Ezotéria

Szellem lakta bútorok sugározzák belénk a fájdalmat: így űzze el az ártó lelkeket

Amikor megveszünk egy régi bútort, talán eszünkbe sem jut, hogy olyan energiák is kapcsolódhatnak hozzá a láthatatlan világból, amelyek megnehezíthetik az életünket. A negatív erőktől csak ezoterikus tisztítással szabadulhatunk.

Ha nem is látjuk a szellemeket, attól azok még léteznek. Az ezoterikus tanok szerint fele-fele arányban tapadhatnak nagy energiájú, nem e világi lények az élő emberhez és a tárgyakhoz. Közülük is kiemelkednek a bútorok, különösen a régiek. Ami azért veszélyes, mert ezek a lelkek akár meg is betegíthetnek bennünket. Lehet, hogy automatikusan átvesszük a bútor korábbi tulajdonosának szokásait, és még az is megeshet, úgy kezdünk el viselkedni, hogy szinte nem ismerünk magunkra.

Figyelmeztető jelek lehetnek

  • Az örökölt bútorokhoz tapadhat a legnagyobb eséllyel a meghalt személy szelleme. Ilyenkor az elhunyt lelke azért ül láthatatlanul továbbra is a kedvenc karosszékében, mert vagy nem tud, vagy nem akar továbbmenni a fénybe. Talán valamit még szeretne közölni azokkal, akik itt maradtak.
  • Az is sokat számíthat, ha történetesen olyasvalaki bútorát kapjuk meg örökségként, akitől haragban váltunk el. Ekkor negatív érzések keletkeznek bennünk, kudarcok sorozata és sikertelenség kíséri a tetteinket, és még meg is betegedhetünk.
  • A régi bútorokban megbúvó negatív energia számlájára írható, ha hiába takarítunk, szellőztetünk, nem távoznak a kellemetlen lakók. Sőt, reccsenésekkel jelzik, hogy ők bizony maradnak. Hirtelen hőmérsékletváltozások, hűvös fuvallatok is támadhatnak a közelükben. Nem számít, hogy levendulát tartalmazó párnácskát teszünk a szekrénybe, az mégis áporodott szagot áraszt.
  • A szellemlények hatására új szokásokat is felvehetünk. Egy antik szék megvásárlása után például az új tulajdonos egyszer csak azon kapta magát, hogy sörre vágyakozik, amit korábban nem szeretett. Aztán találkozott valakivel, aki kapcsolatban állt a szellemvilággal, és az felvilágosította, hogy a szék korábbi tulajdonosa nagy sörivó hírében állt, és azt a „parancsot küldte” neki, hogy rendszeresen igya a kedvenc italát.

Van, akinek meg is jelennek

A bútorokra tapadó szellemlényeket a kisgyerekek láthatják, ezért panaszkodnak például arról, hogy valaki van az ágyukban, vagy ül a székükben. Általában 7-8 éves korukig rendelkeznek ezzel a különleges képességgel.

Hetvenéves kor körül aztán „visszajön” ez a tehetség, és az idős személyek is észrevehetik a bútorokban meghúzódó lényeket. Az állatok, a kutyák és a macskák ugyancsak érzékelhetik a különleges energiákat.

Őrzik a régi tulajdonos érzelmeit

Ha az ágyunkban „lakik” egy szellemlény, az például álmatlanságot vagy rémálmokat okozhat. Volt egy másik eset is, ahol a konyhaasztal mellett feltűnő szellem életében nagyon falánk volt. Miatta lett az új tulajdonos kényszeres evő.

Mivel magyarázható mindez? A tárgyak képesek az információk tárolására. Átveszik, őrzik régi gazdájuk érzelmeit, illatait, sőt még az emlékeit is, amelyeket aztán továbbterjesztenek. Negatív rezgésekkel – mint amilyen a félelem, a fájdalom, a bánat – a szellem lakta tárgyak ezt fokozatosan belénk sugározhatják. A bútorok ez esetben úgy viselkednek, mint a szivacs: mindent elraktároznak és vissza­sugároznak.

Hogyan űzzük ki az idegen lelkeket?

  • Üljünk le a tárgy elé, és képzeljük el, amint a szívünkből áradó fényes szeretetsugár ragyogással tölti meg. Kitisztít belőle minden fájdalmas emléket, minden kártékony erőt. Gondolatban kódoljuk át a rosszat jóra, és lássuk magunk előtt, ahogy a bútordarab megtisztul.
  • Az imának is óriási szerepe van abban, hogy a negatív energiát pozitívra változtassuk. Nem fontos, milyen imádságot mondunk el, amikor meg kívánunk szabadulni a szellemektől. Saját magunk is kitalálhatunk egy fohászt. Mondjuk el hangosan, majd kérjük meg a szellemet, hogy távozzon a tárgyról, és haladjon a fény felé.
  • Hívjuk védőangyalunkat, hogy hozza el a tisztító fényt az otthonunkba, és alaposan takarítsa ki a tárgyainkat. Képzeljük el, hogy a padló közepén kibontakozik egy aranyló fény, mely beteríti a bútorokat. Lássunk magunk előtt egy aranygömböt, amely szeretetet áraszt, és sikerrel száműzhetjük vele a negatív energiákat.
  • Végül arra is kérjük meg a védőangyalunkat vagy a szellemi vezetőnket, hogy segítsen megfelelő védőburkot létrehozni, ne csak a bútorokon, hanem az egész lakásunkon. Hatására érezni fogjuk, hogy a rezgések emelkednek körülöttünk, és jól érezzük majd magunkat a bőrünkben.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete