Ezotéria

A jó gondolatok vagyont vonzanak: gondolja magát gazdagra 5 egyszerű lépésben

A gondolatnak teremtő ereje van, ezt fontos tudnunk. Ha pedig elhisszük, hogy van lehetőségünk bármit életre hívni, ha koncentrálunk, miért ne sikerülhetne anyagi biztonságra is szert tennünk?

Pontokba szedtük, hogyan segíthetünk gondolatainkkal az Univerzumnak, hogy minél hamarabb elérjük azokat a vágyott célokat, amelyekhez nincs egyelőre meg a kellő tőkénk. Ha jól irányítjuk gondolatainkat, hamarosan valóra válnak az álmaink.

1. Csak pozitívan!

Ha szeretnénk a gondolatainkkal teremteni, ahhoz az is hozzátartozik, hogy tanuljuk meg az agyunkban zajló eseményeket kontrollálni. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy a negatív gondolatokat elűzzük, és pozitívokra cseréljük őket. Ha azt vesszük észre, hogy nagyon rossz a hangulatunk, és nem tudunk azokra a vágyott célokra gondolni, amelyeket szeretnénk elérni, akkor gyorsan tegyünk ez ellen. Üljünk le nyugodt körülmények között, vegyünk nagy levegőt, és lássuk magunk előtt az áhított célt. Vegyünk elő egy fehér lapot, és soroljuk fel, mi mindent tettünk már meg azért, hogy mindez sikerüljön. (Például: letettem a cigarettát, és az erre költött pénzt félrerakom a vágyott családi nyaralásra). Ez a papír legyen mindig a kezünk ügyében, és ha rossz napunk van, olvassuk végig néhányszor. A listát természetesen mindig frissítsük akár egészen apró dolgokkal is, amelyeket megtettünk azért, hogy a célunkat elérjük.

Készítsünk vágytablót!

Álmainkat könnyebben meg tudjuk valósítani, ha ott vannak előttünk nap mint nap. Készítsünk vágytablót, azaz vágjuk ki annak a háznak, autónak, úti célnak a képét, amit nagyon szeretnénk elérni, és ezt tegyük fel egy parafatáblára, olyan helyre, ahol gyakran látjuk. Amikor csak ránézünk, kérjük az Univerzumtól, hogy kapjuk meg az anyagi támogatást, hogy a miénk lehessen a vágyott tárgy.

2. Minden este összegezzünk!

A pozitív gondolkodást nagyban segíti, ha minden napunk végén összegezzük az elmúlt 24 óra legjobb történéseit. Ezzel ugyanis elérjük, hogy jó gondolatokkal térjünk nyugovóra, és az álommunka is segítsen minket abban, hogy közelebb kerüljünk a vágyott tárgyhoz, jobb fizetéshez.

3. Legyenek tiszták a céljaink!

Ne csapongjanak a gondolataink, ne akarjunk az egyik héten új lakásba költözni, máskor inkább autóra vágyunk, később pedig a fizetési papírunkon látnánk nagyobb összeget. Mielőtt elkezdenénk a tudatos pozitív gondolkodást a vágyott gazdagságra, tisztázzuk magunkban, hogy milyen sorrendben szeretnénk elérni az álmainkat.

Gazdagságmeditáció

Meditációval is elősegíthetjük, hogy hamar elérjük a vágyott anyagi célt. Természetesen, fontos, hogy ne rugaszkodjunk el a földtől, ne azonnal lottómilliárdosként lássuk magunkat viszont. Teremtsünk magunk körül nyugodt körülményeket, gyújtsunk gyertyát, füstölőt. Feküdjünk le a földre –legyen a fekhely kényelmes és meleg, hogy ne feszengjünk meditálás közben –, csukjuk be a szemünket, és lazítsuk el minden tagunkat. Ezután képzeljük el magunkat abban az anyagi helyzetben, amelyben úgy érezzük, hogy maradéktalanul teljesítettük a vágyainkat. Lássuk azt az otthont, autót vagy ruhát, amire nagyon vágyunk, és saját magunkat is helyezzük el ezekben a képekben. Lehetőleg hetente háromszor ismételjük meg a meditációt!

4. Legyen, ami túllendít!

Az álmaink utáni vágyakozásban előfordul, hogy időnként hullámvölgybe kerülünk, és úgy érezzük, nem haladnak előre ügyeink. Ezekre az esetekre jó, ha van valami, ami túllendít minket. Például húzzunk üzenetet angyalkártyából, vagy vásároljunk olyan könyvet – vagy keressünk ilyen oldalt az interneten –, ahol idézeteket gyűjtöttek össze. Véletlenszerűen válasszunk egyet, és értelmezzük a jelentését. Vajon mit üzenhet nekünk ezzel az Univerzum? Hogyan kerülhetünk még közelebb a vágyott célhoz?

5. Nem létezik a »nem«!

Az Univerzum csak a kijelentő módú, pozitív mondatokat tudja értelmezni. A „nem” szó, a negatív tartalom a fentiek számára értelmezhetetlen, tehát ezeket hamar iktassuk ki a kelléktárunkból. Példaként: Az a mondat, hogy „Nem szeretném elveszíteni az állásomat!”, nem jó! Helyette fogalmazzuk meg így: „Olyan állást szeretnék, ahol a bérem elegendő az álmaim megvalósításához!”

Apró praktikák

● A pénztárcánkba tegyünk halpikkelyt, ez vonzza a pénzt a bukszánkba.

● Aranyszínű gyertya lángjába szórjunk paprikát, sót és borsot. Ha a legfontosabb fűszerek megvannak, pénz is lesz mindig a háznál.

● Hajtsunk össze egy bankót, és tegyük a cipőnkbe. Zoknis lábbal lépjünk a lábbelibe, mert ha a csupasz lábunk ér a pénzhez, eltapossuk a szerencsénket.

Fotó: profimedia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete