Ezotéria

Kiderült: ezt jelentette valójában a II. Erzsébet halálakor megjelent szivárvány az égen

Az égbolt sokszor tartogat meglepetéseket, de jelentős események alkalmával még inkább felfigyelünk, ha a felhők rendkívüli alakzatot vesznek fel, vagy a nap szűrödik át különösen rajtuk. Ezek lehetnek az égből érkező üzenetek?

Erzsébet királynő kalapban

II. Erzsébet halálakor egy angol nő lefotózta az égboltot: a felhők a királynő portréját formázták. Még a kalapja is ott ült a fején – ahogy szokott. Ez nem a véletlen műve. Az ezotéria szerint ugyanis a kivételes személyiségek halálakor a felhők gyakran „felveszik” az elhunyt személy alakját vagy arcvonásait. A jelenség akkor jön létre, amikor a lélek kiszáll a testből, és átlép a másik dimenzióba. Megesik, hogy az élőkben a gyász, a fájdalom, a könnyek mind húznák vissza a távozó lelket. Mivel a királynőt tömegek gyászolták és siratták, az ő esetében még inkább igaz lehet, hogy a lelke nehezen tudott továbblépni, és egy ideig a föld közelében maradt.

Híd a halandók és Isten között

Amikor II. Erzsébet örökre lehunyta a szemét, egy szivárvány is megjelent az égbolton. Ez szintén a nagyformátumú, rendszerint történelmi személyek elhunytakor történik meg. Például Aragóniai Katalin halálakor is feltűnt. Erről akkoriban úgy vélekedtek, hogy az uralkodónő lelke azonnal Isten színe elé került.

A Biblia szerint Isten megígérte Noénak, hogy többé nem fogja elárasztani vízzel a földet, és kijelentését a szivárvány megteremtésével erősítette meg. Ezért sokan azt állítják, hogy a jelenség valójában híd a halandók és Isten között. Vannak, akik szerint megerősíti, hogy amiről álmodozunk, vagy amin munkálkodunk, az megvalósul. Például, ha valakinek problémája van a párkapcsolatában, és szivárványt lát, az isteni jele annak, hogy olyan átalakulás történik, mint amire vágyakozik.

Sarki fény mint a sárkányok lehelete

Az égi jelenségek között meg kell említeni a sarki fényt, hiszen különféle hiedelmek élnek róla. Egy legenda szerint a valkűrök, a skandináv mitológiai harcosok fényes páncélja tükröződik vissza az égen. A lappok annyira rettegtek tőle, hogy addig meg sem mertek szólalni, amíg az égen cikázott, mert attól féltek, hogy az életükkel fizethetnek ezért. Az orosz népek ősi hiedelme szerint az északi fény nem más, mint a sárkányok lehelete. Japánban máig erős a hit, hogy amíg tart a fényáramlás, fiúgyermek foganhat meg az anyaméhben. A régi amerikai aranyásók pedig mi másra is gondolhattak volna, mint hogy arany csillog ilyenkor az égbolton.

Sugárkoszorú alkonyatkor

Katolikus templomokban láthatjuk azt az ábrázolást, amelyen a felhők mögül varázslatos koszorúban kibukkannak a nap sugarai. Ez a jelenség az égbolton is gyakran előfordul. Ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy isteni védelemben részesülünk, mert a Megváltó jelen van az életünkben, és vigyáz ránk.

Az oltárnál ez az ábrázolás azt üzeni, hogy Isten fénye átragyog a mennyei dimenziókból az emberek világába. A felhők ebben az esetben nem mások, mint „szűrők”, amelyek a halandók számára is érzékelhetővé és elviselhetővé teszik az isteni ragyogást. Éppen úgy, ahogy azt a rajtuk átszűrődő napfény is teszi.

Figyelmeztető holdudvar

A hagyományok szerint, amikor udvara van a holdnak, másnap eső lesz. De az udvarral rendelkező hold arra is utalhat, hogy óvatosnak kell lennünk, mert becsaphatnak bennünket. Olyan valakivel hozhat össze a sors, akivel kapcsolatban nagyot tévedhetünk, mert az első benyomásainkra hallgatunk. Az illetőt a megjelenése alapján pozitív tulajdonságokkal ruházzuk fel, semmi rosszat nem feltételezünk róla, de később aztán fény derülhet a szomorú igazságra…

Mi az a felhőjóslás?

A felhőknek is van ezoterikus jelentésük. Ahogy a csésze alján maradt kávézacc formájából, úgy egyesek a felhők által kirajzolt figurákból, színekből is következtetnek arra, hogy a közeljövőben mire számíthatnak. Állítólag, ha megfogalmazzuk a kérdésünket, majd felnézünk az égboltra, így „üzenhetnek” nekünk a felhők:

  • A fényes, fehér felhők pozitív történésekre utalnak.
  • A sötét fellegekből arra következtethetünk, hogy hazug, rosszindulatú, gonosz személy van a környezetünkben, aki akadályokat gördíthet a terveink megvalósítása elé.
  • A gomolyfelhők azt jelzik, hogy hallgatnunk kell a megérzéseinkre, amelyek ilyenkor tökéletesen működnek.
  • A dunyha formájú vagy habos felhők azt mutatják, hogy rengeteg energiával bírunk, és nincs előttünk lehetetlen.

Szöveg: Izing Klára

Kiemelt kép: Gettyimages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete