Divat

Csodát tesz a bőrrel az ősz slágergyümölcse: szépüljön vörös szőlővel tetőtől talpig

Röpke egy óra alatt rugalmasabbá, fiatalosabbá varázsolhatjuk bőrünket, ha a vörös szőlő csodatévő erejét hívjuk segítségül. Használjuk ki az őszt, és szüreteljük le a szépséget magunknak!

Vörös héjba zárt csoda

A szőlő bogyójában, főként héjában megtalálható polyphenol növeli a bőr rugalmasságát, semlegesíti a káros méreganyagokat, megköti a szabad gyököket. Minden egyes húsos, ropogós szem valódi kincs a testnek. Az antioxidánsok erejének köszönhetően a bőr sejtjei újjáélednek, a gyümölcs azonnal kifejti fiatalító hatását.

Szabaduljunk meg a fáradt bőrtől!

Első lépésként körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át az egész testünket vörös szőlő magból készült bőrradírral. Ez segít eltávolítani az elhalt, fáradt bőrfelszínt, felszabadul az üde, friss, puha réteg.

Arcfiatalító varázslat

A vörös szőlő kivonatából készült arcpakolás készen is megvásárolhatjuk, de akár mi magunk is elkészíthetjük a saját kenceficénket. Egy fürt vörös szőlő turmixoljunk össze, tegyünk hozzá egy kevés oliva olajat és három evőkanál mézet. Ezt jól keverjük össze, kenjük fel az arcunkra, nyakunkra és a dekoltázsunkra, hagyjuk rajta 20 percig, majd mossuk le. Bőrünk azonnal bársonyosabbá, simábbá válik.

Masszázs a talpunktól a nyakunkig

„A vörös szőlő masszázzsal javíthatjuk a bőr megújuló képességét, természetes struktúráját. Fiatalítja a mélyebb rétegeket is, csökkenti a ráncok mélységét, lassítja az öregedés folyamatát. Az olaj jótékony hatását tovább növelhetjük, ha ultrahangos készülék segítségével eljuttatjuk a hatóanyagot a lehető legmélyebb részekre is. A masszázst a nyaknál kezdjük, és lefelé haladunk. Más kezelésekkel ellentétben, itt a mellkast, hasat is kezelésbe kell vennünk. Természetesen ezeken a területeken csak nagyon óvatos, körkörös mozdulatokat végezzünk, hogy a hatóanyagot alaposan bedolgozzuk a bőrbe.  A testi többi részén, a háton, a combon, a karokon, a lábszáron alkalmazhatjuk a svéd masszázs keményebb, gyúró, nyomó, morzsoló technikáit.” – mondta a masszázs-terapeuta.

A kényes helyeken is kiváló

„Mivel a szőlő a narancsbőrnek is kiváló ellenszere, a comb külső, belső részén és a popsin alkalmazhatjuk a szétrobbantós technikát. Ilyenkor az a cél, hogy a legapróbb zsírcsomókat is szétnyomkodjuk, hogy az majd távozhasson a szervezetből más méreganyagokkal együtt.” – javasolta a szakértő.

Varázsszer

A vörös szőlő nem csak külsőleg járul hozzá a szépségünk megőrzéséhez, a megfiatalodáshoz, de ha rendszeresen isszuk vagy esszük ezt a csodás ízű gyümölcsöt, akkor belülről is kifejti különleges hatását.

Készítsünk egy pohárka fiatalságot!

A szemünket is gyönyörködteti a lila színekben pompázó gyümölcsös koktél. Ehhez tegyünk a turmixgépbe egy fürtnyi szép, egészséges vörös vagy fekete szőlő szemeket, néhány friss mentalevelet, egy narancs kifacsart levét és egy evőkanálnyi mézet. Legjobb a fenyőméz erre a célra. Az egészet jó alaposan turmixoljuk össze, hogy szinte egy krémállagú koktélt kapjunk. Ez azért fontos, mert a szőlőmagokat nem tudjuk megemészteni, ezért a legértékesebb része a gyümölcsnek, egyszerűen távozik a szervezetünkből.

Tipp:
Ha tévénézés közben elmajszolunk egy fürt szőlőt, akkor próbáljuk meg a magokat is szétrágni, hogy a sok fontos vitamin és ásványi anyag kifejthesse csodás hatását.

Köretnek is kiváló!

Egy szelet roston sült csirkemellhez tökéletes köret a szőlő. Vágjuk félbe a szemeket, locsoljuk meg egy csepp mézzel, szórjuk meg durvára vágott dióval. Dúsíthatjuk akár más gyümölcsökkel is, például almával, körtével, vagy akár szilvával is.

 

Fotó: unsplash