mert a gyerekeimnek enni kellett adnom, a számlákat pedig befizetni. Nem érezhették, hogy bizonytalanság vesz minket körül, ezért azonnal civil foglalkozás után néztem. Voltam strandon pénztáros, cukrászdában eladó és ételfutár is” – meséli a sorozatsztár, aki jelenleg egy alapítványnál dolgozik.

„Ez a munka sokrétű és lélekemelő egyben. Fogyatékkal élőknek, idős embereknek és rászoruló gyerekeknek segítünk. Tegnap is rajzeszközöket osztottunk szét hátrányos helyzetű iskolások részére.”

Fia idén érettségizik

A kétgyermekes anyuka nagyfia, Beni már 18 éves. A Kozmix énekesétől, Lányi Lalától született. „A fiam idén érettségizik, informatikát tanul. Ő már szinte felnőtt, érthető, hogy nem akar állandóan a szoknyám mellett ülni. De azért vannak közös programjaink: mozizás, kutyasétáltatás és együtt kajálások. Mindig azt kérdezi tőlem: »Anya, mi finomat készítesz?« Kisgyerek kora óta az én főztömet is eszi, mert nem akartam egészségtelen konzervekkel, félkész mirelit kajákkal etetni. A meleg vacsorához igyekszem tartani magam.”

A Jóban Rosszban sorozatban Veronika doktornőt alakította

Zsófi és lánya, Katja Törökbálinton laknak. A 11 éves kislány édesapja a színész Kembe Sorel, aki szintén játszott a Jóban Rosszban sorozatban. Zsófival a forgatáson ismerkedtek meg, de azóta már nem élnek együtt.

„A lányom hatodik osztályos. Nagyon kreatív és jó kézügyességű. Szeret rajzolni és horgolni. Úgy látom, a színészet nem érdekli, de sportolni szeret. Suli után úszni jár, amit támogatok. A rendszeres testmozgást fontosnak tartom. Én is szinte mindennap futok vagy biciklizek az otthonukhoz közeli erdőben, a  turistautakon.”

Az estéket a lányával tölti

A színésznő utoljára öt évvel ezelőtt szerepelt egy televíziós főzőshow-ban, a MasterChef VIP-ben, azóta nem láttuk realityműsorokban.

„Hívtak a Farm VIP-be szerepelni, de nem hagyhatom hetekre egyedül a lányomat, ezért nem vállalok el olyan forgatást, ahonnan estére nem tudok hazajönni. Nekem fontos a Katjával töltött közös idő, a meghitt beszélgetések, és szerencsére még ő is igényli, hogy együtt legyünk.”

A színésznő jelenleg három társulatban játszik: A Vidám Színpadon a Tökéletes esküvő című vígjátékban, a Bánfalvy Stúdió Funny Money, a Páratlan páros és A Miniszter félrelép előadásaiban és a Dante Közösségi Alkotótér Egy perccel tovább című drámájában látható.

„Élvezem, hogy különböző női karaktereket kell megformálnom, de ez csak havonta négy-öt előadást jelent, bírnék sokkal többet, mert imádok színpadon lenni, még ha kicsit fárasztó is másnap délelőtt bemenni a civil munkahelyemre, az irodába.”

Előadás előtt a szöveget memorizálja

Társ nélkül is boldogul

Zsófi jól bírja a terhelést. „Szerencsére nem vagyok beteges, kitűnő géneket örököltem, állom a sarat. A korom nem foglalkoztat, amikor rákérdeznek, szinte ki kell számolnom, hogy hány éves is vagyok. 44? Számomra is furcsa. Rájöttem, ha több mindent csinálok egyszerre, akkor nem fásulok be. Pezsgésben kell maradni, és akkor minden megy, mint a karikacsapás. Megtanultam, hogy az élet olykor kemény, és több lábon kell állni. Például engem nagyon érdekel a belsőépítészet, elkezdtem a Metropolitan Egyetemre járni. Sajnos félbe kellett hagynom a tanulmányaimat, mert úgy összesűrűsödtek a munkáim, hogy nem tudtam koncentrálni a tanulásra. De nem tettem le arról, hogy ez a szakma is az életem része legyen. Talpraesett nő vagyok, előbb vagy utóbb megvalósítom az álmaimat. Nem tagadom, amikor megszűnt a Jóban Rosszban sorozat, volt egy rövid időszakom, amikor kétségbeestem és sokat sírtam otthon, a négy fal között, de a gyerekeim miatt is muszáj volt gyorsan összeszednem magam. Nem láthatták, hogy anya rosszul van, anya szenved. Úgy érzem, mostanra a helyemre kerültem. Társ nélkül, egyedülálló anyukaként is boldogulok az életben.”

Több családi veszteség is érte

Zsófi szülei elváltak. A színésznő édesanyja Svédországba költözött, édesapja Tárnokon él. „Apukámmal szorosabb a kapcsolatom, gyakran átmegyünk hozzá a gyerekekkel. Sajnos apu megözvegyült. A párját a pótmamámnak tartottam, engem is megviselt az elvesztése. Anyukámmal többnyire telefonon beszélek. A fia, vagyis a féltestvérem húszévesen váratlanul meghalt. Az öcsém tragédiája egy újabb fájó pont a családunk életében.”

Fotó: Ambrus Marcsi, Olajos Piroska, TV2 , privát