Lélek Sztárok

A nyilvánosságtól távol él párjával Südi Iringó: „Szeretnénk magunknak megtartani a hétköznapi örömöket”

Már nem vágyik a celebek közé. A boldogságot máshol keresi. Nemrégiben elköltözött a fővárosból, és párjával a pákozdi erdő mellett kezdtek új életet.

A közelmúltban kerek születésnapot ünnepelt. A számvetés sem maradhatott el. „Fantasztikus volt az első negyven évem, és remélem, hogy a következő évtizedek is különleges élményeket tartogatnak számomra. A mostani születésnapomat a párommal kettesben töltöttem az Ad­rián, és eszemben sem jutott nagy bulit rendezni. A tíz évvel ezelőttire közel hatvanan jöttek el. Többek között Somló Tamás, akivel annak idején a Szombat esti lázban táncoltam. Tamás hiánya a mai napig nagyon fáj, közel álltunk egymáshoz, rengeteget tanultam tőle”– mondja a táncművész.

Nincsenek szomszédaik

Jelenlegi életét nem érdemes összehasonlítani a tíz évvel ezelőttivel. Akkoriban show-műsorok népszerű sztárja volt, most csak elvétve ad hírt magáról. Nem véletlenül. „Már nem vonz a celebvilág, volt benne részem, és rájöttem, hogy sekélyes. Aki akar, persze megtalál, de a közösségi oldalakon sem vagyok igazán aktív. Egy picit félek használni, mert nem akarok rosszindulatú emberek céltáblájává válni. Amikor 24-25 évesen rendszeresen szerepeltem a tévében, sok valótlan dolgot írtak és mondtak rólam, nekem ez már nem hiányzik.”

Somló Tamáshoz szoros barátság fűzte

Iringó boldog a párjával, és az sem véletlen, hogy még sosem szerepeltek együtt. „Megbeszéltük, hogy a kapcsolatunkat nem visszük nyilvánosság elé. Örülünk, hogy egymásra találtunk, és szeretnénk magunknak megtartani a hétköznapi örömöket.”

Az egyik legnagyobb változás az életében, hogy a fővárosból vidékre költözött. „Világéletemben városi lány voltam, de tavaly nyáron meghoztuk azt a döntést, hogy a természetben akarunk élni, nem pedig a nyüzsgésben. A pákozdi erdő mellett vettünk egy csodálatos telket. Szomszédok sincsenek látóhatáron belül, és ez jó. Most egy nagyon pici házban lakunk, de hamarosan építkezünk. A kisebb dolgokba már belekezdtünk: körbekerítettük a telket, vadhálót feszítettünk ki, az akácoszlopokat lefestettük, kivágtuk és felaprítottuk az elszáradt fákat, mindent a saját két kezünk munkájával. A korábbi pörgős életem után nagyon jólesik lecsendesedni, madárcsicsergésre ébredni.”

Szívesen lett volna zsűritag

A munkája miatt hetente kétszer utazik Budapestre. A saját tánciskolájában tanít immáron 15 éve. „Sehol nem hirdetem, mégis megtalálnak a tehetséges lányok, telt házas csoportjaim vannak. A hosszú évek során több száz gyereket, hölgyet tanítottam meg táncolni. Büszkeséggel tölt el, hogy átadhatom a tudásomat. Fellépni is gyakran hívnak céges rendezvényekre, falunapokra. Mindig nagy örömmel fogad a közönség, nem felejtettek el ennyi év elteltével sem, de azt is majdnem mindig megkérdezik, hogy miért nem vagyok gyakrabban látható a tévében. Elárulom, hogy a legelső Dancing with the Stars zsűrijének castingjára meghívtak, de nem engem választottak. Akkor nagyon bántott, mert szakértőként szerettem volna a tudásomat hozzáadni a műsorhoz.”

Stohl Andrással is táncolt a Szombat esti lázban

Tanulja a szabász-mesterséget

A tánc mellett a szabászmesterséget is igyekszik kitanulni. „A párommal van egy vállalkozásunk. Egyedi sportruhákat gyártunk sportágspecifikusan egyesületeknek, külföldi kerékpáros cégnek, bérgyártásban varrunk, és a saját márkás ruháimat is mi készítjük. Békésen van a varrodánk, ott készülnek az SI monogramommal ellátott ruhák. Mivel nem találtunk ügyes szabászt, a varrodavezető segítségével online tanulom ezt a szakmát” árulja el. Korábban papírszívószál­gyáruk volt Székesfehérváron, de az a biznisz nem jött be.

„Először a világjárvány tett keresztbe, utána pedig nehezen jutottunk el az étteremtulajdonosokhoz. A saját kárunkon tanultuk meg, hogy a vendéglátóipar egy zárt kör, mindenki a jól megszokott helyéről rendeli az árut, nem tudtunk betörni a szívószálpiacra. Jó lenne a gépeket értékesíteni, mert most egy raktárban porosodnak” – beszél őszintén a nehézségekről.

Iringó próbálja magát távol tartani a napi gondoktól és a negatív hírektől. „Nem olvasok híreket, nem nézek televíziós műsorokat, csak filmeket. Aludni viszont nagyon szeretek, ha nagy ritkán megtehetem, akkor este nyolctól reggel tízig” – teszi hozzá nevetve.

A táncművész abszolút elégedett az életével, a következő évtizedekre pedig még több utazást kívánna magának.

„Érintetlen tájakat, természeti csodákat szeretnék felfedezni. Ma már sokkal jobban érzem magam a párommal kettesben, mint egy zajos társaságban.”

Megállította az időt!

Külsőleg semmit nem változott az elmúlt tizenöt évben. Alakja, mosolya azé a fiatal lányé, akit a Szombat esti lázban megismertünk. „A rendszeres táncóráknak köszönhetően nincs gondom a súlyommal. Igaz, odafigyelek arra, hogy mit eszem, néha kihagyom a vacsorát. 156 centi vagyok, ha az ember picike, azonnal meglátszik rajta pár kiló felesleg.”

Fotók: Karizs Tamás, Nagy Zoltán, Fülöp Dániel

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete