Konyha

Fagyasztás és kiolvasztás: bevált tippek húshoz, halhoz, pékáruhoz

Ha okosan használjuk a fagyasztót, nagy hasznunkra lehet a mindennapi főzésben. Ha betartjuk ezeket a szabályokat, minimálisan fog csak sérülni a mélyhűtött áru minősége.

Érdemes okosan használni a fagyasztónkat. Nemcsak úgy, hogy televásároljuk, hanem úgy is, hogy időnként meg is főzzük, amit tároltunk benne.

Húsfélék

➤ Felvágottakból jó ötlet betárazni, hiszen legalább 2 hónapig bírják a mélyhűtőben.
➤ A bacont és a kolbászt akár 1-2 hónapra is betehetjük a fagyasztóládába.
➤ Ha megmaradt a nyers darált húsból, tegyük be bátran a jégre, 3-4 hónapig eláll.
➤ A sonka és a virsli 1-2 hónapig is bírja állagromlás nélkül.
➤ A nyers baromfit egészben 12 hónapra is eltehetjük.

Olajos magvak

➤ A mandula, dióbél, mogyoróbél, mák is jól bírja a mélyhűtőben tárolást, így elkerülhetjük, hogy megavasodjanak.

Tejtermékek

➤ A magas zsírtartalmú sajtok, túró, juhtúró, vaj bátran a fagyasztóba tehető, kiolvadva azonnal fogyaszthatók, vagy dolgozhatunk velük. Így ha épp akciós vajhoz jutunk hozzá, nyugodtan vehetünk 1-2 dobozzal többet, és eltehetjük.

➤ A tej gond nélkül eláll a fagyasztóban 3 hónapig.

➤ Ha túl sok kávétejszínt vásároltunk, eltehetjük akár 4 hónapra is a mélyhűtőbe.

Fotó: pexels