Ezotéria

Most kell felkeresnie a kardiológusát ennek a két csillagjegynek: szeptemberi egészséghoroszkóp

Havi előrejelzésünkből mindenki megtudhatja, hogyan vigyázzon az egészségére, mit tehet azért, hogy jó formában legyen.

KOS
Augusztus utolsó hetétől érzékelhetik, hogy egyre jobb fizikai erőben vannak. A legtöbb Kos nem bírja a nagy meleget, és mivel hajlamos a vérnyomás-ingadozásra, a hőségben óvintézkedésekre van szüksége. A hideg vizes zuhany, a váltófürdők a tüzes energiájú, lobbanékony Kosnak testi és lelki újjászületést hoznak, az úszás pedig hozzásegíti a kiegyensúlyozottsághoz. Szeptember utolsó hetében stresszesebb időszak lehetséges. Ügyeljen a magnéziumbevitel emelésére.

BIKA
Akik április 27-e és május 4-e között születtek, kíméljék magukat a fizikai megerőltetéstől! Egy jógatanfolyam vagy egy masszázsbérlet kifejezetten jót fog tenni a fáradt Bikáknak. A hónap második felétől a május 4-e utániak érezhetik gyengébbnek magukat, bár ők jelenleg nagyobb ellenálló képességgel rendelkeznek. Aki ebben a hónapban ismétlődő testi panaszokat észlel, forduljon orvoshoz, szüksége lehet egy erősítő kezelésre, különösen, ha krónikus betegsége van.

IKREK
A szeptember nem az Ikrek kedvenc időszaka, de ebben az évben ezt a hónapot jobban élvezhetik. Egy kellemes Mars-állásnak köszönhetően könnyebben viselik a kötelezettségeket. A hónap vége felé közeledve egyre stabilabb a testi és lelki állapotuk. 23-a és 27-e között a legerősebbek, ekkor terhelhetik magukat leginkább. Az Ikrekre jellemző kialvatlanságot az 5-ei újhold időszakában kerüljék, és ha a munka stresszesebb, igyanak rendszeresen citromfűteát!

RÁK
MiVel ebben az évben a Rák a Jupiter szerencsegyermeke, minden problémában nagyobb támogatást élvez. Egy Rák akkor
érzi jól magát, ha családjával tölti az időt, szeretteivel van, és a munkahelyén szükség van rá. Ezek a vágyai maradéktalanul teljesülnek, és ellenállóbb minden betegséggel szemben. A hónap első fele alkalmasabb a megerőltető munkára, szeptember utolsó hetében kell többet pihennie. Tartson hetente léböjtnapot, ami tisztít, és a kilóit is kordában tartja!

OROSZLÁN
Izgalmas, néha stresszes hónap következik. Augusztus 28-a és október 16-a között szinte hiperaktívvá válnak. Bár a legtöbbjüknek megsokszorozódhat a teljesítőképessége, néhányan veszélyeztetettek. Ha panaszai vannak, komplex kardiológiai vizsgálat ajánlott, különösen, ha dohányzik, magas a vérnyomása és tartós stressznek van kitéve. Vigyázzon a gerincére, és kerülje a hirtelen mozdulatokat!

SZŰZ
A szeptember a Szűz hava, amelyben leginkább otthon érzi magát. Szorgalmas és kötelességtudó alkatából következően az őszi munkakezdet, a rend és a rendszeresség jót tesz az egészségének. A hónap első fele a legharmonikusabb, leginkább az újhold napja, amikor minden újrakezdést könnyebben és gyorsabban végrehajthat. Ügyeljen, hogy munkamániájával ne zsigerelje ki magát! Probiotikumok rendszeres szedésével erősítheti ellenálló képességét.

MÉRLEG
A legtöbb Mérleg-szülöttnek nincs oka különösebb aggodalomra, megerőltető fizikai és szellemi munkával is boldogul. Terhelhetőbbek, akik szeptemberben és október 8-a után születtek, őket nem érintik a nagy bolygók kiszámíthatatlanságai. A köztes szülötteknek stresszesebbek a hétköznapok. Ebben a hónapban azonban minden betegséggel szemben ellenállóbbak, amit rendszeres testmozgással fokozhatnak. A csoportos torna vagy tánc a társas Mérleg ideális sportja!

SKORPIÓ
A szeptember nem a legkellemesebb a Skorpió-szülötteknek. Már augusztus utolsó hetétől érezhetik, hogy nehezebben boldogulnak a feladataikkal. Tanuljanak a figyelmeztető jelekből, és térjenek át kímélőbb életmódra. Az önmarcangolásra hajlamos Skorpió-szülötteknek most derűsebb és pihentetőbb hétköznapi tevékenységekre lenne szükségük. Keressék a társaságot, támaszkodjanak a családjukra. A nevetés, a zene és a természet a Skorpiót gyógyítja!

NYILAS
Meg fognak lepődni a Nyilas-szülöttek, hogy
a szokásos iskola- és munkakezdési stressz sokkal kevésbé viseli meg őket. Energiaszintjük szeptember utolsó hetében a legmagasabb, a hónap első 10 napja problémásabb. Ekkor pontosabban kell szerveznie, és lehetőség szerint 20-a utánra kell halasztania azt a munkát, amelynek elvégzése szeptember második felében is lehetséges. A mozgásszervi panaszokra hajlamos, ezért rendszeres úszással vagy tornával már most készülhet az őszre.

BAK
Augusztus utolsó napjaiban elment az a Mars-állása, amely a nyár második felét megnehezítette a Bak-szülötteknek. Szeptember első 10 napjára szervezze a megerőltetőbb tevékenységeket, amelyek nagyobb fizikai erőt, pontosabb koordinációt igényelnek. Terhelhetősége a hónap utolsó hetében a legkisebb, ezért 27-e környékén egészsége akár megerősítésre is szorulhat. Kerülje a nehéz ételeket, és fogyasszon több folyadékot, ásványvíz és gyógytea formájában! Egy lédús gyümölcsnapnak kiváló a tisztító hatása, ezt akár minden héten megismételheti.

VÍZÖNTŐ
A szeptember hordozhat némi veszélyt egyes Vízöntő-szülötteknek, különösen, ha nem iktatnak be plusz pihenőnapokat. Leginkább azok legyenek óvatosak, akik január utolsó hetében születtek. Ők a hónap közepéig nagyobb kíméletre szorulnak, testi panaszokkal azonnal forduljanak orvoshoz. A többiek ellenálló képessége erősebb. Sok Vízöntőnek az érrendszere a legérzékenyebb, ezért az értorna, az úszás és a mediterrán, halban és zöldségben gazdag táplálkozás ajánlott számára.

HALAK
Bár a Halaknak általában nincsenek problémás bolygóállásaik ebben a hónapban, mégis nagyobb rendszerességre és önfegyelemre lesz szükségük. 22-e után harmonikusabb időszak következik, ezért a megerőltető munkákat
a hónap végére szervezzék. Akik február 22-e körül születtek, továbbra is érzékenyebbek minden külső körülményre és környezeti ártalomra, idegrendszerük is labilisabb lehet. Ezért a hónap első felében minden új dolog kipróbálásában nagyobb óvatossággal járjanak el. Ez az új gyógyszerekre, élelmiszerekre és kozmetikumokra is vonatkozik.

fotó: pexels