Ezotéria

Csodák márpedig léteznek: ezek a világ legszebb, gyógyító hatású helyei

Világszerte vannak olyan helyek, amelyek az ott lezajlott hihetetlen eseményekről híresek. Zarándokok ezrei utaznak oda, hogy érezzék a különleges energiák rezgéseit.

Medjugorje: Táncoló Nap

1981 nyári napfordulóján a tizenöt éves Ivanka Ivanovic és a tizenhat éves Mirjana Dragičević hazafelé tartottak. A közeli hegy csúcsára nézve Ivanka egy fiatal, fehér ruhás nőt vett észre. A következő napokban Szűz Mária többször is megjelent a bosznia-hercegovinai Medjugorjéban, végül tizenötezer zarándok látta. A jelenés hangja az egymás iránti szeretetre, megbocsátásra intette őket.

Az egyik fantasztikus jelenséget Nap-táncnak nevezték el. Szabad szemmel a napba tudtak nézni az emberek: az égitest nagyobb volt a szokásosnál, és a tengelye körül forgott. Egy közeli dombon álló kereszt körül előbb szív alakú, vörös ragyogás jelent meg, majd mintha a kitárt karral álló Szűzanya alakját vette volna fel. Azóta betegek épültek fel, vakok nyerték vissza a látásukat, amikor részesültek az itteni energiából.

Fátima: A ragyogó hölgy

Három portugál pásztorgyereknek – a tízéves Lúcia dos Santosnak és unokatestvéreinek, a kilencesztendős Francisco Martónak és a hétéves Jacinta Martónak – 1917. május 13-ától októberig hat alkalommal jelent meg egy „a napnál is ragyogóbb hölgy”, akit ők Szűz Máriával azonosítottak. A találkozások mindig a hónap 13. napján történtek, és a második alkalomtól kezdve egyre többen voltak tanúi. Az utolsó, október 13-i jelenés idején zuhogott az eső, majd felszakadoztak a felhők, és előbukkant a kék ég. Szikrázóan sütött a nap: imbolygott, sebesen kilengett, majd tűzkerékként pörögni kezdett. Színes fénycsóvák lövelltek ki belőle, és földön túli fény borította be a tájat. Tizenkét percig tartott a csoda, amit negyven kilométeres körzetben láttak.

A medjugorjei és a fátimai fények közti párhuzam nyilvánvaló: ilyen természeti jelenség a tudomány szerint nincs. Fátimába a zarándokok nemcsak kérni mennek, hanem hálát adni is a Szűzanyának. Volt, aki a látását kapta itt vissza, más súlyos betegségekből, daganatból, bőrbetegségből gyógyult meg a zarándoklat után.

Hangolódjunk rá!

Ha egy zarándokhelyet vagy nagy energiájú helyet látogatunk, előtte igyekezzünk megszabadulni a negatív érzéseinktől, gondolatainktól. Lazítsunk, hogy ne idegesen érjünk oda. Ezeken a  helyeken ugyan úgy is megnyugszunk, ám ha már előtte áthangolódunk, intenzívebben tapasztalhatjuk meg a  hely hatását.

Lourdes: Életadó forrás

1858. február 11-én egy tizennégy éves helybéli lány, Bernadette Soubirous a testvérével és barátokkal rőzsét gyűjtött a francia hegyi falu, Lourdes közelében. Bernadette lemaradt a többiektől. Hirtelen szélzúgást hallott, majd egy gyönyörű nőt vett észre, aki fehér ruhában, haján fátyollal állt a sziklák közt, és barátságosan mosolygott rá. A látomásnak hamar híre kelt. Pár hét múlva már több százan kísérték el a lányt, hogy ők is találkozhassanak a Szűzanyával, aki telepatikus úton azt mondta a kislánynak: igyon a forrásból, és mosakodjon meg benne. Bernadette csodálkozott, mert nem volt forrás a közelben. Puszta kézzel kezdett ásni, és az ujjai közül tiszta víz tört fel. Így kezdődött a lourdes-i gyógyító forrás története. Bár Bernadette, aki apácának állt, fiatalon meghalt, holtteste máig sértetlen, mintha csak aludna.

A víz ma is gyógyerejű. A kegyhely segített a világhírű énekesnőnek, Edith Piafnak is, aki gyermekként súlyos szemgyulladásban szenvedett, félig már meg is vakult. Rokonai a forrás vizével kevert sárral kenték be a szemét, amitől teljesen rendbe jött. Több mint hatezer gyógyulást jegyeztek fel itt: többek közt gyógyíthatatlan tbc-s vagy hashártyagyulladásos beteg is felépült, de vakok is visszakapták a látásukat.

Csatka: Ezrek érkeznek a búcsúra

A mai Komárom-Esztergom vármegyében fekvő Csatkán a XIV. században a pálos szerzetesek a kolostoruk mellé egy különleges alaprajzú templomot építettek. Az Irgalmasság Anyja nevet adták neki. A csodálatos gyógyulásokról mindenki olvashat, hiszen rengeteg köszönőtáblácska foglal helyet a falakon. A veszprémi püspökség 1962-ben a települést hivatalosan is zarándokhellyé nyilvánította. Főbúcsúja minden évben szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén van. A misét nemcsak magyarul, hanem német és cigány nyelven is elmondják, Csatka ugyanis a romák legismertebb búcsújáró helye.

A Szentkút vizétől nemcsak vakságból, szembetegségekből gyógyultak meg, de a víz lábfájásra, egyéb mozgásszervi betegségekre is hat. Úgy tartják róla, hogy aki kortyol belőle, az régi betegségből is felépülhet, vagy megelőzheti, hogy egészségügyi problémája alakuljon ki.

Pilis: Rejtélyes energiák

Az erőhelyeken intenzíven tapasztalhatjuk meg a magasabb rezgésű, tiszta energiákat. Magyarországon a Pilisben találkozhatunk ilyen pontokkal. Az erőközpont a Pilis „szívében” található. Klastrompusztán, a Ráró-hegyen, Lepencefürdőn és Pilisszentlászlón a gyógyító rezgések világviszonylatban is ritka együttállása tapasztalható. Ezoterikus szakértők szerint az Orion csillagképre emlékeztető hét erőpont, amelyek között a felsorolt települések mellett ott van az Árpádvár, a Rám-hegy és a Magashegy is, az emberi test csakrarendszerének felel meg. Itt olyan energiákat találunk, amelyek a különböző szerveinkhez kapcsolódnak, azokon segítenek.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Getty images, profimedia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete