Konyha

Gyors mézeskalács: a legjobb házi recept, ami 4 hét múlva is puha marad

Ezek a puha édes finomságok mindenkinek örömet fognak okozni. Mostantól kezdve minden évben ezt fogja készíteni.
gyors mézeskalács recept finom puha

Karácsonyra mindenképpen süssön mézeskalács süteményeket Anna Zyśk ételblogger receptje alapján. Az ő gyors süteményreceptje nem bonyolult, és érdemes kipróbálni. Az édes finomságok mindenkinek örömet fognak okozni. Mostantól kezdve minden évben ezt fogja készíteni.

A tökéletes mézeskalács karácsonyra

A karácsonyi asztalról nem hiányozhatnak a hagyományos ételek, de a sütemények is változatossá teszik az ünnepi menüt. A kicsik már nagyon várják a mézeskalácsot, ami a kedvenc finomságuk, főleg, ha részt vehetnek a készítésében. Idén a hagyományos recept szerinti sütik helyett elkészítheti őket Anna Zyśk módszere szerint. Biztosan nem fogja megbánni.

gyors mézeskalács recept finom puha
Gyors mézeskalács recept ami hetekig puha marad

Miből készítsünk mézeskalácsot?

Anna Zyśk mézeskalácsemberei mindössze néhány összetevőből állnak. A recept annyira egyszerű, hogy bárki gond nélkül el tudja készíteni. Ráadásul a legtöbb szükséges termék megtalálható a konyhában. Ha minden készen áll, jöhet a legjobb rész – a mézeskalács elkészítése.

Hozzávalók:

275 g búzaliszt
150 g méz
30 g kristálycukor
60 g vaj
1 kis tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
20 g mézeskalács fűszer
15 g kakaó

Elkészítés:

Tegyük a mézet és a vajat egy lábasba, majd öntsük bele a porcukrot, a sütőport, a sütőport, a sütőfűszert és a kakaót.

Melegítsük a hozzávalókat alacsony hőfokon, amíg feloldódnak és homogén masszává állnak össze. Öntsük őket egy tálba.

Törjünk fel egy tojást, és adjuk hozzá a lisztet. Keverjük össze, majd gyúrjuk össze a hozzávalókat, hogy mézeskalács tésztát kapjunk.

Tekerjük ki a tésztát vékony lappá. Vágja ki a sütiket a kiválasztott vágóeszközzel.

Helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük a mézeskalács süteményeket 180 fokos sütőben, a felső és alsó polcon kb. 5-7 percig. Ha a sütik kihűltek, díszítsük fel őket, és tálaljuk karácsonyra.

Egy kis extra: mézeskalácskrémes-szilvás muffin

Hozzávalók 12 muffinhoz:

tésztához:

  • 15 dkg margarin
  • 2 db nagy tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl szilvalekvár
  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 10 dkg aszalt szilva

a krémhez:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
Mézeskalácsos muffin recept
Mézeskalácsos muffin recept

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Alaposan összekeverjük a tészta hozzávalóit: a margarint a tojásokkal, a barna cukorral, a tejjel és a szilvalekvárral, majd összedolgozzuk a sü­tőporral, fahéjjal, sóval összevegyített liszttel. Végül belekeverjük az apróra kockázott aszalt szilvát is.

A tésztát 12 db kapszlival bélelt muffinformába kanalazzuk, és az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A krémhez habosra keverjük a margarint, a porcukrot, hozzákeverjük a mascarponét és a mézekalács-fűszerkeveréket. Sima csöves nyomózsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk díszítésképpen. Végül meghintjük fahéjjal.

Forrás

Fotó: gettyimages, Vrábel Kriszta