Ezotéria

Különös zajok, jelenések: ezek a világ legfélelmetesebb kísértetjárta szállodái – magyar is van köztük

Magyarországon és külföldön is megszállhatunk olyan hotelekben, ahol többen is eltávozott lelkeket véltek látni. De miért épp itt mutatják meg magukat a kísértetek a szállóvendégeknek?

Ki tér vissza?

Úgy tartják, hogy a halál körülményeitől is függ, kiből lesz kísértet. Ha ugyanis az illető utolsó érzelme valamilyen erős negatív rezgés, például a félelem, a fájdalom, a reménytelenség vagy a gyűlölet volt, akkor ennek energiahulláma az anyagi síkhoz láncolhatja a lelket, aki akár több száz éven keresztül is kísérthet. Épp ezért különösen gyakran válnak kísértetté az erőszakos halál áldozatai vagy az öngyilkosok.

Szegedi hotelek éjféli látogatói

A városban több megmagyarázhatatlan esemény is történt már

Szeged városa egykor élen járt a boszorkányüldözésben, a Magyarországon lezajlott boszorkányperek több mint felét itt tartották. A meggyötört áldozatok között feltűnően sok volt a bába és a füvesasszony, de férfiakat is perbe fogtak. Nem csoda hát, hogy sokak szerint Magyarországon ebben a városban a legnagyobb a szellemjárás. Több helyi hotel vendégei is beszámoltak róla, hogy éjfél körül fehér, fátyolszerű anyagba burkolt nőalak jelent meg az ágyuk mellett.

A lady tragédiája

A Ballygally Kastélyhotel Írországban

Anglia, Skócia és Írország földje a történelem során számtalan erőszakos halálnak volt tanúja, a tragédiák a főnemeseket, sőt a koronás főket sem kímélték. Az egyik leghíresebb hátborzongató szálloda errefelé az írországi Ballygally Kastélyhotel. Éjjelente a folyosókon feltűnik egy magas, arisztokratikus, fehér hálóinges hölgy, akihez ha szólnak, vagy közelebb lépnek hozzá, köddé válik. Ő Lady ­Isabella Shaw, a kastély kísértete.

Lady Isabella Shaw

A lady a kastély tizenhetedik századi urának, Lord Jamesnek volt a felesége. A zsarnok, agresszív férj mindenáron fiú utódra vágyott, és felbőszült, amikor Lady Isabella kislányt szült. Dühében bezárta az anyát és gyermekét a toronyszobába, ahol csak annyi ételt és italt kaptak, hogy életben maradjanak. A szerencsétlen nő beleőrült a fogságba, és kivetette magát a toronyból. Azóta a folyosókat járja, néha csecsemővel a karjában, akinek énekelget.

A császár ma is Rómában van

A Castello della Castelluccia hotelben Nero szellemét látták

Róma is mozgalmas és véres történelmet tudhat maga mögött, ne csodálkozzunk hát, ha az örök városban tett utazásunk során kísértetekbe botlunk. A Castello della Castelluccia hotelben az utazók elbeszélése szerint maga Nero császár kísért. Érdekes módon a híres-hírhedt uralkodót nem az épületben, hanem a hotel kertjében szokták látni, korhű öltözetben. Van, aki ilyenkor megijed, és elmenekül, mások viszont izgalmasnak találják a para­normális találkozót.

Gengszterek és áldozatok

A Morse Mill Hotel bűnözők tanyája volt

Amerika sem mentes a furcsa jelenések­kel teli épületektől. Missouriban az 1806-ban épült Morse Mill Hotel sokszor volt hírhedt gengszterek rejtekhelye, de rengeteg híresség is megszállt itt. Jesse James, Charles Lindbergh, Al Capone és Charlie Chaplin is lakott az épületben. Az USA első női sorozatgyilkosaként számontartott Bertha Gifford is itt élt, álllítólag egyes áldozatait is látták a hotelben kísérteni.

Al Capone is itt szállt meg

Érdekesség, hogy a hotel tulajdonosának jó ideig fogalma sem volt arról, milyen helyet vezet. Hallott ugyan róla, hogy megmagyarázhatatlan dolgok történnek az épületben, ám nem foglalkozott a szóbeszéddel. Csak akkor döbbent rá a helyzetre, amikor a Travel Channel tévécsatorna munkatársai engedélyt kértek tőle, hogy az „Amerika legijesztőbb helyei” című filmjük egy részét a Morse Mill Hotelben forgassák.

Az alacsony baltás gyilkos

A Béatrice Hotelben több gyilkosság is történt

A chicagói Béatrice Hotel bárjában ma rockzenekarok szórakoztatják a közönséget. Az emeleten viszont korábban sok gyilkosság történt, például 1958-ban egy feleség megölte az őt évek óta bántalmazó férjét. Tíz év múlva két férfi összeverekedett, és az egyikük meghalt. 1986-ban egy alacsony férfi baltával megölte a feleségét, mert az a magassága miatt gúnyolta. Ezeknek a halottaknak a szellemei a mai napig kísértenek itt, fényképeken is látni vélték őket.

Marilyn Monroe a tükörben

Marilyn a szálloda halljában jelenik meg időnként

Rejtélyes körülmények között elhunyt sztárok is gyakran feltűnnek jelenésként. ­Marilyn Monroe szelleme például a mindenki által ismert, híres fehér ruhájában, kedvenc szállodájának, a hollywoodi Roosevelt Hotel halljának hatalmas, földig érő tükrében szokott megjelenni – az érzékenyebb idegzetű vendégek legnagyobb rémületére.

Fotó: Adobestock, Gettyimages, profimedia, Privát

Szöveg: Izing Klára

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete