Ezotéria

Töltekezzen a 4 elem erejével: ezoterikus energetizáló program a tavaszi fáradtság ellen

A kikelet nemcsak a virágokat és a napfényt, de sokak számára a tavaszi fáradtságot is elhozta. Ezoterikus energetizáló programunkkal mindez a múlté lehet!

Négy elem varázslat

Hívjuk segítségül a négy elemet, hogy feltöltsenek minket energiával.

Amire szükségünk van: egy marék föld, egy tál víz, egy gyertya és egy füstölő.

Fürödjünk meg, de ezúttal adjuk meg a módját; használjunk fürdősót, vagy ha csak zuhanyozni tudunk, finom, virágillatú tusfürdőt. Ezután vegyünk fel fehér holmikat, teremtsünk magunk körül nyugodt körülményeket.

Gyújtsuk meg a füstölőt – ez testesíti meg a levegő elemet –, és a gyertyát, amely a tüzet szimbolizálja. Fogjuk a markunkba a földet, és érezzük, ahogyan a negatív energiák elszállnak a testünkből, és a föld felszívja azt. A varázslat végén szórjuk ki a természetbe ezt a földet, hogy az Univerzum átvehesse a problémánkat. A vizes tálból vegyünk a kezünkbe egy kis vizet, és mossuk meg az arcunkat. Érezzük, ahogyan az energiával teli víz feltölt minket.

Töltekező meditálás

A meditáció szinte minden bajunkra gyógyírt jelenthet, és ez igaz akkor is, ha úgy érezzük, nincs elég energiánk a minden-napok megoldandó feladataihoz. A napfény erejétől a mag is erőt kap, és növekszik a növény, így meditációnkban mi is a napot hívhatjuk segítségül.

Feküdjünk le nyugodt körülmények között, akár valamilyen kellemes, meditációs zene is szólhat. Lazítsuk el minden tagunkat, majd képzeljük el, hogy testünk megemelkedik, repül tereken és időn át, a bolygók között, és a nap közelébe ér. Még éppen olyan távolságra, hogy csak kellemes melegséget érezzünk, és ne égető erőt.

Lássuk lelki szemeink előtt, ahogyan a narancsszínű fény feltölti testünket energiával. Majd amikor úgy érezzük, hogy feltöltődtünk, repüljünk vissza a szobába, ahol meditálunk. Lassan, magunkban számoljunk vissza 10-től 1-ig, és amikor kinyitjuk a szemünket, érezzük az erőt, ami átjár minket.

Narancsba fordulva

A színek közül a jelen energiáit leginkább a narancs testesíti meg. Akinek a narancsszín van a környezetében, nem kell tartania, hogy nem lesz elég ereje. Ha annyira nem szeretjük ezt az élénk árnyalatot – bár a melegebb idő beköszöntével jól tesszük, ha színesítünk ruhatárunkon –, hogy felsőruházatunkon megjelenjen, egy-egy narancs kiegészítőt mindig viseljünk. Elég egy sál, fülbevaló vagy öv, és már megjelenik körülöttünk a feltöltő energia. Ha tehetjük, munkahelyünkön is legyen az asztalon egy szál vagy egy cserép narancsszínű virág. Ugyanezek feltűnhetnek az otthonunkban is, sőt, itt még erősebben jelen lehet a narancsszín. Például válasszunk ilyen tónusú textileket, párnákat vagy akár vázát. Hamar érezni fogjuk a pozitív energiákat magunk körül.

A természet a legjobb akkumulátor

A legtökéletesebben a természetben tudunk töltődni, használjunk ki erre minden alkalmat. Ha fákat ölelünk, az valóban nagyon jó hatással lehet az energiarendszerünkre. Az erdőben vagy parkban sétálva találjuk meg a mi fánkat! Pontosan fogjuk érezni, melyik az, amelyik szinte magához vonz minket. Őt válasszuk ki, menjünk oda hozzá, és öleljük át. Gondolatban, de akár hangosan is, ha ez nem jelent nekünk problémát, kommunikáljunk a növénnyel. Kérjük meg őt, hogy töltsön fel minket az Univerzum energiáival, hogy erősnek és boldognak érezzük magunkat. Amilyen gyakran csak tudjuk, keressük fel ezt a fát, akár meditációban is.

fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete