Ezotéria

Szépségápolás szellemterápiával: így foghatja be az Univerzumból érkező szépítő rezgéseket

A legtöbb nő szinte minden trükköt, praktikát kipróbált már, és pénztárcát nem kímélve kutatja a vonzó külső titkát. Íme, a legújabb őrület a kozmetikában: bőrápolás energiakezeléssel.

Segítő szellemek

Az elmúlt néhány évben a gyógyulásban és a szépségápolásban is egyre inkább utat törtek az alternatív módszerek. Segítségükkel egészségesebbek, fittebbek és szebbek lehetünk. A szellemterápia, illetve az energiagyógyászat is bekerült a kozmetikai kezelések közé. „A szellemek nálunk magasabb rezgésű lények, így nem képesek maximálisan minden emberhez kapcsolódni. Éppen ezért nem is őket, pozitív és segítő energiájukat használhatjuk fel a szépségápolás terén. Erre bárki képes, nem kell hozzá médiumi adottság – magyarázza Nagy Emese Ráni holisztikus szépségterapeuta. „Egyetlen akadály lehet, ha valaki nem képes ellazulni, és kinyílni a nem látható világ felé. Ilyenkor jól jön egy olyan személy – például egy holisztikus kozmetikus –, aki egyfajta közvetítőként segít az energiaáramlásnál.

Jó tudni!

A terapeuták szerint nem a hit kérdése a fő. Inkább az, hogy a kezelendő személy mennyire nyitott, és mennyire bízik saját – illetve a kozmetikus – képességé-ben. Ha ezek megvannak, pár alkalom után szembetűnő lesz a változás: először lelki, majd később testi szinten is, mivel összhangba kerülnek egymással. Viszont nem árt tudni, ez csupán kiegészítő kezelés, és ha folytatjuk megszokott, romboló életvitelünket, és nem törődünk bőrünk egészségével, önmagától kevésbé lesz látványos a javulás.

A kulcs az energia

A módszer lényege a szellemek segítségül hívása és az energiaközvetítés. Csakúgy, mint a pránanadi, illetve a reiki esetében, a kozmetikus egyfajta csatornaként funkcionál, és adja át nekünk a szellemektől, illetve az Univerzumtól kapott energiát (erre természetesen mi magunk is képesek vagyunk, otthoni körülmények között). „Az átadás és az öngyógyítás képessége mindenkiben ott lakozik, de igazán használni csak kevesen tudják. Kevés ember képes ugyanis arra, hogy csak a jelenben éljen. Ha valaki a jelen pillanatát éli meg, akkor egyből sokkal magasabb rezgésű lesz, így képessé válik ezeket az energiákat közvetíteni akár másoknak, akár saját magának. Ez érezhető a masszírozásnál, arckezeléseknél, sikeresebbé téve ezzel a kozmetikusnál eltöltött időt. De akár egy otthoni krémezés is hatékonyabb lehet, ha abban a pillanatban arra koncentrálunk, amit csinálunk, és nem csak rutinszerűen bekenjük a bőrünk” – magyarázza Nagy Emese Ráni holisztikus szépségterapeuta.

Tippek a megfelelő állapot eléréséhez

Ahhoz, hogy elérjük a meditatív állapotot, első lépésként le kell csendesítenünk az egót, az elménket. Ki kell zárnunk a fejünkben cikázó gondolatokat: észre fogjuk venni, eleinte akárhányszor nekilátunk lazítani, gondolatok serege fog minket állandóan ostromolni. Hogy tökéletesre fejlesszük magunkban ezt a képességet, a következőket célszerű rendszeresen elvégezni:

✽ teremtsünk nyugodt légkört magunk körül, hallgassunk halk, lágy zenét, és gyújtsunk meg egy füstölőt, esetleg párologtassunk szantálfát vagy levendulát
✽ feküdjünk le, majd alulról felfelé haladva egyenként lazítsuk el minden porcikánkat, még az arcunkat, állkapcsunkat is
✽ pár percig végezzünk speciális légzőgyakorlatot: belélegzéskor gondoljuk azt, ezzel beszívjuk magunkba az Univerzum összes pozitív energiáját, kilégzéskor pedig szabaduljunk meg a minket nyomasztó negatív gondolatainktól
✽ kb. 20 percig próbáljuk meg kizárni a külvilágot, és csak magunkra, befelé figyeljünk, röviden: csupán létezzünk

Hogyan tűnnek el a ráncok?

A szellemterápia csakratisztítással kezdődik, a kezelés meditatív állapotban zajlik, de nem hipnózisban. Ekkor az idegek ellazulnak, így az energia zavartalanul áramlik minden porcikánkban. Ebben a helyzetben gyorsabban regenerálódnak a bőrproblémák, könnyebben elindul a gyógyulás. Teljesen ellazulva elengedjük izmainkból a feszültséget, így arcunk is kisimul, a ráncok mélysége csökken. Mindez csak akkor lehetséges, ha a szépülni vágyó teljes egészében átadja magát a kezelésnek. Ha gondolatait nem tudja kikapcsolni, a meditatív állapot számára nem elérhető, elakadnak benne a szellemi és univerzális energiák” – figyelmeztet a szakember. Természetesen ez sem csodamódszer, örök fiatalságot nem biztosít.

A szellemterápia csupán lelassíthatja az öregedés folyamatát. Azokra a bőrproblémákra azonban fantasztikusan hat, amelyek lelki-testi betegségből adódnak, és nem a természetes öregedés folyamán jelennek meg.

Melyik a mágikus kezünk?

Létezik egy igen egyszerű trükk arra, hogy megtudjuk, melyik kezünkben van több „varázshatalom”. Dörzsöljük össze a két tenyerünket egészen addig, míg fel nem melegednek, majd hirtelen fogjuk meg egyikkel a másikat (mintha kezet fognánk saját magunkkal)! Nézzük meg, melyik kezünk van felül, mert abban van több energia – ez független attól, hogy melyikkel írunk. Érdemes szellemterápiánál, gyógyításnál, fájdalomcsillapításnál ezt használnunk, mert úgy sokkal sikeresebb lesz a kezelés!

Otthoni rózsakezelés

Ha teljesen színezék- és illatanyagmentes arckrémünkbe pár csepp rózsa illóolajat keverünk, és minden nap egy rövid kis rituálé keretében kenjük be vele a bőrünket, heteken belül megváltozhat bőrszínünk, és eltűnhetnek apró ráncaink. Tegyük a krémet a kezünkbe, és lágyan dörzsöljük össze a tenyerünket. Mindkét tenyerünkkel takarjuk be az arcunkat, mélyen lélegezzük be a rózsa illatát, és próbáljunk meg pár másodpercre ellazulni. Egymás után nyolcszor lassan simítsuk végig az arcot.

Fotó: istock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete