Lélek Sztár

Ezt tanácsolta Markos Györgynek az édesapja, Alfonzó: „Viselkedj épeszűen!”

Megkérdeztük Markost, mit tesz másként vagy ugyanúgy, mint édesapja, mikor annyi idős volt, mint most ő!

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban.

„Uszodába együtt jártunk”

„Bölcs és fegyelmezett ember volt. Végtelenül egyenes, jólelkű és melegszívű. Apaként is kiválóan helytállt! Nagyon szeretett, és okosan nevelt. Tízéves koromig éjjel-nappal vitt magával. Uszodába mindig együtt jártunk.”

„A vadászösztön hajtott”

„Arra tanított: viselkedjek épeszűen. Megérezte, hogy öntörvényű leszek. Nálam az ősi vadászösztön korán megmutatkozott. Sok konfliktus volt abból, mikor kit viszek fel magunkhoz, ezért birkózni és cselgáncsozni küldött. Ki lettem hajtva a sport által, hogy ne maradjon túl sok szabad vegyértékem a csajozásra!”

Napi két óra edzés

„Apám 75 éves korában ment el. Idén februárban lett volna 100 éves. Én a 66. évemet taposom. Nemrég egy betegség miatt több mint 20 kilót fogytam, de szerencsére az egészségem újra a régi. Megőrzése érdekében naponta futok, és két órát edzek. A mozgást semmi pénzért nem hagynám ki a napomból!”

„Alakja egy görög félistené”

„Erős fizikumú, sportos, kőkeményre kigyúrt férfi volt. Nálam nagyságrendekkel erősebb, izmosabb. 175 centi magas volt – alacsonyabb, mint én –, de széles vállai miatt nagyobbnak tűnt. Iszonyatos őserő áradt belőle! Míg ő eredendően ilyen alkatú ember volt, nekem meg kell küzdenem a sportos külsőért. 13 évesen egy nyámnyila voltam, aki egy fekvőtámaszt nem tudott megcsinálni. Aztán az első 4 pofon után eldöntöttem: nem lesz ez így jó! Harmadikos koromra az egyik legtekintélyesebb srác lettem a gimiben! A magam erejéből tanultam meg küzdeni.”

„Bejárta a világot”

„Autószerelőnek tanult, majd egy artistacsoporthoz szegődött. Artistaként bejárta a világot:
Libanonban, Szíriában és Szudánban dolgozott. Megtanult 5 nyelven. Életében sok mindent kipróbált. Én egy időben franciát és történelmet tanítottam egy középiskolában. Eredendően nem készültem színésznek, mégis a színművészetin kötöttem ki, ahonnan 2 év után kicsaptak. Órák helyett birkózóedzésekre jártam és csajoztam. Később bejártam Nyugat-Európát: klubokban énekeltem countryzenét. Kaszkadőrködtem is egy német filmgyárnál. Mindkettőnk élete kalandos volt.”

„Imádták a nők”

„Apámat imádták a nők, nagyon jóképű, karizmatikus pali volt. Mégis 34 évig mintaházasságban éltek anyámmal, nagy szeretetben. Vannak férfiak, akik nem alkalmasak a tartós együttélésre. Én is közéjük tartozom, mindamellett nagy hódolója vagyok a női nemnek. Katonás, »szamuráj« alkatom nehezen tolerálható. Mániákusan szeretem a rendet. Ha valamit, hát azt nem bírom elviselni, ha valaki szólás nélkül elrámolja a cuccaimat.”

„Nem akartam az árnyékában élni”

„Az életben korán a magam lábára álltam. Egy »zseni« apával muszáj is hamar önállósodni. Sosem akartam vele rivalizálni, vagy neki bármit is bizonyítani. Utáltam volna az ő árnyékában settenkedni, hogy azt mondják: »Ő az Alfonzó fia!«. Mégis, mikor megnyertem a Humorfesztivált, apámat emlegették úgy, mint »a Markos Gyuri papája«. Ezen jókat derültem. Ki nem állhattam, amikor megpróbáltak összehasonlítani!”

Fotó: SMAG/Ambrus Marcsi, archív