Ezotéria Lélek

A Kos rajong a játékos megoldásokért, a Rák a hangulatfényekben hisz: így rendezze be a lakását a csillagjegye szerint

A hideg hónapokban több időt töltünk a lakásban, így érdemes újragondolni a belső tereit. Ha a horoszkópunkat is figyelembe vesszük, még jobban érezhetjük magunkat.

Kos: Játékos megoldások

Az aktív és tüzes Mars uralja a jegyet, így otthonának alkalmazkodnia kell eseménydús életéhez: szüksége van a vibráló energiákra, élénk, merész színekre, vörösökre, narancsokra, ha dekorációról van szó. És sok lámpára, hogy minden jól meg legyen világítva! A retró vázák, faliképek igazán neki való ajándékok lehetnek, a dolgozó- vagy olvasó­sarokban pedig jól jön egy örökmozgó vagy egy Rubik-kocka, ami megmozgatja játékos, kreatív énjét.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Színes díszpárnákkal a kanapén.

Bika: Akárcsak a szabadban

Ahhoz, hogy igazán jól érezze magát az otthonában, rendezze be meleg, a természet színeit és anyagait ­idéző kiegészítőkkel. Örömmel tölti el a zöldek látványa, az élő növények energiája. Mivel lakásának a konyha a központi helyisége, ha teheti, szívesen költ minőségi étkezőbútorokra, szép tényérokra, abroszra, poharakra, és egy mutatós tálalóval is mindig örömet lehet szerezni neki.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Fából készült dekorációs elemekkel.

Ikrek: Sokoldalú terek

Mivel igazi örökmozgó, és vágyik a változatosságra, fontos számára, hogy a különböző helyiségek kettős feladatot töltsenek be. A nappaliban legyen dolgozósarok, vagy a hálóba kerüljön egy olvasófotel, esetleg az ebédlőbe egy varrógép. Kedveli az élénk színeket a lakberendezésben. És mivel gyakran veszik el a tárgyak között, ezért neki kiváltképp hasznosak a tárolókosarak, -dobozok.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Tükrökkel és zöld színű kiegészítőkkel.

Rák: Hangulatfényekben

Biztonságos menedékre vágyik, amely kényelmes, romantikus, és tükrözi érzékeny, intuitív énjét. Hajlamos a gyűjtögetésre, ­nehezen válik meg bármitől – „egyszer még jó lesz valamire” alapon, ezért muszáj néha szelektálnia. Az egyik ­legcsaládcentrikusabb jegynek ­remek meglepetés lehet egy szép képkeret, hogy kitehesse a legszebb emlékeit megidéző fotókat. A pasztell­színek nyugtatják meg leginkább.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Puha, bolyhos plédekkel, ágytakarókkal, hangulatlámpákkal.

Oroszlán: Díszes és hagyományos

Az Oroszlán szereti uralni a területét, az otthona is róla és a szeretteiről szól: jó, ha talál elég helyet a falakon, a polcokon, hogy kitehesse a fényképeiket, emléktárgyaikat az ­utazásaik­ról. Vonzódik a luxus­hoz, az aranyló árnyalatokhoz, a díszes és a vintage tárgyakhoz, antik könyvekhez is. ­Mivel nagy társasági életet él, ­remek ajándék neki egy dekoratív boros- vagy koktélos pohár, amibe büszkén tölt italt vendégeinek.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Csillogó csillárokkal és ­pihe-puha párnákkal.

Szűz: Mértani pontossággal

A jegy szülöttje kevésbé szereti a színes, feltűnő darabokat az otthonában. Mivel mindig a tökéletességre törekszik – többségében rend és átláthatóság veszi körül –, az üres falak, terek sem okoznak neki gondot, nem akar mindent telezsúfolni. Szeret olvasni és sütni-főzni, így izgalmas könyvújdonságoknak és praktikus konyhai kiegészítőknek is nagyon tud örülni. A natúr földszínek nyugtatják meg.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Egy kényelmes karos­székkel.

Mérleg: Barátokra hangolva

Élvezi az élet örömeit, ha megengedheti magának, szívesen vásárol minőségibb darabokat az otthonába – inkább ritkábban költ, de akkor a drágábbat választja. Kedveli az átlátható, megnyugtató tereket, és kimondottan érzékeny arra, hogy rendezett legyen a környezete – a tisztaság nála elengedhetetlen. Mivel szívesen hív vendégeket, biztos, hogy kialakít egy kényelmes beszélgetősarkot, akár puffokkal, nagy kanapéval.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Illatpálcák mennyei illatával.

Skorpió: Valóságos birodalom

Büszke pompás otthonára, amit, ha csak teheti, exkluzív, modern dekorációs kiegészítőkkel rendez be. Szereti a fémeket, a bőrt, az ellentétpárokat, a fekete és a fehér játékát a tárgyakon, illetve a különleges tükröket. Az étkezőben és a hálószobában is megnyugtatja, ha gyertyák fénye világítja be a teret, ezért ez jó ajándék lehet neki.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Egy kis dekorációs csobogóval, ami emlékezteti a víz elemre.

Nyilas: Fényes és praktikus

Mindig mozgásban van, nem sok időt tölt otthon, így inkább a praktikus megoldások híve a lakberendezésben. Az egyszerű, nem túl drága, könnyen tisztítható bútorokat, berendezési tárgyakat részesíti előnyben. Ami a színeket illeti, a naplemente meleg tónusai, a narancsok, vörösek pozitívan hatnak az életkedvére, és megnyugtatják a cserepes növények.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Egy fényes tapéta jó energiát ad otthonának, akárcsak egyetlen csík a nappali vagy a háló falán dekorációnak.

Bak: Kedves emlékek közt

Örömmel keveri a klasszikus és modern darabokat, ám a kényelemből és a praktikumból nem enged. Előszeretettel rendezi be otthonát olyan természetes darabokkal, mint a pamutszőnyeg, bőrkanapé, faláda, bambusztároló. Színekből a mély zöld, a barna és a fekete nyugtatja meg. Ha szeretnénk meglepni valamivel, mindennek örül, ami egy kedves emlékéhez kapcsolódik, hiszen azokkal veszi körül magát.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Egy tárolórésszel rendelkező puffal, amire felteheti a lábát tévézés közben, és amiben a kedvenc magazinjai is helyet kapnak.

Vízöntő: Bohém egyediség

Fontos számára, hogy könnyen mozgathatók legyenek a bútorok, mert gyakran átrendezi a lakását. Imádja a fémből és üvegből készült dekorációkat. Az sem zavarja, ha használtan jut hozzá, a lényeg, hogy a berendezése inkább bohém legyen, mint szokványos. Ha meglepnénk valamivel, nyugodtan nézünk szét a bolhapiacon is. Nagy társasági életet él, ezért szereti a könnyen takarítható, átlátható helyiségeket.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? Egy üvegből készült, különleges mécsestartó állandó eleme lehet az ebédlőasztalának.

Halak: Változatosság az élete

Mindenre vágyik, ami csak a négy fal közé befér – az étkezőasztal melletti reggelizősaroktól az ­óriási ágy mellé tett kanapéig. Ha erre nincs helye és lehetősége, akkor a kisebb bútorokat cserélgeti szívesen – akár adja-veszi az online piactereken, vagy maga alakítja át saját kezűleg festéssel, fóliázással. Ezekkel a könnyen ­kivitelezhető kompromisszumokkal hozhat olyan változatosságot az otthonába, ami a lételeme.

  • Mivel dobhatja fel a lakást? (Hideg)selyem ágyneműben ­pihentetőbb éjszakái lesznek.

Szöveg: Sinkó Edit

Kiemelt kép:

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete