Málnás-kókuszos tortácska (240 Ft egy darab)
Hozzávalók 6 db mini tortához vagy 1 db 24 centiméteres piteformához:
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 2 dl kókusztej
- 20 dkg málna
- 1 db kezeletlen héjú citrom
- egy csipet só
- A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel kissé felverjük, majd hozzáadjuk a kókusz-tejet és az olajat.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kókuszreszelékkel, a csipet sóval, majd fakanállal a tojásos masszához keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét és a lereszelt héját is.
- A tésztát 6 db mini tortaformába osztjuk (vagy egy nagyobb formába kanalazzuk), a tetején elosztjuk a darabolt málnát, és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Mákos-meggyes kocka (100 Ft egy darab)

Hozzávalók 20 kockához:
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 nagyobb szem alma
- 5 dkg darált mák
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 2 dl natúr joghurt
- 15 dkg étcsokoládé
- 20 dkg meggy
- 5 dkg vaj
- egy csipet só
- A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot és az olajat.
- A lisztet elkeverjük a mákkal és a sütőporral, a csipet sóval, majd fakanállal a tojáshoz keverjük. A tésztához forgatjuk a lereszelt almát, a magozott, darabolt meggyet és a csokoládé felét, apróra vágva.
- Vajjal kikent, liszttel megszórt, 20×30 centiméteres tepsibe simítjuk a tésztát, és az előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- A maradék csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk, és a kihűlt sütemény tetejét megkenjük vele. A csokoládé megszilárdulásáig a hűtőszekrénybe tesszük.
Mandulás-cseresznyés muffin (85 Ft egy darab)

Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg mandula
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 2 dl tej
- 10 dkg koktélcseresznye
- egy csipet só
- A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel enyhén felverjük, majd hozzáadjuk az olajat.
- A lisztet és a ledarált mandulát elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval, és fakanállal a tojáshoz keverjük. Összekeverjük a tejjel, majd hozzáforgatjuk a feldarabolt cseresznyét is.
- Muffinformákba simítjuk a tésztát (a mélyedéseket 2/3 részig megtöltve), és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Fotók: Vrábel Kriszta