Ezotéria

Mit üzen az álmom? Gazdagsághoz és boldogsághoz vezet a titkos kód feltörése

Azt mondják, az álmok nemcsak a tudatalattink üzenetei, de gyakran a fentiektől kapott jelek is. Törjük fel együtt a titkos kódot, ami segít a megfejtésükben.

Valljuk be, pontosan érezzük azt, melyek azok az álmok, amelyek különlegesen fontos üzenetet közvetítenek, míg a többivel nem is annyira törődünk, hiszen tudjuk, milyen nappali esemény váltotta ki őket. Az álomfejtés legegyszerűbb módja, ha felütjük az álomszótárt, és megnézzük, hogy a legerősebb szimbólum mit jelent. A szótár leírásai sok esetben találóak lehetnek, de valójában népi vagy éppen pszichológiai megfigyeléseken alapszanak, emiatt általánosak és nem egyénre szabottak.

Mindenkinek mást jelent

Azt ugyanis könnyű belátni, hogy a legpontosabban mi magunk pillanthatunk az álmainkban megjelenő jelképek mögé, vagy esetleg egy olyasvalaki, aki nagyon jól ismer minket és adunk a szavára. Hiszen egészen mást jelenthet az álomképben megjelenő pók egy olyan embernek, akinek ez csupán egy szimpla nyolclábú állat, mint annak, aki pánikrohamot kap a legkisebb példánytól is. Ezzel szemben az álmoskönyv szinte minden esetben úgy magyarázza, hogy aki pókkal álmodik, arra a legnagyobb szerencse vár. Van azonban néhány módszer, ami segíthet abban, hogy megfejthessük, valójában mit jelent számunkra az adott szimbólum.

A fő szimbólumok segítenek

Először is fontos, hogy az álomképeinket rögzítsük, hiszen mindannyiunkkal előfordult már: pontosan tudtuk reggel, hogy álmodtunk, de semmilyen emlékünk nem maradt róla. Az emberek többsége, amikor valamilyen fontos álmot lát, egy kis időre megébred – pont ezért készítsünk az ágy mellé papírt és tollat, hogy ilyenkor fel tudjuk jegyezni a legfontosabb képeket. Gyakran elég, ha a legjellemzőbb szimbólumot írjuk le, hiszen ez alapján nagy valószínűséggel az egész történet az eszünkbe jut majd. Ez a módszer egy kis gyakorlást igényel, ugyanis a félálomban lejegyzett szavak talán az első egy-két alkalommal nem fognak segíteni, de idővel egyre jobban megy majd álmaink rögzítése. Ha lehetséges, ne várjunk sokat az álomfejtéssel. Amikor munkába kell rohannunk, akkor is a buszon ülve ízlelgessük a fő fonalat, és próbáljunk meg párhuzamokat találni az életünkre és azokra a dolgokra, amelyek éppen nagyon foglalkoztatnak. Könnyen lehet, hogy a legmeglepőbb pillanatban, miközben a feladatainkat végezzük, egyszer csak beugrik a megfejtés!

Készítsünk saját álomszótárt!

Álmaink megfejtésében sokat segíthet, ha valakivel megbeszélhetjük azokat. Ha van olyan családtagunk, barátunk, akinek szívesen elmesélnénk a képeket, tegyük meg! Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy bizonyos szimbólumok számunkra egészen mást jelentenek – ahogy szokták mondani, nem látjuk a fától az erdőt. Abban az esetben, ha nem tudunk senkit segítségül hívni, érdekes magyarázatokat kaphatunk, ha megpróbáljuk lerajzolni az álmunkat. Ilyenkor új jelentéstartalmak kapcsolódhatnak a teljes képhez, és megtörténhet, hogy éppen így tudjuk megfejteni az álom üzenetét.

Hosszú és fáradtságos munka, de megéri saját álomszótárt írni. Ehhez nyissunk egy füzetet: minden alkalommal jegyezzük le az álmunkat minél részletesebben az egyik oldalra, emeljük ki aláhúzással a legfontosabb szimbólumokat, a füzet másik oldalára pedig soroljuk fel a következő napok fontosabb eseményeit. Miután fél éven át vezettük a füzetet, vessük össze a kiemelt szimbólumokat és az utána történt eseményeket. Szép lassan ki fog rajzolódni előttünk, hogy melyik jelkép milyen üzenetet hordoz a mi életünkben, milyen történést vetít előre.

Megálmodta millióit

Stephenie Meyer, az Alkonyat-trilógia megalkotója ma multimilliomosként él, a leggazdagabb női írók között tartják őt számon. Ehhez a gazdag élethez pedig egy álom segítette hozzá. 2003. június 2-án Meyer egy különös álom után ébredt. Azt látta, hogy egy fiatal lány és egy fiú – akiről tudta, hogy vámpír -, a fák között beszélgetnek arról, hogy egymásba szerettek, ám a fiú vért iszik, és így veszélyes lehet a lányra. A családanya – bár reggelit kellett volna készíteni a gyerekeinek és megkeresni az úszódresszüket -, ágyban maradt, és az álomképeken gondolkodott. Majd – mivel nem akarta elveszíteni az álmot, amit látott -, gyorsan néhány sorban begépelte a főbb gondolatokat. így született meg az Alkonyat sztorija, és így lett Stephenie Meyerből gazdag és elismert írónő.

Plusz tippek

  • Ha egy általunk ismert személyről, barátról, rokonról álmodunk, és az esetleg kellemetlen, kényelmetlen számunkra, soha ne az adott emberrel azonosítsuk ezt az érzést, hanem próbáljuk meg megtalálni, mostanában mi az ő szerepe a mi életünkben.
  • Nincsenek kínos álmok! Gyakran itt jelennek meg olyan szexuális tartalmú üzenetek, amelyekre fontos odafigyelni. Ne nyomjuk el magunkban!
  • Vannak, akik azt mondják, ők nem álmodnak. Valójában arról van szó, hogy csak nem emlékeznek az álomképekre. Mielőtt lefekszenek, állítsák be az ébresztőórát öt órával későbbre. Jó eséllyel abban a szakaszban ébrednek, amikor álmodnak, és így emlékezni is fognak a szimbólumokra.

Fotó: pexels