Ezotéria

12 éve történt a kulcsi tragédia: temetőre épült ház ártó szellemei bolondították meg H. Csanádot?

Néhány éve felröppent a hír, miszerint a kulcsi mészárlás egy olyan házban történt, amelyet temetőre építettek. Köze lehet ennek a tragédiához?

2012 április elején Kulcson szörnyű bűntényre derült fény. A 24 éves H. Csanád több késszúrással megölte a bátyját, egy nappal később pedig nagyapjával és nagyanyjával végzett. Másnap aztán rátámadt a nővérére, akit súlyosan megsebesített, és életveszélyes sérüléseket szerzett az édesanyja, és nővére barátja is. Utoljára apjával végzett. A férfi azt vallotta, nem bánta meg a tettét, és már hónapokkal ezelőtt gyilkos ösztön ébredt benne. Családtagjai halálos ellenségeivé váltak, és ezért ölte meg őket. Vajon szörnyű tettét befolyásolhatta, hogy házuk temetőre épült?

Fél év után már látható

A ház mögött ugyanis több évtizede a földben pihenő emberi csontokra bukkantak, és azt a következtetést vonták le, hogy a kulcsi szörnyűségek egy temető felett zajlottak.

„Valószínűleg az emberek többsége messzire elkerülne egy olyan házat, amit temetőre építettek, ám én mégis azt mondom; nem kell félnünk ezektől a helyektől. De csak akkor, ha lelkileg stabilak vagyunk, ebben az esetben valószínűleg semmit nem tapasztalunk majd az ott jövő-menő lelkekből. Ám aki nem erős alapokkal érkezik ide, azon rövidesen döbbenetes változást tapasztalhatunk – mondja Elek József látó. – Az első 2 hónapban még ezeket a jeleket elintézhetjük csupán annyival, hogy az illetőnek egyszerűen rossz napja van, vagy megviselte a költözés. Ám fél év elteltével szélsőségesen ingadozóvá válhat a hangulata, elveszítheti a családban addig betöltött pozícióját, esetleg depresszió is jelentkezhet. Ezek pedig már intő jelek! Ha úgy tapasztaljuk, hogy a tünetek súlyosbodnak, inkább álljunk tovább a házból!”

A kulcsi ház temetőre épült, és szörnyű bűntett helyszíne lett

Nem lehet kordában tartani

A látó szerint a ma embere egyszerűen elfelejtette, hogyan kommunikáljon az elhunytakkal, és ezért a szellemvilág sokszor erősebb jeleket küld: recseg a padló, elmozdulnak a tárgyak, vagy meglebben a függöny egy olyan szobában, ahol nincs is huzat.

„Akikben van érzékenység a szellemvilágra – gyakran olyan emberek, akiket gyerekkorukban valamilyen trauma ért –, azokat ezek a jelenségek megrémítenek, és ezzel még inkább támadási felületet adnak a szellemvilág negatív szereplőinek. Fontos, hogy aki tudja, hogy olyan házban lakik, ahol ez a tevékenység erősebb lehet, végezzen rendszeresen tisztítást füstölővel, gyertyával, illóolajakkal. És eszébe ne jusson bármilyen szellemidéző szeánszot tartani, mert olyan folyamatot indíthat be, amit nem tud már kordában tartani.”

Kopár táj, ház a völgyben

Elek József szerint a kulcsi tragédiában talán tíz százalékban lehetett felelős a ház alatt húzódó temető. Sőt, ha egy ahhoz értő ember a helyszínen lenne, nem valószínű, hogy negatív energiákat észlelne. Sokkal inkább szélsőségeseket.

„Ha valahol állandó pozitív vagy negatív energiákat tapasztalhatunk, annak vannak külső jelei is. Például hogy a növények kipusztulnak; nem bírnak az ottani erőkkel. Az a jó hely, ahol harmonikusak az energiák, és a kulcsi ház pozitív ereje, hogy dombra épült, ugyanakkor nem átlátható növényzet veszi körül. Ez hozhat egyfajta elszigeteltséget. Azt gondolom, a tragédiát sok tényező befolyásolta, például a Mars hirtelen irányváltása, de az elkövető zárkózottsága, elmeállapota is.”

A látó tehát megnyugtat mindenkit; ha házunk temetőre épült, nem feltétlenül kell attól tartanunk, hogy ott csupa rossz dolog történik majd. Hiszen normál esetben a lelkek úgy léteznek körülöttünk, hogy észre sem vesszük őket.

Hangokat hallott!

A kulcsi eset kísértetiesen hasonlít az 1974-ben Amityville-ben történtekre. A DeFeo család élte az amerikai családok átlagos életét, majd minden különösebb előjel nélkül a leg-idősebb fiú, Ronald szörnyű bűntényt követett el; egy novemberi éjjelen lelőtte szüleit, és négy testvérét. Bár a fiú először próbálta egy helyi hajléktalanra terelni a gyanút, később bevallotta, hogy ő gyilkolta meg a családját. Elmondása szerint a házban hangokat hallott, akik arra szólították fel, hogy tegyen kárt a szüleiben és a testvéreiben. A történetet még kísértetiesebbé teszi, hogy a házba később beköltöző Lutzék néhány hét után elmenekültek, ugyanis a családfő viselkedése szélsőséges lett, és a korábban békés férfi veszélyessé vált szeretteire. Lutz állította, hogy ő is hallotta a gyilkosságra felszólító hangokat.

fotó: MTI, Shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete