A főváros megtiltja a budapesti aluljárókban a sütést a vendéglátóipari egységeknek – írja a Blikk, a lapnak a Főpolgármesteri Hivatal megerősítette a hírt.
A lap szerint a helyben sütést tiltó döntést azzal magyarázzák, hogy az aluljárókban kialakított büfék és pavilonok „közműkiépítettségük és kialakításuk miatt” nem alkalmasak erre, összességében „a helyben sütéssel rengeteg probléma van”.

Nemcsak a szagok miatt, de azért is, mert a zsírgőz kicsapódik a szellőzőcsatornában, és annak tisztítása nehezen megoldható. További gond, hogy a használt olaj és a zsír sok esetben abba a csatornarendszerbe kerül, ami alapvetően az esővíz elvezetésére szolgál.
Ez is érdekelhet: Fillérekből készülnek el a gyerekek gyorséttermi kedvencei: házi hamburger, hot dog és gyros egyszerűen
Emiatt „az összes aluljáróban nem támogatott tevékenységi kör a helyben sütés 2025. január 1-jétől”, erről pedig időben tájékoztatták az érintetteket.
Fotó: gettyimages