Lélek

Randitippek bizonytalanoknak: 8 jel, hogy a másik csak nyári kalandot keres

A párkapcsolatok gyakran zavarosak, főként az elején, amikor még csak ismerkedési fázisban vagyunk. Ilyenkor sokszor elbizonytalanodunk magunkban, a másikban, és nagyon szeretnénk tudni, vajon komolyan gondolja-e a választottunk, van-e közös jövőnk, vagy össze fogja törni a szívünket. Ebben segítenek a szakértők.

Párkeresésnél ne magunkból induljunk ki, mert a férfiak és a nők eltérően viselkednek a kezdeti helyzetben. Azonban egyáltalán nem lehetetlen dekódolni a viselkedésüket. Sarah Lauren párkapcsolati coach szerint a férfiak egyértelműbb jeleket adnak, ha valaki kevésbé érdekli őket, és nem terveznek vele hosszú távon. Ha mi nem csak egy laza kalandra vágyunk, ebben az esetben jobb továbblépni, hogy a lehető legkevésbé sérüljön a lelkünk.

Az érintés hiánya

A szakértő szerint az egyik biztos jele annak, hogy nem vonzódik hozzánk igazán másik, ha nem használja a szeretetnyelvét. Sarah Lauren azt mondja, ha a randi­partnerünk soha nem ér hozzánk, nem ölel meg, nem érinti meg a lábával a miénket az asztal alatt, akkor bizony valami nem stimmel. „A férfiak legalább annyira érzékenyek, mint a nők, és fontos számukra a fizikai érintés. Ha bizonyos idő után sem igyekszik megérinteni minket valamilyen formában, akkor valószínűleg nem ő a mi emberünk” – teszi hozzá a szakember.

Csak este vagy hétvégén jelentkezik
Az sem biztató jel, ha csak bizonyos időszakokban jelentkezik, akár telefonhíváson, akár üzeneten keresztül. Itt pontosan arra gondolunk, ha a partner csak éjjel ír, vagy csak hétvégén hajlandó kapcsolatba lépni velünk, akkor nagy valószínűséggel csupán egy futó kalandra vágyik. Akihez igazán vonzódunk, arról a nap bármely szakában tudni akarunk, hallani akarjuk a hangját, vagy kapcsolatba szeretnénk lépni vele üzenetben, e-mailben stb.

A hálószobában van a találkozó
Leginkább a hálószobára korlátozódnak a találkozások? A testi vonzalom egyértelmű, de az az ember, aki semmilyen más programra nem fogható, azzal biztosan nem lesz komoly kapcsolatunk. Lehet az egy esti séta a városban, vagy közös fagyizás, de mindenképpen valami olyan tevékenység, ahol nem kizárólag a szexuális életünk van előtérben. Be szeretne mutatni minket a családjának, a barátainak? Ennél nincs egyértelműbb jel arra, hogy nem csak szexet akar.

Állandóan elfoglalt
Nagyon nehéz a kiszemelt féllel összehozni egy személyes találkozót, mert az mondja, borzasztóan elfoglalt? A szakértő szerint az „elfoglalt” egy olyan kód, amire azonnal fel kell kapnunk a fejünket. „Mindenki elfoglalt valamilyen szinten az életében, de az idő olyan dolog, amit olyan emberekre szánunk, akik valójában fontosak számunkra. Tehát, ha soha nincs ideje ránk a másiknak, akkor meg kell értenünk, hogy felesleges energiát pazarolni erre a partnerre” – mondja a szakértő.

Alig tudunk róla valamit
Az az ember, aki komolyan gondolja velünk a kapcsolatot, meg akarja osztani az élete minden fontos szegletét, különösen a jó, pozitív történéseket. Ez magába foglalhat bármilyen hírt – kezdve a munkahelyi előléptetéstől a barátaival vagy családjával történt nagy eseményekig. Amennyiben soha nem számol be semmiről, akkor nem kedvel minket eléggé ahhoz, hogy bármit is átadjon ebből. Ez főleg akkor érvényes, ha mi így teszünk, de ő ennek ellenére teljes inkognitóban él.

Nem néz a szemünkbe
Kerüli a szemkontaktust, vagy képtelen hosszú időre ránk nézni? Pedig ha valakinek tetszünk, az le sem tudja venni rólunk a szemét. „Általános szabály, hogy az emberek mindent megtesznek azért, hogy szemkontaktusba kerüljenek olyan emberekkel, akikhez közelebb állnak, vagy akikhez vonzódnak” – mondja dr. David Helfand pszichológus. Ha ez elmarad, sőt inkább nem néz ránk beszélgetés közben, az lehet a kezdeti időszak zavara is, de ha ez rendszeressé válik, valami más van a háttérben. Egy biztos, nem őrül meg értünk az a személy, akit kinéztünk magunknak. A szemkontaktus egyébként arra is nagyon jó, hogy egy régóta fennálló, problémákkal tűzdelt kapcsolatot újjáépítsünk. Egy tanulmány szerint, ha hetente párszor hosszasan a parterünk szemébe nézünk, az mélyreható hatást gyakorolhat a kapcsolatra és a saját jóllétünkre is.

Valami nem stimmel…
Néha a rossz megérzés a legbeszédesebb piros zászló – még akkor is, ha nem tudjuk pontosan meghatározni, mi a bajunk. Igen, most arról a bizonyos női megérzésről van szó, amire érdemes hallgatni. David Helfand, párterápiára szakosodott pszichológus azt mondja, hogy ezeket az érzéseket tényleg nem lehet figyelmen kívül hagyni, és igenis komolyan kell venni minden elbizonytalanító jelet. „Az emberi bélben van egy teljes, második idegrendszer, amelyet enterális idegrendszernek neveznek. Erre a részre sok kutató a második agyunkként tekint. Az enterális idegrendszer tulajdonképpen egy 400 millió idegsejtből álló rendszer, amely számos, még feltáratlan funkcióért felelős, de az már világossá vált, mekkora a hatása az érzelmeinkre – mondja a szakember. – Ez a testrészünk már jóval azelőtt képes reagálni és üzeneteket küldeni nekünk, hogy tudatos elménk bármit is felfogna a jelekből. Szóval, minden belső hangot érdemes meghallgatni, és figyelni, mi lehet a probléma.”

Még mindig aktív a társkeresőn
Nagyon sokan ismerkednek bizonyos társkereső oldalakon, hirdetéséken keresztül, és amikor úgy érzik, rátaláltak arra az emberre, akit szeretnének jobban megismerni, törlik magukat, vagy legalábbis inaktívvá teszik a profiljukat. Egy ideje találkozgatunk a társkeresőn megismert férfival, de ő továbbra is fent van az oldalon? Akármilyen magyarázattal áll elő, minden valószínűség szerint az illető nem állt le a „vadászattal”, tehát tisztességtelen játékot űz, és vigyázzunk, mert megégethetjük magunkat!

Fotó: gettyimages