Egészség

Torna a női bajok ellen: a hőhullámokon és a hormonos hízáson is segít ez a módszer

Az Aviva-módszer természetes módon segít megőrizni női egészségünket, ezzel a saját kezükbe vehetjük nőiességünk irányítását!

Hatalmat ad a kezünkbe

Az Aviva-módszert elsősorban a nőgyógyászati problémával küzdőknek érdemes elsajátítani. A legtöbb nőnek segítséget tud nyújtani menstruációs zavarokban, elviselhetetlen görcsökben, fogamzásgátlásban vagy a klimaxszal járó panaszokban. Lassítja a csontritkulást, segít leküzdeni a túlsúlyt, és fogékonyabbá tesz a megtermékenyülésre is. A női, egészségvédő tornát a magyar származású Aviva Steiner fejlesztette ki. „Aviva szerint külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. Módszere az alhas, a belső hasi-, a gát- és a farizmok tornáztatásával éri el pozitív hatását. A gyakorlatok fokozzák vérkeringést, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut az adott területre” – avat be minket Tóth Lívia, az Aviva- módszer oktatója.

Nincs csepp

Azoknak a nőknek ajánlott, akiknél a vizeletmegtartással van gond. Este, az ágyban végezzük, és utána már ma-
radjunk fekve. Emeljük fel a derekunkat (kicsit testesebbek a csípőjüket a tenyerükkel alá is támaszthatják), és ebben a testhelyzetben szorítsunk rá a genitális zóna minden izmára pár másodpercig. Ellazítás után rázzuk meg csípőnket, hogy az esetlegesen lejjebb csúszott szerveink a köldök irányába csússzanak, és ott is maradjanak.

Min segít?

● menstruációs zavarok és görcsök

● meddőség

● petevezeték-letapadás, vagy -elzáródás

● méhsüllyedés

● indokolatlan tejelválasztás

● ciszták és miómák

● depresszió

● frigiditás

● inkontinencia

● hormonzavar miatti súlytöbblet

● változókor tünetei, hőhullámok, hüvelyszárazság

● csontritkulás

● hormonszintelcsúszás

Tudja, mire van szükségünk

A torna a szervezet öngyógyító mechanizmusait indítja be azzal, hogy vérbőséget és erőteljesebb energiakeringést okoz a hasi szervekben és a genitális zónában. Közben az átlagos 5 liter helyett percenként 17 liter vér áramlik át az alhasi véredényekben, melynek hatására javul a nemi szervek és mirigyek oxigén- és tápanyag-ellátottsága, helyreáll az alhas energetikai egyensúlya, oldódnak a feszültségek, és könnyebbé válik a nőiesség lelki megélése. Optimalizálódik szervezetünkben a hormonszint, korunknak és állapotunknak megfelelően, egészségesen kezdünk működni. Vagyis mindenkire úgy hat, ahogy szüksége van, így akár sok gyógyszer szedését is elkerülhetjük.

Fontos az időzítés

A módszer 18 alapgyakorlatból áll, amit érdemes tanfolyam keretein belül elsajátítani. Mindenkinek saját problémája szerint, célzottan kell tornázni, általában heti kétszer fél órát. Fontos, hogy a ciklusunk megfelelő időpontjában végezzük a tornát. Például ha gyermeket szeretnénk, a ciklus közepéig kell aktívan csinálni, ha épp ellenkezőleg, akkor viszont az utolsó napokban.

A ritmikus gyakorlatok szinte mindegyike speciális csípőbillentés, ami több izmunkat dolgoztatja egyszerre. A tornát a gyerekeken kívül bárki kipróbálhatja. Gyorsítja a szülés utáni regenerálódást, speciális változata a várandósság alatt is végezhető.

Csípőhinta

Álljuk terpeszbe, és kapaszkodjunk a belső combunkba. Hátunkat hol homorítsuk, hol domborítsuk, miközben csípőnket előre-hátra hintáztatjuk egy kellemes zene ütemére.

A mozdulatok hatására a genitális zónában elhelyezkedő szervek szinte csúszkálnak egymáson, és masszírozzák egymást, mindamellett gyógyító vérbőség is keletkezik.

Fotó: archív