Ezotéria Sztárok

Diana nem kerülhette el, Goldie Hawn szerelmét előre megírták: így működnek a sorsfordító véletlenek

Ha az ezotéria szerint minden okkal történik, mi állhat a látszólag véletlenszerű egybeesések hátterében? Hogyan befolyásolják ezek az események az ismert és hétköznapi emberek életét?

Az ezotéria szakértői szerint a véletlen helyett jobb a szinkronicitás kifejezést használni, mivel az univerzumnak a látszólag megmagyarázhatatlan helyzetek mögött is van szándéka. Az emberek azért nevezik ezt a jelenséget végzetes vagy vakvéletlennek, mert nem lelnek rá azonnal a háttérben lévő spirituális üzenetre. Persze nem kell minden apróság mögött jelentést kutatni, és a hétköznapi feladatainkat is jósjelekhez igazítani, de a megérzésünkre nem árt odafigyelni, ha jelez valamit.

Közbelép az univerzum

Vajon mi a különbség megérzés és szinkronicitás között? Az első akkor lép működésbe, ha egy még be nem következett eseményt vagy a másik ember szándékát előre megsejti valaki. Ha például tíz-húsz év után eszünkbe jut egy régi ismerős, majd megcsörren a telefon, és ő van a vonalban – a gondolat, a „telepátia” megelőzi az eseményeket. A szinkronicitás viszont – a telefonos példánál maradva – a később hasznosnak bizonyuló téves hívás esete. Ha olyan személyhez fut be a hívásunk, akivel azután kapcsolatba kerülünk, valószínűleg az univerzum kötötte össze a szálakat. Az ilyen események mindig üzenni próbálnak nekünk valamit, a sors figyelmeztetései vagy akár életmentő közbelépései.

A hercegnő két szerelme

Diana hercegnőről köztudott, hogy rendkívül erősek voltak az ösztönei, és saját asztrológusa is támogatta döntéseiben. Mielőtt megtörtént a tragédia, a hercegnő legjobb barátnőjének arról számolt be: érzi, hogy rossz dolog fog vele történni. A csillagfejtő is arra figyelmeztette, hogy legyen óvatos. Mielőtt utolsó estéjén útnak indult volna, felhívta nagy szerelmét, Dr. Hasnat Khan pakisztáni szívsebészt, aki azonban nem vette fel a hívást. Könnyen lehet, hogy a hercegnő tudattalanul ekkor búcsúzott el tőle.

Dr. Khan egy interjúban elmondta: megbánta, hogy aznap este nem reagált. Egyes ezoterikus szakértők szerint, ha válaszol, talán máshogy alakulnak az események: Diana nem ül be abba a bizonyos autóba Dodi Al-Fayeddel, vagy később indulnak útnak. ­Dodihoz sokak szerint nem szerelem, hanem inkább egy végzetes kötelék kapcsolta: van, aki szerint azért találkoztak, hogy együtt lépjenek át a másik dimenzióba.

Aki megérezte a jövőt

A vakvéletlen egyik legizgalmasabb fajtája, amikor egy kitalált történetet az élet precíz pontossággal lemásol. Morgan Robertson amerikai író (1861–1915) egy katasztrófanovellát írt 1898-ban, A Titan végzete címmel. A történet szerint egy Titan nevű gigászi luxushajó első útján jéghegynek ütközik, és elsüllyed, az utasok többségét nem sikerül kimenteni. Vajon mire gondolhatott az, aki 14 évvel később az újságok főcíméből értesült a Titanic katasztrófájáról, és olvasta a novellát? Arra, hogy Robertson megérezte a jövőt? Vagy írásával akaratlanul bevonzotta a tragédiát? Netán arra, hogy puszta véletlen az egész?

Első látásra ismerősek voltak

A végzetes véletlen játszott szerepet Hollywood egyik álompárja, Kurt Russell és Goldie Hawn találkozásában is. A 40 éve harmóniában élő sztárpár elmondása szerint nagyon fiatalon találkoztak először, de már ekkor beléjük hasított a felismerés, hogy valahonnan ismerősek egymásnak. A koruk miatt azonban ekkor még nem bonyolódtak szerelmi kapcsolatba. 17 évvel később azonban kaptak egy második esélyt, egy közös filmforgatáson ismét összefutottak, azóta nem is engedték el egymást. Felkerestek egy médiumot, aki elmondta, hogy korábbi életeik során beteljesületlen volt a szerelmük, most pedig azért találkoztak, hogy életük végéig egy párt alkossanak.

Sarah, Matthew és a rendező

Egy másik álompár, Sarah Jessica Parker és ­Matthew Broderick is a véletlennek köszönheti hosszú kapcsolatát. Sarah színházi rendező bátyja mutatta be őket egymásnak, amikor mindhárman összefutottak – teljesen váratlanul. Bár telefonszámot cseréltek, hónapokig nem is gondoltak egymásra. Amikor azonban az égbolton létrejöttek a hosszú kapcsolathoz megfelelő csillagállások, Matthew véletlenül megcsörgette a színésznőt, azóta pedig tűzön-vízen keresztül ragaszkodnak egymáshoz. Még Matthew 2008-as félrelépése sem tudott véget vetni a kapcsolatuknak.

Ugyanaz a név, ugyanaz a sors

2001 nyarán egy 10 éves brit kislány, Laura Buxton egy kerti partin elengedett egy léggömböt, amire ráírta a nevét és a címét. Pár nap múlva levelet kapott egy másik Laura Buxton nevű, 10 éves kislánytól, akinek a kertjében a léggömb fennakadt. Kiderült, hogy mindketten szőkék, azonos tantárgyakat szeretnek, és fekete labrador kutya a házi kedvencük. Később a barátnők közös vállalkozásba kezdtek, és nagy sikereket értek el – horoszkópjuk szerint egyedül nem tudták volna ugyanezt megvalósítani.

A történelemben is találunk hasonló egybeesést: ­I. Umberto (1844–1900) olasz király egy fogadóssal találkozott, aki nagyon hasonlított rá, és Umbertónak is hívták, a felesége neve pedig Margherita volt, mint a királynéé. A vendéglője a király koronázásának napján nyílt meg. A két Umberto halála is hasonló volt. A vendéglőst egy kocsmai verekedésben érte halálos lövés, a királyt pedig aznap ölte meg egy merénylő golyója, amikor értesült barátja halálhíréről.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Gettyimages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete