Riportok

„A parfümöm már házasságot is megmentett”

A Párizsban élő magyar Orr életpályája töretlenül ível felfelé, saját márkája az egész világon kapható. Az indulás nem volt könnyű Franciaországban, külföldi nőként egy tradicionálisan férfi szakmában. Viktória a Meglepetés magazin régi olvasója, így örömmel vállalta a beszélgetést.
barnyák mónika divattervezés eiffel-torony közgazdasági irány minya viktória művészetek parfüm parfümiskola parfümkiállítás parfümkreátor párizs tokaji aszú

Minya Viktóriát már gyerekkorától vonzották a művészetek. Mindenféle területen kipróbálta magát: táncolt, énekelt, színészkedett, ruhákat tervezett. Szülei végül közgazdasági irányba terelték, mondván: fiam, legyen normális szakmád, utána azt csinálsz, amit akarsz.
,,Amikor a diploma a kezemben volt, tudatosan kezdtem el kutatni, hogy mihez van érzékem, milyen szakmát válasszak. Sokáig a divattervezésben gondolkodtam. Egyszer csak elemi erővel hasított belém a gondolat, hogy egész életemben az engem körülvevő illatok-szagok vonzásában éltem. Mikor az egyik unokatestvéremmel megosztottam merész tervemet, hogy Orr, azaz parfümkreátor szeretnék lenni, azonnal rávágta, hogy ez telitalálat, ráadásul pont ott voltam a lehető legjobb helyen, Párizsban, ugyanis az iskolám utolsó évét itt töltöttem cserediákként.”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete