Egészség Riportok

Gyulladásos gócok a testben: így derítheti ki, honnan ered az allergia, fáradékonyság és hajhullás

A hajhullás, a fáradékonyság, az allergia vagy akár a bőrkiütés mögött is állhat gyulladásos folyamat. Ilyenkor nem elég a tüneti kezelés, a betegség gyökerét kell megszüntetni.

Megbújó pontok

„Sokan évekig küszködnek ismeretlen eredetű krónikus betegséggel vagy olyan apróbb tünetekkel, amelyeknek valódi oka évekig is rejtve marad. Ezek mögött gyakran az immunrendszerünket sakkban tartó gócok állnak. Előfordulhat, hogy az orvosok sem ismerik fel a betegség valódi okát. A röntgen, a CT, az ultrahang negatív lelete félrevezethet, sőt, még a laboratóriumi eredmények sem mutatnak eltérést” – kezdi Dr. Kecskés Gabriella belgyógyász szakorvos, homeopata. Csak az általános tünetek, a fáradékonyság, levertség, alvászavar, hőemelkedés, vérszegénység, idegesség hívják fel a figyelmet arra, hogy valami nincs rendben. Tovább nehezíti a gócpontok felkutatását, hogy a jelek gyakran teljesen máshol bukkannak fel, mint ahol maga a betegség rejtőzik. Gyakran csak a szövődményeket észleljük: hörghurut, krónikus vastagbélgyulladás, hajhullás, sokízületi gyulladás, allergia, ekcéma, hólyagos kiütés. Ráadásul az sem ritka, hogy mivel jó erőben vagyunk, csak kis mértékben gyengíti le szervezetünket, ezért nem is tartjuk szükségesnek, hogy orvoshoz forduljunk. Pedig a gócok folyamatosan terhelik szervezetünket, nagymértékben próbára teszik védekezőrendszerünket.

Leggyakoribb rejtőzködő pontok:

✔ Arc- és homloküreg, orrüregek, torok- és orrmandula, középfül, légutak

✔ Fogak, fogtasakok, szájüreg

✔ Epehólyag, epeutak

✔ Prosztata

✔ Bárhol a szervezetben, ahol egy mikroba krónikus gyulladást idézett elő

Hol keressük őket?

„Leggyakrabban az arcüregünkben bújnak meg a gócpontok. Ennek oka, hogy az arcüreg kivezető nyílása magasabban van, mint a legmélyebb pontja, vagyis ami oda bekerül, az utána nehezen távozik. Egy náthánál, orrgaratgyulladásnál bejutó váladék, baktérium, vírus vagy gomba pangást és további felülfertőződést okozhat. Ebben az esetben nemcsak testünk távolabbi pontjain jelentkeznek a panaszok, általában helyi tünetek is előfordulnak. Arcüreg- vagy középfülgyulladást okozhat, emiatt a háttérben meghúzódó valódi problémát könnyű meghatározni” – folytatja a belgyógyász szakorvos.

A felső légutakban és a fogak környékén is kialakulhat góc. A hajhullásért vagy a levertségért sokszor a mandula gyulladása felel. Sokan nem tudják, hogy a mandula akkor is lehet góc, ha már kivették. Ekkor egy úgynevezett gyulladásos maradvány miatt betegszünk meg.

A fogainknál keresendő a góc, ha rendszeresen visszatérő fejfájás vagy felső légúti megbetegedések gyötörnek. A tüneteket okozhatja szuvas fog, elhalt fogbél, gyökér körül kialakult kóros elváltozás. Sőt, még letört fog vagy nem megfelelő gyökérkezelés is, de a krónikus ínygyulladás és a fogágybetegség miatt is kialakulhat góc.

Az epehólyag, vese, húgyhólyag, prosztata megbetegedéseinél a szervekben kialakuló köveken lévő kórokozók jelenthetik a gócot. Ilyenkor csak úgy szűnik meg a gyulladás, ha kiveszik a köveket.

Tudta?

A krónikussá váló arcüreggyulladás és az itt kialakuló góc komoly betegségeket is okozhat: reumás ízületi betegségek, vastagbélgyulladás, allergia, szénanátha, asztma, ekcéma, krónikus hörghurut, petefészek-gyulladás. Ezért jobb mielőbb a végére járni!

Gyógyulás

„A góckutatásban régóta eredményesen alkalmazzák a Voll-féle számítógépes diagnosztikai eljárást. Alapelve, hogy az emberi szervezet egy energetikai rendszer, amelyben minden mindennel összefügg.
Ahol gyengébb az energia, ott a szervezetben zavaró mezők, gócok alakulnak ki. Az elektroakupunktúra elvén működő módszer ezeknek a pontoknak a felderítésében nyújt óriási segítséget. A módszer minden esetben eredményes, és bárki számára javasolható, mivel teljesen ártalmatlan és fájdalommentes. A beteget a kezén és lábán keresztül, elektródák segítségével vizsgáljuk egy szinte érzékelhetetlen milliamper erősségű árammal, miközben ő egy kényelmes fotelben ül” – magyarázza Dr. Kecskés Gabriella. A módszerrel a góc oka is kideríthető, azaz hogy milyen baktérium, vírus, gomba felelős a kialakulásáért.

Feltáró vizsgálatok

Ha gócokra gyanakszunk, érdemesvalamelyik vizsgálatot elvégeztetni:

✔ Fogászati teljes panorámaröntgen

✔ Voll-féle számítógépes diagnosztika

✔ Teljes hasi és kismedencei ultrahang

✔ Electro-Somato-Graphia vizsgálat

✔ Arcüreg ultrahangvizsgálata

✔ Somatoinfra vizsgálat

✔ Mellkasröntgen

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete