Lélek

Öt egyszerű lépés a jó kedv titka: a harmadik után más sokkal egyszerűbb lesz az élet!

Hogyan lehetséges, hogy mások mindig jól érzik magukat a bőrükben? A szerencse és a siker nem minden.

Gyakoroljuk a pozitív gondolkodást!

Semminek sincs akkora hatalma felettünk, mint a saját gondolatainknak. Először is tisztázzunk magunkban, mit jelent számunkra a saját életünk. Problémák sokasága, izgalmas játék vagy értékes ajándék? Az élethez való hozzáállásunk ugyanis meghatározza az érzéseinket. Ezért fordulhat elő, hogy ugyanarra a helyzetre az emberek különbözőképpen reagálnak. Ha például csőtörés miatt a fürdőszobát nem tudjuk pár napig használni, gondolhatjuk azt, hogy miért éppen velünk történik ez, de azt is, hogy legalább felújíthatjuk egy kicsit, és rosszabb is történhetett volna.

Értékeljük a boldogságunkat!

Ha minden jó dolgot magától értetődőnek tartunk, könnyen elbizonytalanodunk, ha valami rosszul alakul. Minden nap készítsünk boldogságmérleget. Írjuk fel, hogy miért lehetünk hálásak: a párunkért, a lakásunkért, az egészségünkért stb. Ha mindezt rendszeresen végiggondoljuk, jobban fogjuk értékelni
az életünket.

Változtassunk, amin lehet!

Gondoljuk végig, mi az, amin változtatni tudunk, és azt tegyük is meg, amin pedig nem, ahhoz álljunk másképpen. Például: baráti összejövetelen ne várjunk az evéssel dühösen arra a baráti párra, aki rendszeresen elkésik. Fogjunk hozzá a többiekkel, így a mi kedvünk szerint folyik az este. Ha úgy érezzük, tettünk valamit a helyzet javításáért, az agyunk ezt pozitívan fogja értékelni, és több boldogság-hormont fog termelni.

Legyünk gyakrabban spontánok!

Ha unalmasnak érezzük a hétköznapjainkat, itt az ideje, hogy változtassunk berögzült szokásainkon. Csináljuk néha azt, amihez igazán kedvünk van, nem pedig azt, amit szoktunk. Használjunk ki minden lehetőséget, amikor új emberekkel találkozhatunk, és különleges dolgokat ismerhetünk meg. Amikor engedünk a hangulatunk csábításának, a szervezetünk több boldogsághormont fog termelni.

Használjuk a fantáziánkat!

Az olyan napokon, amikor minden rosszul sikerül, és az idegösszeomlás szélén állunk, már semmi sem segít, csak a képzelőerőnk. Kényszerítsük magunkat arra, hogy tíz percig csukott szemmel elmerüljünk a fantázia világában. Képzeljük magunkat egy olyan helyre, ahol biztosan jól éreznénk magunkat. Ennek hatására az agyunkban ellazító hatású boldogsághormon termelődik.

Fotó: pexels