Lélek Sztárok

Egy nem elég belőle: A hármas ikrek egyike lett a Miss Balaton királynő

Gyönyörű fiatal nő, és – mint kiderült – három is van belőle! Csupor Olíviát ikertestvérei, Letícia és Violetta, valamint barátnői nevezték be a rangos szépségversenyre.

Nővérei szerint már kislányként olyan volt, mint egy hercegnő. Kedves és nyugodt, elegáns testtartású, és mindig hagyott egy falatot a tányérján. Amikor 10 évesen először kaptak mobiltelefont, Olívia hercegnőként került a névjegyzékbe. Letícia és Violetta már akkor tudta, ikerhúguk egy nap szépségkirálynő lesz. Idén valóra vált ez az álom.

A testvérei bíztak a sikerében

Olívia nemrég végzett a ­SOTE-n mint szülésznő. A gyakorlata alatt 12 órákat dolgozott, és a világon semmi köze nem volt a modellszakmához.

„Éppen az államvizsgámra készülődtem, amikor kaptam egy e-mailt, hogy köszönik a jelentkezésemet a Miss Balaton szépségversenyre – kezdi a 25 éves lány. – Nem is értettem, hiszen én nem adtam be semmilyen pályázatot. Mint hamarosan kiderült, a nővéreim a barát­nőimmel szövetkezve neveztek be. Az első pillanatban azt sem tudtam, mit csináljak, de aztán megadtam magam a sors akaratának, és belevágtam a kihívásba. Azt álmomban nem hittem volna, hogy egy szépségverseny mögött ennyi munka van.”

Olívia a felkészítőtábor ideje alatt nem használhatta a telefonját, így a testvérei csöndben drukkoltak neki. Mint mondják, a hármas ikrek között nagyon erős, láthatatlan kapocs van, a távolból is megérzik, ha a másikkal történik valami. „Nekünk kezdettől nagyon jó megérzéseink voltak a versennyel kapcsolatban – mondja Csupor Letícia.

– Ahogy csak tudtuk, öntöttük Olcsiba (így becézik a családban – a szerk.) az önbizalmat, hiszen tapasztalatlannak és talán kissé elveszettnek érezte magát az új kihívástól. Vióval többször beszéltünk arról, hogy szerintünk nyerni fog, de apukánk lehurrogott bennünket, hogy ne éljük bele magunkat, hiszen annyi nagyon szép lány van ebben az országban.”

Harciasan védik egymást

A Csupor lányok nem az első hármas ikrek a családban. Nem egypetéjűek, így csak annyira hasonlítanak egymásra, mint a testvérek.

„Az is nagyon vicces, amikor egyikünk egy fiúval ismerkedik, és idővel kiderül, mi hárman vagyunk – nevet Vio­letta. – A jelöltek elsőre örülnek, hogy milyen sok szép nő van ebben a családban, aztán amikor megbántják a nővérünket, már nem annyira boldogok, mert a másik két testvér azonnal ugrik. Nagyon védjük egymást, és mindent megbeszélünk. Ennek kis korunk óta a fürdőszoba a helyszíne, oda szoktunk órákra elvonulni lelkizni, és mire előkerülünk, általában kirángatjuk a válságból azt, aki mélypontra került.”

„Mi hárman mindig erős szövetségben éltünk – nyomatékosítja Olívia. – Először az óvodában választottak szét bennünket, mert amíg egy csoportba jártunk, szinte csak egymással foglalkoztunk, és nem alakultak más gyerekekkel a kapcsolataink. Mire felnőttünk, nagyon különböző karakterek lettünk, és ez éppen így a jó. A hangunk azonban a mai napig nagyon hasonló.

„Csak azért sajnálom, hogy külsőre nem hasonlítunk jobban, mert akkor néha beküldhettem volna magam helyett Olcsit vizsgázni, mondjuk, anatómiára” – teszi hozzá nevetve Vió.

Nincs bennük féltékenység

A lányok között régebben volt természetes rivalizálás, de úgy érzik, ezt mára kinőtték. „Amikor Olívia megnyerte a szépségversenyt, egyikünk sem érezte úgy, hogy ha én is ott állnék a színpadon, talán most az én fejemen lenne az a korona – mondja Letícia.

– Vióval inkább izgultunk és kíváncsiak voltunk: vajon mit érhet el a húgunk ebben a rendkívüli mezőnyben úgy, hogy előtte köze nem volt a szépségszakmához. Büszkék vagyunk rá, és támogatjuk, hogy élni tudjon a lehetőségeivel. És ahová csak tudjuk, elkísérjük.”

Miss Balaton elárulta, csupán „részmunkaidőben” tervezi a csillogás világában az életét. „Szeptembertől szülésznőként kezdek dolgozni egy állami kórházban – meséli.

A Csupor ikrek balról jobbra: Letícia, Olívia és Violetta

– Imádom a szakmámat, szerintem az egészségügy legcsodálatosabb része, amikor ott lehetünk egy család születésénél. Természetesen boldogan teljesítem a Miss Balaton címmel járó feladatokat, és kíváncsian várom az új lehetőségeket. Elkezdem építeni az Instagram-oldalamat is. Abban bízom, sikeresen összeegyeztetem majd a szülésznő és a szépségkirálynő életemet” – búcsúzik mosolyogva Olívia.

A szépség nem elég

Csuporéknál bármennyire is mutatósak a lányok, nem arra nevelték őket, hogy csupán a külsőségek a fontosak. „Nálunk a családban sosem volt jellemző, hogy a külsőnk miatt dicsérgessenek bennünket. Mindig a belső értékek számítottak, az, hogy testvérekként össze kell tartanunk, és hogy tanuljunk, vigyük valamire az életben” –mondja a győztes.

A nevelés bevált, hiszen Olívia szülésznő, Letícia jogász, ­Violetta pedig sport- és kommunikációs szakember lett.

Képek: Pintér Márta, Miss Balaton, saját

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete