Ezotéria Lélek

A Kos naív anya, a Rák körülugrálja a gyerekét: a horoszkópja elárulja, milyen szülő is valójában

A csillagjegyünk arra is kihat, hogyan alakul a gyerekeinkkel való viszonyunk. Akkor is, amikor a fiatalok már önálló életet élnek. Nézzük, mire érdemes odafigyelni!

Kos

Naiv, jóhiszemű anya, és ha a gyereke is hasonló típus, nehezebben tudnak szembenézni a felmerülő problémákkal. Ha viszont a fiatal felnőtt két lábbal áll a valóság talaján, akkor tökéletesen kiegészíthetik egymást, és a kapcsolatuk harmonikus, gyümölcsöző lehet. A Kos anyuka hajlamos a kissé erőszakos viselkedésre is, észre sem veszi, hogy csupa jó szándékból erőltet rá valamit a családra. Szerencsére azt is el tudja fogadni, ha a felnőtt csemete nem akarja ezt.

Bika

Következetes, kitartó, két lábbal áll a földön. Képes az éremnek mind a két oldalát látni, ezért felnőtt gyermekének a lehető legjobb tanácsokat adja. Diplomatikusan fogalmaz, talán ez is az oka annak, hogy könnyen eléri mindazt, amit jónak gondol. A Bika anya nagyon jól bánik a pénzzel, még a legkevesebbet is be tudja osztani úgy, hogy jusson a fontos dolgokra. A fiatalabb családtagokkal való viszonyában mégis elsősorban az anyagiak okozhatják a problémát, mert ezzel kapcsolatos tanácsai idegesíthetik az ifjakat.

Ikrek

Rendkívül energikus, egyszerre többfelé is tud figyelni, és azt gondolja, hogy erre a gyermeke is képes. Amikor az ifjú felhívja a figyelmét arra, hogy ő egészen más típus, akkor ezen nem sértődik meg, inkább alkalmazkodik. Problémát okozhat viszont, hogy amit az Ikrek mama ma természetesnek és logikusnak talál, annak holnap már az ellenkezőjéről lehet meggyőződve. A veszekedést viszont gyorsan lezárják, mert az anya szükség esetén bocsánatot kérni is képes.

Rák

Akkor is körülugrálja a gyermekét, ha az már felnőtt. Az életében a fontossági sorrend első helyét ugyanis a csemetéi foglalják el. Amivel csak lehet, elkényezteti őket, és az otthoni teendők ellátásában is szívesen besegít: takarít, bevásárol, de az unokáiért is örömmel elmegy az óvodába vagy az iskolába. Egyszerre tölti be a fiatalok életében az anya és a barátnő szerepét. Mivel jó hallgatóságnak bizonyul, ezért olykor akár a pszichológus bőrébe is belebújhat.

Oroszlán

Szeretné, ha a gyermeke sokra vinné, ezért még felnőtt korában is tanácsokkal látja el a siker érdekében. Mivel az Oroszlán anyára jellemző az optimizmus, ha a csemetéje nehéz szituációba kerül, akkor lelket tud önteni belé, és a legmélyebbről is segít neki feljebb kapaszkodni. Megtanítja a gyerekeit arra, hogyan tartsák távol magukat a veszekedésektől, és arra, hogy ne legyenek haragtartók, mert ezzel maguknak ártanak.

Szűz

Szigorú, a tökéletességre törekszik, és ezt várja el a fiataloktól is. Rendkívül kritikus, a felnőtt csemete csak azért nem veszi ezt a szívére, mert már kicsi korától hozzászokott. Olykor viszont erőn felül teljesíthet, hogy megfeleljen az édesanyja elvárásainak. Ha az anyuka végre megdicséri, és láthatóan büszke rá, hihetetlenül boldoggá tudja tenni a gyerekét.

Mérleg

A felnőtt gyermekét is ugyanúgy a tenyerén hordozza, mint a kicsit, azonnal ugrik, ha szükség van rá, még a gondolatait is kitalálja. Konfliktust okozhat viszont, hogy a Mérleg anyának nagyon fontosak a külsőségek, míg a fia­tal generációra nem feltétlenül jellemző ugyanez. Veszekedés azonban nem lesz ebből, mert a Mérleg mama irtózik a konfliktustól, és inkább visszavonulót fúj.

Skorpió

Rendkívül jók a megérzései, ezért pontosan tudja, hogy mi történik a gyerekével, és kérés nélkül is a segítségére siet. Szigorúsága azonban akkor is megmarad, amikor a csemetéje már felnőtt. Konfliktusforrássá válhat, hogy – bár ezt a legjobb szándékkal teszi – hajlamos kérés nélkül beleavatkozni a fiatalok életébe. Ha vitába keverednek, a Skorpió anya sokszor nehezen bocsájt meg, elvárja, hogy a másik fél tegye meg az első békülő lépést, pedig jó lenne, ha néha ő engedne.

Nyilas

Felnőtt gyermekei életében sokszor inkább a barátnő szerepét tölti be. Egyenrangú félként kezeli a csemetéjét, és amikor a kicsiből felnőtt lesz, gyakran megesik, hogy ő szorul rá gyereke tanácsára. Hajlamossá válhat ugyanis a túlzásokra, illetve magából kiindulva mindenkiről csupa jót feltételez. Ezért aztán szüksége van olyasvalakinek a véleményére, aki külső szemlélőként tisztán látja a helyzetet. Szokása viszont prédikálni, ezzel pedig felidegesítheti a szárnyat bontó ifjakat.

Bak

Jellemző rá, hogy a háttérben állva észrevétlenül mozgatja a szálakat, így felnőtt gyerekeit is irányíthatja. Ezt olyan mesteri módon teszi, hogy a csemetéje észre sem veszi, vagy nem okoz benne ellenállást, hogy megfogadja anyja tanácsait. A Bak mama egyébiránt türelmes, szinte fát lehet vágni a hátán. Talán ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a fia­talok olyasmivel is előállhatnak őszintén, amivel mások nem fordulhatnának a szüleikhez.

Vízöntő

Már az apróságoknak is nagy szabadságot ad, a felnőtt gyerekre pedig egyáltalán nem telepszik rá. Soha nem utasít, ehelyett inkább úgy fogalmaz, hogy a közös hangot megtalálva könnyedén rábeszéli a fiatalokat a javaslataira. Mivel azonban nem biztos, hogy a családtagok képesek kitalálni a gondolatait és befejezni a mondatait, érdemes egyértelműen, világosan kifejeznie magát. Néha a túlzott liberalizmus is hiba, még a fiatal felnőtteknek is szükségük lehet határokra.

Halak

Gyengéd szülő, a gyermekétől még felnőtt korában is szinte elolvad. Nagyon szívesen hoz nagyobb áldozatokat is érte. Lelkileg teljesen ráhangolódik, még a gondolatát is ki tudja találni, és kérés nélkül máris azt teszi, amivel boldoggá teheti. A felnőtt csemete nagy befolyást gyakorolhat az anyukájára. A Halak édesanya azonban sokszor elrejti a gyerekei elől a valódi problémáit, mert nem akarja őket terhelni velük. Ezért aztán megesik, hogy inkább csendben szenved, pedig nyugodtan kérhetné a fiatalabb generáció segítségét.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete