Ezotéria

Édesapja halála után fordult a szellemvilág felé Brigitta: energetikai kezeléssel segít túllendülni a traumákon

Egy halálesetnek, bántalmazásnak nem szabad hátat fordítani, a szőnyeg alá söpörni, érdemes dolgozni rajta, megérteni, megemészteni. De ez sokszor nem megy egyedül. Brigitta azt mondja, a láthatatlan világ segítségével és energetikai kezelésekkel járul hozzá az emberek testi-lelki egyensúlyának fenntartásához.

Amikor valaki elveszíti egy közeli szerettét, rettentő űrt és fájdalmat érez, millió kérdés csapong benne. Hasonlóan ahhoz, amikor valaki fizikai vagy lelki bántalmazás elszenvedője. Természetes, ha ilyenkor az illető azt érzi, hogy ebből nem tud egyedül felállni. Dávid Brigittát is egy tragikus veszteség döbbentette rá, hogy szüksége van támogatásra. Az édesapja öngyilkos lett, és jó ideig magát is hibáztatta a történtekért.

„Úgy éreztem, ha nem olyan hangnemben küldöm el neki az utolsó SMS-t, akkor talán nem így alakult volna. Sokáig volt a keresztem, hogy én is hibás vagyok a történtekért. Aztán rájöttem, hogy mindenkinek van döntése, nem tudjuk befolyásolni mások választását. Ha valaki öngyilkos akar lenni, azt nem írhatjuk felül. Az a legrosszabb, amit ilyen esetben tehetünk, hogy saját magunkat okoljuk. Mindig mindennek megvan a maga oka, hogy éppen miért vagyunk akkor a város másik végén, vagy miért nem tudjuk felvenni a telefont…” – meséli. Brigi a gyászában kezdte érzékelni, hogy körülötte van az apukája szelleme, és szeretne vele beszélni, ezért keresett valakit, aki segített kapcsolatba lépnie vele.

„Az illető »csatornázta« azt, amit az apukám el akart mondani a halála után. Ez után az élmény után én is szerettem volna jobban érzékelni a szellemvilágot, és kutatni kezdtem, hogyan tudnám ezt a  képességemet erősíteni.”

Sok-sok képzés, évek tanulása után ma Brigitta is tud segíteni azoknak, akik elvesztett szerettükkel beszélgetnének. „Úgy látom ezt a másik világot, mintha egy fátyol mögött lenne, de jellemzően hallom, érzékelem az üzeneteiket szavak formájában, és közvetítek, ha valaki igényli. Sokszor igazolást kap a hozzám forduló, hogy tényleg az elhunyttal beszélget, mert a rá jellemző szófordulatokat használom, amiket én nem is értek, csak az érintett.”

Ne rejtsük el, ha nem vagyunk jól!

De nemcsak beszélgetni lehet a szellem­világgal, hanem feloldani is érdemes a trauma miatt keletkezett fájdalmat. Az első lépés, hogy az ember felismerje, nincs jól. Márpedig sokszor vagyunk tagadásban ezt illetően.

„Az a tapasztalatom, hogy rengetegen elnyomják a negatív érzéseiket, és nem engedik meg maguknak, hogy rosszul érezzék magukat. Pedig fontos lenne, hogy megértsük, nincsen azzal semmi baj, ha gyászolunk, ha nem tudjuk megoldani a helyzetet, nem ciki depressziósnak lenni, vagy azt érezni, hogy elegünk van. Ilyenkor feltehetünk magunknak egy kérdést: mitől éreznénk jobban magunkat? Mi lenne tápláló és örömteli számunkra és a testünknek? Az, hogy elutaznánk valahová, vagy ha elmennénk egy masszázsra, egy energetikai kezelésre, esetleg jót tenne egy csendes elvonulás, séta a természetben, netán egy kiadós sírás? Bármi segíthet, csak ne rejtsük véka alá, hogy nekünk most rossz. Már az is jó hatású, ha felhívunk egy olyan embert, aki meghallgat, megölel. Merjünk támogatást kérni egy baráttól, családtagtól, szakembertől” – tanácsolja Brigi.

Hogyan tud segíteni a kezelésekkel?

„Van, akinek egy masszázs vagy testkezelés segít, aki kéri, azoknál az energiákkal »játszom«. Körülöttünk minden energia, mindennek van rezgése. Végtelen lények vagyunk. Ennek a végtelen kiterjedésünknek csupán egy töredéke a testünk. Kezelem az adott illető lényét, és ez a testére is hatással van. Sokféle módszerrel dolgozom. Access Conscious­ness minősített facilitátor, holisztikus svédmasszázs terapeuta, reiki mester, Access Bars kezelő és facilitátor, energetikai facelift kezelő vagyok. Foglalkozom bántalmazás oldás kezeléssel, Szívfény kezeléssel, de ilyen traumáknál nagy segítség lehet a Lehetőségek Szimfóniája energia is. Az energiák játékával beinvitálom a kezeltet egy olyan lehetőségekkel teli világba, ami megnyitja számára azokat a kapukat, amiket egyedül nem lát. Amiket falaknak tekint, ahonnan azt hiszi, hogy nincs kiút, mert be van ragadva, és nem tud túljutni rajta. Oldom a traumákat, sérelmeket, bántalmazásokat, nézőpontokat, ítéleteket, amiket akár a testébe is bezárt. A kliens ilyenkor melegséget, forróságot érezhet az általában egyórás kezelés alatt, sokan el is alszanak közben, de ez nem vesz el semmit az erejéből. Magamtól nem mondom el, hogy mit üzennek neki az elhunyt szerettei, akik esetleg körülötte vannak, mert az nem lenne túl kedves dolog, de ha kéri, akkor megosztom vele. Már az első alkalom végén látszik, hogy megváltozik az illető arca, az energiája, a kisugárzása. Elcsendesedhet az elméje, úgy érzi, mintha tömérdek súlytól szabadult volna meg.”

Az ítéletek nélküli életben hisz

Brigi nem csak azt tudja támogatni, aki hisz a szellemvilágban.

„Nem akarom megváltoztatni senki világnézetét. Ha valaki azt hiszi, hogy nincs szellemvilág, a halál az élet vége, teljesen rendben van. Ott a traumakezelés, stresszoldás lehet a hozzájárulásom testkezelésekkel, jól irányzott kérdésekkel. Nem az a feladatom, hogy megmondjam a tutit, hanem hogy megerősítsem az embereket a saját tudásukban. Az én világomban nincs ítélet. Nem ítélem meg az adott helyzetet, nem azzal foglalkozom, hogy hogyan kellene éreznie magát, mit kellene csinálnia. Az én dolgom, hogy megmutassam, van más azon túl, amibe éppen be van valaki ragadva. Nem hiszem, hogy be lehet tölteni az űrt, amit valaki elvesztése vagy egy szakítás okoz. Ez egy folyamat. Viszont tudom, hogy mindig van más választásunk, és igenis lehetünk boldogok, ha hajlandók vagyunk tenni érte.”

Ártó vagy segítő entitások?

„A filmek sokszor a félelmet akarják elültetni bennünk a szellemvilággal, az entitásokkal kapcsolatban. Pedig ők a legtöbbször nem ártó szándékkal vannak körülöttünk. Azért jönnek, hogy üzenetet hozzanak, megajándékozzanak minket, segítsenek. Lehet velük kommunikálni, támogatást kérni bármilyen negatív következmény nélkül – állítja Brigitta.

Bővebben a témáról: www.dbrigitta.com, www.szellemsuli.hu

Szöveg: André Melinda

Fotó: Birton Szabolcs