Címlapsztori Sztárok

Különös paranormális jelenségek kísérik Maksa Zoltán életét: „Két ufót láttam a házunk felett”

A népszerű humorista kristálytisztán emlékszik arra, hogy a lánya még a fogantatása előtt jelét adta annak, hogy megérkezik a családjukba. A tudományos ismeretekkel nem magyarázható, természetfölötti dolgok végigkísérik Maksa Zoltán életét.

Vannak még csodák! Maksa Zoltán számára az, hogy a lánya végre hajlandó volt arra, hogy együtt szerepeljen vele.

„Nagy öröm ez számomra. Meglepett, hogy Boglárka igent mondott a közös fotózásra, mert korábban kerülte az ilyen helyzeteket. De az is igaz, hogy amióta egy háztartásban élünk, sokat változott, nyitottabb lett” – mondja a büszke apuka. Maksa Boglárka ötéves volt, amikor a szülei elváltak, ő az anyukájával maradt, és sokáig csak hétvégenként találkozott az édesapjával. Két évvel ezelőtt azonban a diáklány Kaposvárról felköltözött az apukája kertes házába, azóta együtt laknak.

Boglárka csak ritkán vállalja a közös fotózást

„A fővárosban találtunk egy ugyanolyan középiskolát, mint ahová Boglárka előtte is szívesen járt. Filmesnek készül, talán rendező lesz. A kamera mögött képzeli el a jövőjét, mozgókép–animáció szakon fog végezni. A napokban néztük meg, hogy melyik egyetemen folytathatná a tanulmányait. Észak-Európa számos városában van ösztöndíjas oktatás, csak ott a mindennapi élet és az albérlet olyan drága, hogy még az is lehet, én is kimegyek a lányommal külföldre, buszvezető leszek Norvégiában” – mondja félig-meddig viccelődve.

Bogi már a születése előtt jelezte érkezését

Zoltán egyelőre az itteni életüket próbálja jól menedzselni. A telkükön lévő csirkeólat átépítették, és hangstúdiót csinált belőle. Itt szokta felvenni a műsora képi elemeit (például a 2021 tavaszán a neten futott Maksarádiót), de apa és lánya is itt zenél együtt.

„Én dobolok vagy szintetizátorozom, Bogi basszusgitározik. A lányom szereti a zenét, a humort is érti, vevő rá, de kizártnak tartom, hogy hivatásos nevettető lesz.”

Boglárka a minap töltötte be a 18. évét. „Családi körben ünnepeltük meg a lányom születésnapját. A nyolcvan év feletti szüleim is velünk laknak, csak a ház másik szegletében. Mi már nem főzünk, házhoz rendeljük az ételt, így olcsóbban kijön, de Bogi születésnapja kivételes volt, meg akartuk adni a módját, ezért esett a választásunk egy étteremre” – árulja el az édesapa, aki szerint a lánya már a világrajövetele előtt jelet küldött neki. Az eset 2004 októberében történt.

A 61 éves humorista a lányával és a szüleivel él együtt

„Friss házasként a feleségemmel az étkezőasztal mellett ültünk, amikor Csilla azt mondta nekem: »Már egy ideje érzem, hogy valaki van még a lakásban, most a hátad mögött. Talán egy kisbaba figyel minket?« Nagyon meglepődtem ezen a dolgon, bevallom, fenntartással fogadtam, de két hónappal később az akkori feleségem áldott állapotba került. Szerintem Boglárka a fogantatása előtt így tudatta velünk, hogy hamarosan megérkezik hozzánk.”

Majdnem meghalt autóbalesetben

Nem ez volt az első paranormális eset, amikor a humorista megmagyarázhatatlan természetfölötti helyzetbe került. „Számtalan alkalommal majdnem meghaltam autóbalesetben, de a rám vigyázó védőangyal a segítségemre sietett. Konkrét személyt, hogy ki vezetett át életem nehéz helyzetein, nem tudnék mondani, de hiszem, hogy támogatnak fentről, hiszen többször megmenekültem életveszélyes szituációkból” – meséli.

Egy alkalommal pedig még földönkívüliekkel is találkozott. „Két ufót láttam lebegni a pesterzsébeti házunk környékén. Egy rózsaszínűt és egy zöldet. A rózsaszínűből egy fénysugár végigpásztázta a testemet, mint egy szkenner, majd odalépett hozzám egy ősz hajú, nagyon magas, professzor kinézetű alak, átadott papírlapokat, tele az orosz ábécéhez hasonlatos írással, majd elmondta belőle az életemet, az egészségi állapotomat és a sorsfeladatot, amire születtem. Fekete turbános embereket is vizionált, akik a messzi sivatag felől jönnek. Nagyon sokan voltak. Azt is mondta, hogy ez lesz a jövőnk. Ez 1998-ban történt, akkoriban valószínűtlennek tűnt az egész. Azóta bebizonyosodott, hogy elérte Európát a migráció” – mondja Zoltán, akiből ezúttal nem a humorista beszél, komolyan gondolja a szavait.

Apa és lánya szeret együtt zenélni

Édesapja jó tanáccsal látta el a válása után

A Kossuth adón fogható Rádiókabaréban újra hallható a Maksa Híradó. Zoltán nagyon boldog attól, hogy a pályája negyven éve tart. „Nem tagadom, meg kellett szoknom, hogy a falunapok mellett egyre többször hívnak nyugdíjasoknak szóló rendezvényekre. 61 éves vagyok, lassan én is idős embernek számítok. Örülök, hogy a Maksa Híradó sokakban idéz fel kellemes emlékeket, annak idején a Szeszélyes évszakokban mutattam be először. Sok víz lefolyt azóta a Dunán…”

Egyébiránt többször is volt nős. Az első házasságából született egy lánya, Júlia, aki már 35 éves, és Mexikóban él. A másodikból született Boglárka. A humorista édesapja a válások után egy jó tanáccsal látta el a fiát. „Azt mondta, csak olyan nőt vegyek feleségül, akivel beszélgetni is lehet, mert egy házasságban az évek múlásával a szex ritkul, de a beszélgetés marad” – meséli nevetve.

Zoltán a szerelmi életéről már nem akar beszélni. „Kirakatban élek, így legalább ezt a titkot megtartom magamnak, no és a földönkívüliek számára, hiszen ők bizonyára úgyis mindent tudnak rólunk” – mondja azzal a közismert Maksa-mosollyal az arcán.

Filmzenét is írna

Zoli nem hiszi, hogy a lányával valaha közösen fog fellépni, de azt el tudja képzelni, hogy együtt dolgozzanak egy filmen. „Ha Boglárkából rendező lesz, szívesen írok majd a filmhez zenét. Korábban két szintetizátorlemezem is megjelent Jean-Michel Jarre stílusában. Kikapcsol a zeneszerzés, ez a hobbim” – árulja el.

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete