Sztár

Édesanyjáról beszélt Bayer Friderika: „Bennem látta az álmai megvalósulását”

Az énekesnő édesanyja is a színpadra vágyott, de nem teljesülhetett be az álma.

Megkérdeztük Bayer Friderikát, mit tesz másként vagy ugyanúgy, mint édesanyja, amikor annyi idős volt, mint most ő.

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban.

„Két gyereket szült”

„Anyukámnak két gyereke van, nekem egy fiam. Az élet nagy ajándéka nekünk. Nagyon szeretnénk még egy gyereket. Teljesen mindegy, hogy természetes úton vagy örökbefogadás révén. A 6 éves fiam most kezdi az iskolát, de már most látom rajta, hogy fogékony a zene iránt: örömmel ül játszani a zongorához.”

„Szívesen varrogatok”

„Anyukám arra intett: egy szakmát meg kell tanulnom, mert nem biztos, hogy mindig megélek az éneklésből. Így lettem nőiruhakészítő. Sosem dolgoztam a tanult szakmámban, noha szívesen végzek el apróbb javításokat, varrásokat a saját és a családtagjaim részére. Ha úgy adódik, ágyneműket, függönyöket tervezek és varrok.”

Bayer Friderika édesanyja, Ilona

Jól főznek

„Édesanyám jól főz. Tőle tanultam, de nem direkt módon. Gyerekként sok időt töltöttem a konyhában, és a szemem lefotózta, hogyan főzi, mondjuk, a gulyáslevest. Évekkel később, amikor saját családom lett, ezek az emlékek előjöttek. Ekkor döbbentem rá, hogy milyen nagy haszna volt, hogy minden fázist memorizáltam.”

Színpad helyett család

„A zene szeretete anyukámtól ragadhatott rám. Énekesnő szeretett volna lenni, tehetségkutatókon is szerepelt. Ám 18 évesen férjhez ment, egy évvel később pedig megszülettem én, majd 3 évre rá az öcsém, ezért lemondott a színpadi karrierről. Számára a család és az anyaság volt a fontosabb. Amikor kiderült, hogy szeretek énekelni, bátorított, hogy képezzem a hangom. Zenei általánosba jártam, gyerekkórustag voltam, később pedig az ő egykori magánénektanára tanított. Anyukám bennem látta az álmai megvalósulását.”

„Féltestvéreket kaptam”

„Amikor felnőtt lettem, elváltak a szüleim. Anyukám a második házasságában él. Én 15 évvel ezelőtt mentem férjhez, és nagyon boldogok vagyunk. Érdekesség, hogy anyukám második házassága révén „féltestvéreket is kaptam”. Így lett az egyik féltestvérem, OG Sámson Gábor. A szókimondó szövegeiről ismert rockzenész, Ganxsta Zoli zenekarában játszott. Anyukám inkább az ő koncertjeire jár. Én ezt nem bánom. Nem szeretem, amikor a szüleim ott vannak a fellépéseimen.”

Kereskedő volt

„Amikor anyukám 40 éves volt, mint most én, kereskedelmi vonalon dolgozott egy nemzetközi vállalatnál. Sajnos én nem örököltem a kereskedői vénát. Sosem vállalkoztam, de még a piacon sem tudok alkudozni a kofákkal!”

Fotó: archív