Megdöbbentő szám:
125 ezer gombóc eladása után kezd nyereséges lenni egy kézműves fagyizó
A csokoládé, vanília, citrom, eper örök klasszikus, de a fagyizókban az emberek szívesen megkóstolják az új ízeket, kreatív kreációkat is. A fagylalt világában is léteznek trendek, így minden évben új és új ízek divatosak. 2024 nyarán újdonság volt a szilvás gombóc fagyi és zéró grapefruit, rendkívül kedvelt volt a sárkánygyümölcs és a fehér kávé – ez utóbbi most kap majd egy újabb csavart is: mogyorós fehércsokoládéval lesz gazdagítva. Idén a nemzetközi trendekhez igazodva jelenik meg egy új íz.
Dubai csoki – fagyiba álmodva, cukormentes, zabkeksz és protein fagyi – új ízek a nyárra
„Hazánkban is végigsöpört a dubai csoki hullám, így a fagylaltospultokban is megjelenik ez az íz. Olaszországban, a világ legnagyobb fagylaltipari kiállításán is tapasztalható volt, hogy a pisztácia igen népszerű lesz idén, jellemzően savanykásabb ízzel vagy málnával, fehércsokival kombinálva” – vetítette előre az idei nyár újdonságát és várhatóan nagy slágerét Pataky János a Manna Ice új ízeinek kreátora.
Egyre több ember szenved valamilyen táplálékallergiától, vagy intoleranciától, sokan pedig saját döntésük alapján zárnak ki valamilyen alapanyagot az étrendjükből. A tipikusan nyári finomságról azonban senkinek sem kell lemondania.
„Tovább bővítjük a cukormentes fagyik kínálatát, többek között lesz zéró vanília és citrom is. Az egészséges és vegán vonalat követve készítünk zabkeksz fagylaltot, dió és füge variegatóval – ez lekvárszerű, díszítő-és ízesítő öntet – és nyár közepére elkészül a fitneszéletmódot követők számára az alacsony kalóriatartalmú, fehérjében gazdag, vaníliás, csokoládés fagylalt is” – árulta el az újdonságokat Pataky János.
Szólt arról is, hogy különlegességként jelennek meg a fagylaltdesszertek. Több ízben is kóstolhatják majd a vendégek azokat a több rétegből álló fagylaltkelyheket, amelyekbe a gombócokon kívül öntetek, gyümölcspürék, magvak is kerülnek.
Ez is érdekelhet: Drága a cukrászda? Készítsünk mennyeien krémes házi fagyit fillérekből!
Az évek óta jellemző, hogy a porok és aromák felhasználásával készült termékek visszaszorulnak. A fagylalt már drága termék, így a vásárlók jobban figyelnek arra, hogy minőségi terméket válasszanak. Így a természetes alapanyagok felhasználásával, valódi gyümölcsből és állati eredetű tejszínnel készített fagyik a keresettebbek.

Ötezer kiló nyalánkság kell a haszonhoz
A lehetőségeket, a hagyományos és az új ízeket a Manna Ice 2025-ös partner találkozóján is megismerhetik a vendéglátóhelyek, kávézók, cukrászdák, fagyizók tulajdonosai.
„A minden évben megrendezett, hagyományos rendezvényünkön az is a célunk, hogy népszerűsítsük a fagyit, hiszen most nincsen könnyű helyzetben ez a gasztronómiai ágazat.”
Ma már rendkívül nagy befektetés helyben készíteni a fagyit. Elgondolkodtató adat, hogy ez a hideg ínyencség 125 ezer gombóc – ez mintegy ötezer kilogramm – értékesítésével válik nullás elszámolásúvá. Mindezek mellett fagyizót nyitni még mindig az egyik legkisebb kockázattal járó üzleti vállalkozás lehet, ha valaki külső partnerrel dolgozik együtt.
Fotó: pexels