Konyha

Egy hétig is friss marad a megvágott dinnye, ha így tárolod a hűtőben: szokatlan alapanyag kell hozzá

Biztos te is jártál már úgy, hogy a maradék dinnye puha és kellemetlen ízű lett, ha megvágva tetted a hűtőbe. Van egy remek módszerünk, hogy ez többé ne forduljon elő.
dinnye a hűtőben

A dinnye akkor jó, ha érett, friss, harsog a szájban, ahogy beleharapsz. Ám bármennyire is sokat tudsz enni belőle ilyenkor nyáron, biztosan jártál már úgy te is, hogy egy nagyobb gyümölcsnek a felét is el kellett tenni vissza a hűtőbe. Ha butus voltál, és elfelejtetted, hogy vár rád egy szelet finomság még, vagy egyszerűen csak másnap nem volt kedved megenni, te is észrevehetted, hogy a megvágott görögdinnye nagyon gyorsan veszít az állagából. Hamar megpuhul a héja és a húsa, kellemetlen ízű lesz.

Ha nem poshadt, még ilyenkor is meg szoktuk enni, de már nem a legfinomabb, igaz? Találtunk egy ígéretesnek tűnő módszert az interneten, ami azt állítja, ha így tárolod a hűtőben a dinnyét, egy hétig is friss marad akkor is, ha fel van vágva.

Ez is érdekelhet:

dinnye a hűtőben
Egy hétig is friss marad a megvágott dinnye, ha így tárolod a hűtőben: szokatlan alapanyag kell hozzá

Így nem puhul meg a dinnye a hűtőben

A trükkhöz nincs másra szükséged, mint a dinnyédre és egy gerezd fokhagymára. Vágd hosszában félbe a megpucolt gerezdet, fektesd a dinnyeszeletre, végül fedd be folpackkal. A trükk feltöltője azt állítja, neki így sokkal tovább marad friss a dinnye a hűtőben. Úgy véli, a fokhagyma antibakteriális hatása segít, hogy ne szaporodjanak el a baktériumok a gyümölcsön és ne romoljon meg.

Mint jópár internetes trükköt, mi azért ezt is fenntartásokkal kezelnénk. Mindannyian tudjuk gyakorló háziasszonyként, hogy ha egy megvágott hagymát vagy fokhagymát teszünk a hűtőbe lefedetlenül, az egész jégszekrény átveszi az illatát. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a szorosan fokhagymás dunsztba kötött dinnyével ez másképp lenne. Talán érdemes először csak egy szeleten kipróbálni.

Fotó: gettyimages