Sztár

Wossala Rozina: „A húslevesbe is teszek gyömbért!”

A Konyhafőnök című műsorból
az én konyhám konyhafőnök rtl klub wossala rozina

„Tizennégy éves korom óta főzök. Kezdetben újságokból vágtam ki a recepteket, és ragasztottam be egy albumba. Most már a saját ötleteimet valósítom meg. Heti 16 órát töltök a konyhában, ez a kedvenc területem a lakásban. A szezonális és friss alapanyagokból készült, kortárs konyha híve vagyok. Szeretem, ha az étel kevés összetevőből készül, frappánsan, vagányan. Számomra fontos, hogy legalább egy jó minőségű, úgynevezett séfkésem legyen, mert könnyű és biztonságos vele a munka. A szekrényemből nem hiányozhatnak a különféle olívaolajak sem, mert amellett, hogy egészséges, az ételek ízesítésére is kiváló. Ezen kívül gyömbért és csilit is mindig tartok itthon, mert izgalmassá teszik az ételeket. Talán mások számára meglepő, de én még a húslevesbe is rakok gyömbért. Nagyon szeretem, hogy a konyhámban gáztűzhely van, mert a lángja meghitté teszi a főzés minden pillanatát. Jóllehet a modern szakácsművészetet képviselem, a konyhai eszközökben a régimódi dolgokat is kedvelem. Ahhoz, hogy finomat főzzek, nem feltétlenül kellenek puccos és drága kellékek.”