Riportok

„Az orvosaim azt ígérték, az új májammal kisbabám is lehet”

Mióta megszületett Soltészné Závec Georgina kislánya, még az orvosok is példaként hozzák fel a betegek számára, biztatásként. Lám, transzplantált, azaz szervbeültetésen átesett nőnek is lehet gyereke. Gina új májat kapott, ez mentette meg az életét, és ez adta a lehetőséget, hogy ő is életet adhasson egy csöppségnek.
17. transzplantált szülőtől született baba életmentés papp noémi soltészné závec georgina szervbeültetés transzplantáció új máj

Csendes a zalavári falucska, amikor érkezünk. A redőnyök felhúzva, nem kell már a délutáni szunyókáláshoz a sötétítés. Abigél is felébredt, jöhetnek a látogatók. Az öt hónapos kislány hatalmas szemekkel, csendben figyeli, mi történik. A fotós kollégám rögtön fényképezni kezd, nehogy aztán sírásra görbüljön a szája, ám ő, amíg ott vagyunk, ugyanolyan békés,  mosolygós marad. A szülei szeme fénye, akit nagyon vártak. Soltészné Závec Georgina kálváriája nyolc éve kezdődött, 2010-ben. A csinos, energikus nővérke Hévízen dolgozott, és egyre többször vette észre, hogy lázas, ami felszökött, aztán kisvártatva le is ment. A furcsa jelenség nem hagyta nyugodni; vérvételt kért, ami gyulladást mutatott a szervezetében. „Ezt akár el is hanyagolhattam volna – idézi fel Gina.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Akciós előfizetési ajánlatunk

Video