Ezotéria

Valaki lakik ebben a házban! Honnan tudhatjuk, hogy szellem jár otthon és hogyan védekezzünk ellene?

Mit tegyünk, ha új helyre költözünk, és úgy érezzük, nem vagyunk egyedül?
ezotéria intő jelek láthatatlan lakótárs lélekgyógyász melitta szellem ültessünk bodzafát ványik dóra

A Meglepetés ezotériarovatába igen gyakran kapunk olyan leveleket, amelyben az olvasók arról számolnak be, hogy nincs nyugalom otthonuk falai közt. Egyre-másra történnek a furcsa események, feszültek, úgy érzik, mintha nem lennének önmaguk. És ez bizony gyakran akkor következik be, amikor új helyre költözik a család. Amikor új házba, lakásba költözünk — legyen az valóban újépítésű vagy már olyan, amely történelemmel bír —, egy kicsit új életet is kezdünk. Meg kell szoknunk az új környezetet, be kell illeszkednünk, és az első időben bizony furcsák lesznek az új illatok, ha ropog a parketta, ha odahallatszik a vonat füttye. Aztán idővel összecsiszolódunk az új hellyel. Ám az is előfordulhat, hogy hosszú idő után is idegennek érezzük ott magunkat. Talán éppen azért, mert a nem látható szellemlakók úgy látják, nem vagyunk oda valók. Mert az az ő házuk!

„Valójában az, hogy egy lakásban időnként vannak furcsa események, esetleg lelkek jönnek-mennek, szinte természetes — kezdi Melitta lélekgyógyász. — Ám ha ez már olyan mértéket ölt, ami zavarja a mindennapokat, a házban és az ott lakókon furcsa jeleket tapasztalunk, mindenképpen cse-lekednünk kell. Van egy különleges varázslat, amelyet akkor javasolok, ha valaki újépítésű házba, lakásba költözik, vagy olyan helyre, ahol eddig kevesen laktak: ültessen egy pici bodzafát a kertbe, vagy gyökereztesse ki egy szép, egészséges bodzafa ágát, és tegye egy cserépben a teraszra, erkélyre. Fontos, hogy az ültetésnél mindig annyi ötforintost ássunk az ültetőgödörbe, ahányan a családban élünk, mert így védelmet kap minden lakó, aki ide jár haza. A bodzafa különleges erejű a mágiában: ördögűző, szellemelküldő energiákat tulajdonítottak neki, nem véletlen, hogy sokszor a boszorkányok varázspálcája, botja is bodzafából készült.”

Füstöljünk zsályával!

A füstölés tisztító erejű, harmonizálja az otthon energiáit, így érdemes füstölni, ha úgy érezzük, nyughatatlan lelkek járnak a falak közt. „A legtökéletesebb erre a zsálya, de a babért is szokták tisztító füstölésre alkalmazni. Ha megtehetjük, ültessük el mi a növényt, amelynek leveleit, ágait felhasználjuk, de az is megteszi, ha cserépben vásárolunk zsályát, magunk vágjuk le az ágait, majd kössük össze csokorba, valamilyen természetes anyaggal, például rafiával. Ezek után gyújtsuk meg a növényt, és sétáljunk végig az egész ingatlanon, a pincétől a padlásig, egyetlen zugot se hagyjunk ki a tisztító füstölésből. Miután végeztünk, nyissuk ki az ablakokat, ajtókat, hogy jól kiszellőzzön a tér. Így nemcsak a füst száll el, de a negatív energiáknak is lehetősége van távozni. Füstölés helyett végigjárhatunk egy fehér gyertyával is a házban, a legjobb, ha olyat tudunk segítségül hívni, amelyet felszenteltek, hiszen ennek sokkalta harmonikusabbak az energiái.

Víz és só

Próbáljuk meg felidézni, hogy annak idején nagy-mamáink asztalán mi volt mindig ott? Hát persze, hogy a só, ráadásul általában nyitott kis tálkában. Ez nemcsak azért volt így, hogy az étellel kínált vendég meg tudja ízesíteni a levesét, hanem tisztító ereje miatt is.

„Ha az asztalunkon mindig van egy nyitott kancsóban forrásvíz és egy nyitott tálban só, akkor a kóbor lelkek nem fognak tanyát verni nálunk. A víz és a só nemcsak megtisztítja otthonunkat a negatív energiáktól, de azt is »tudatosítja« bennük, hogy az élőknek az élőkkel, a holtaknak a holtakkal van dolguk.” Azt tudnunk kell, hogy a varázslatokra nincs örök garancia, tehát idővel újra betérhetnek hozzánk a nyughatatlan szellemek. Így érdemes megismételni a tisztító rituálékat, ha ismét érezzük, hogy nem vagyunk egyedül.

Intő jelek

Mi jelezheti, hogy láthatatlan lakótársaink vannak?

  • Rémálmaink vannak, rendszeresen felriadunk éjjel,legtöbbször hajnali 3 óra környékén.
  • Folyamatosan belső feszültséget, nyugtalanságot érzünk.
  • Vannak bizonyos helyek a házban, ahol nem érezzük jól magunkat.
  • A házi kedvencek is nyugtalanok, gyakran egy pontra szegezik a tekintetüket, és fújnak, ugatnak, felborzolják a szőrüket, lecsapják a fülüket.
  • Meghibásodnak az elektromos és egyéb berendezések.
  • Ropognak a bútorok, a parketta.