Ezotéria

Karmikus keresztet cipelnek a császáros babák: még a személyiségük is más lesz tőle

Gondolná, hogy spirituális értelemben más sorsra, életútra számíthatnak azok a gyerkőcök, akiket műtéti úton vettek ki az anyukájuk hasából?

A fennmaradt emlékek arról tanúskodnak, hogy ez a szülési módszer egy római nemesasszony, Aurelia Cotta történetéhez fűződik. Időszámításunk előtt 100-ban, egy forró nyáron Aurelia egész nap pokoli kínok között vajúdott, de a kisbaba csak nem akart megszületni. Amikor a férje enyhíteni akart a szenvedésein, és nemcsak a születendő csecsemő, hanem az anya életét is féltette, akkor hívatta Róma leghíresebb bábáját. Az megnyitotta Aurelia hasfalát, és kiemelte a méhéből a gyermeket. Ezzel az eljárással született Julius Caesar is, aki végül névadója lett a módszernek.

A felnőtt korukból is ízelítőt kapnak

Tévednek, akik azt állítják, hogy mindegy a gyereknek, hogyan születik, hiszen úgysem emlékszik rá vissza. A szülőcsatornán való áthaladás egy katartikus élmény, amely igenis befolyásolja a személyiséget: ennek hatására alakul ki például a bátorság, a vállalkozó kedv, az önbizalom. Ugyanakkor ezeknek a tulajdonságoknak lehetnek híján a császármetszéssel születettek, mivel az ő tudatalattijukban nincs benne a szülőcsatorna-emlék, emiatt kis korukban sokszor még egy játékalagúton is félnek átmenni. A császármetszésnél – legyen rá szükség akár a baba súlya, farfekvéses elhelyezkedése vagy életmentés miatt – a kis lélek nem saját maga dönt arról, hogy mikor jön a világra, így a későbbiekben is gondot jelenthet majd neki a döntések meghozatala.

A műtétnek persze nemcsak negatív hatásai lehetnek a lélekre. Ezekről a gyerekekről az is elmondható, hogy azért jönnek ilyen „kényelmes” módon a világra, mert már ekkor ízelítőt kapnak a felnőtt életből: ők lesznek azok, akiknek a sült galamb is a szájukba repül, akiknek a szekerét mások kérés nélkül is tolják. Ügyesen befolyásolják a környezetüket, amit ők kitalálnak, mások önként megteszik.

Ajtó a bizonytalan léleknek

Ezoterikus nézetek szerint karmikus oka van annak, hogy valaki miért születik könnyen vagy nehezen. Aki természetes úton, gyorsan és mindenféle gond nélkül jön a világra, arról azt állítják, hogy már nagyon szeretett volna megszületni. Valószínűleg olyan fiatal lélekről van szó, aki eddig kevésszer öltött testet. Lelkes felnőtt lesz belőle, aki sok tapasztalatra, élményre vágyik. Az a gyermek, aki nehezen jön a világra, valószínűleg már nagyon sokszor született. Ő minél tovább szeretné élvezni az anyaméh védelmét, és minél később szeretne belebonyolódni a mindennapok harcába. Nemcsak veszélyhelyzetben, hanem ilyen esetben is szükség van a császármetszésre, mert az orvos így nyit ajtót a bizonytalan lélek számára, és ezzel segít a vonakodás felszámolásában.

Nem mehetünk el szó nélkül a koraszülés vagy a túlhordás témája mellett sem. Az ezotéria úgy tartja, hogy minden lélek akkor születik meg, amikor minden összeáll ahhoz, hogy karmikus feladatát teljesíteni tudja. Illetve azt is állítják, hogy a túlhordott babák mind öreg lelkek, akik mögött a múltban már rengeteg inkarnáció áll. De ez egyben azt is jelenti, hogy a lélek valószínűleg most utoljára születik erre a világra. Hiszen eddig már olyan nagyon sok tapasztalatra tett szert, amivel tökéletesítette magát, ezért vágyik erősen arra, hogy a jövőben inkább a szellemi dimenzióban maradjon.

Tud nemet mondani?

A császármetszés befolyásolja a gyerek későbbi életét is. A „császáros” baba nemcsak az óvodában, az iskolában lehet visszahúzódóbb, hanem felnőtt korában is. Gondjai akadhatnak a nemet mondással, nehezére esik majd kiállni saját magáért, és adódhatnak olyan helyzetek, amelyekben az áldozat szerepét kell betöltenie. Ennek fő oka, hogy amikor születésekor megnyitják az anyukája hasfalát – ami számára a biztonságot adó burkot jelenti –, akkor a baba ezt úgy érzékeli, hogy erős fény kíséretében hirtelen betörnek az addig védett kis világába. Ennek a beavatkozásnak a hatására a szervezetében óriási mennyiségű stresszhormon termelődik, ami a későbbiekben is szorongást okozhat.

Született jó emberek

A farral világra jövő babák azért „néznek visszafelé”, mert olyan jól érezték magukat az utolsó korábbi életükben, hogy nem akarnak új földi sorsot kezdeni. Illetve a magasabb dimenzióban, a köztes világban is boldogok voltak, ezért szeretnének még ott maradni. Az ezotéria kimondja azt is, hogy a farfekvéses babák félnek a földi lét megpróbáltatásaitól. Míg a befordult, az arccal a földi világ felé néző babákról elmondható, hogy gyakorlatiasak, addig a farfekvéses gyermekek inkább romantikusak, álmodozók, érzékenyek. Szeretetre, elismerésre éhesek, könnyebben meghatódnak, ők a született jó emberek. Felfogóképességük kiváló, amit megtanulnak, azt sohasem felejtik el. Sok sikeres művész, feltaláló és ezotériával foglalkozó személy is született farfekvéssel.

Szöveg: Izing Klára

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete