Ezotéria Sztárok

Katalin tisztítással védekezett, hogy eljegyzési gyűrűjével ne szálljon rá a Diana-átok

A gyűrű a végtelenséget, a hűséget és az örökkévalóságot szimbolizálja. Az ókortól a mai napig úgy tartják, hogy különleges hatalommal ruházza fel a viselőjét.

Varázsgyűrű – e szó hallatán valószínűleg mindenkinek az Egri csillagok félszemű janicsárja, Jumurdzsák jut eszébe, míg mások szeme előtt a Hatalom Gyűrűi jelennek meg A Gyűrűk Ura trilógiából. Ezek a kerek ékszerek nagyon sok jelentést hordoznak évezredek óta.

Visszatért az énekesnő hangja

Ahogyan az amulettre, úgy a gyűrűre is igaz, hogy csak a tulajdonosának hoz szerencsét. Ha bárki más viseli, akkor inkább balszerencsét okoz. De itt is akadnak kivételek. Amikor például a múlt század leghíresebb operaénekese, Fjodor Ivanovics Saljapin kedvenc partnernőjének, Ilka Popovának elment a hangja, Saljapin kölcsönadta neki talizmángyűrűjét, amelyet gyönyörű gyémántkő ékesített. Közben azt is elmesélte Ilkának, hogy az ékszer valamikor magáé Nagy Péter cáré volt, és nemcsak szerencsét hoz, hanem úgy hírlik, tökéletes hanggal is megajándékozza viselőjét. Popova hitt Saljapinnak, és elfogadta tőle a gyűrűt, sőt annyira meggyőzte őt varázslatos tulajdonsága, hogy úgy döntött, megtartja. Az énekesnőnek többé sohasem volt gondja a hangjával.

Mennyit hordunk?

Akinek egy gyűrű van a kezén, az pontosan tudja, mit akar az élettől.

Akinek sok gyűrűje van, az még a saját útját keresi.

Aki nem visel gyűrűt, azt egyáltalán nem érdeklik a külsőségek.

A legnagyobb spirituális jelentősége a jegygyűrűnek van. Az aranykarika a végtelen szerelmet fejezi ki, amin nem fog az idő.

Átok és áldás is rejtőzhet benne

Rudolph Valentino, a némafilmkorszak egyik legnagyobb hollywoodi sztárja fiatalon, 31 éves korában hunyt el. A színész egy ékszerésznél vásárolta kedvenc darabját, egy tigrisszem drágakőbe ágyazott gyöngyös gyűrűt. Amint viselni kezdte, rögtön megbetegedett: begyulladt a vakbele, az aztán perforálódott, a következménye hasnyálmirigy-gyulladás lett, ami végül a halálát okozta. A sztár közvetlen környezetében élők úgy gondolták, a furcsa gyűrűn átok ült, ez volt az elindítója a szerencsétlenségnek. Az ékszer később új tulajdonosai életét is boldogtalanná tette. Mindig bajt hozott arra, akihez került.

Egy gyűrűnek nemcsak önmagában lehet hatalma, a belefoglalt drágakő is rendelkezhet varázserővel. I. Erzsébet királynőnek nagy kedvence volt az az achát féldrágakővel díszített ékszer, amelyről úgy vélekedett, hogy a barátság talizmánja. Hitte, hogy amíg viseli, mindig lesz legalább egy hű barátja. És valóban, hosszú uralkodása során nagyon ügyesen választotta ki a tanácsadóit, akikre minden esetben érdemes volt hallgatnia.

Bíró Ica, a Báthory-ereklye őrzője

Az énekesnő a legendás Báthory család leszármazottja, édesapjától kapta meg a család gyűrűjét, melyen a címerük látható.

„Az ékszeren egy sárkány a sa­ját farkába harap, mely az örökkévalóságot szimbolizálja, szerencsét és hosszú életet ígér, védi viselője testi-lelki egészségét. A közepén pedig három sárkányfog van. Megtiszteltetés számomra, hogy olyan gyűrűt viselhetek, amilyet egykor Báthory István erdélyi fejedelem húzott az ujjára. A családi ereklyét Báthory Eszter, apai nagymamám hordta és őrizte, ő pedig apukámra hagyta. Én majd a lányomnak fogom továbbadni – mesélte Ica.

Megtisztítva a baljós rezgésektől

A tragikus sorsú Diana hercegné még 1981-ben maga választotta ki a csodálatos, 18 karátos, ovális zafírral díszített, tizennégy gyémánttal körberakott gyűrűt, melyet Károlytól kapott. Az ékszert ma már Diana fiának, Vilmos hercegnek a felesége, Kate Middleton viseli. Ám mielőtt a vőlegény 2010 novemberében eljegyezte volna a gyűrűvel szerelmét, alaposan megtisztították, nehogy véletlenül kihívják maguk ellen a sorsot. Így nem maradhattak benne a végzet sújtotta hercegnő „baljós rezgései”.

Sorsszerű volt Diana és Camilla harca Károlyért: a Windsor-ház évszázados átkát oldották fel

Szöveg: Izing Klára

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete