Ezotéria

A Bikák az állatöv legderűsebb emberei, de ők a legkényelmesebbek is: ezek a betegségek fenyegetik a leginkább

A növényvilághoz, a természet csendjéhez és szépségéhez vonzódó Bika ösztönösen vonul ki a város egészségtelen füstjéből és zajából, őt csak egy kényelmes vidéki vagy kertvárosi környezet tarthatja karban.

A Bika egészsége (április 21. – május 20.)

Ami jó és ami rossz a Bikának

A Bika az állatöv legderűsebb, legkiegyensúlyozottabb, ám legkényelmesebb személyisége. Egyetlen csillagjegynek sincs olyan tökéletes kapcsolata a saját földies szükségleteivel, mint neki, és nincs tudatában annyira testi igényeinek, mint ez az életélvező alkat. A finom ételek, italok, egy délutáni szundikálás, egy kényelmes fürdő vagy masszázs űzi el leggyorsabban a panaszait, és adja vissza életkedvét. A Bikának fontosak a nyugodt otthoni körülmények, a kényeztetés, a csend és a béke. Minden váratlan és megerőltető változás és átalakulás, költözés, utazás és anyagi veszteség ellenálló képessége gyengüléséhez vezethet. A távollét viseli meg legjobban, az otthon melege, biztonsága és kényelme gyógyíthatja meg leggyorsabban.

Milyen betegségre figyeljen?

Mint minden föld jegynek, a Bikának is szüksége van a rendszerességre. Leggyakrabban a meghűlés, különösen a torokpanaszok fordulnak elő nála, ezért hordanak a Bika-szülöttek sálat. Gyógynövényük, a zsálya orvosolja ezt a problémát, a langyos forrázatával való toroköblögetés eltünteti a fájdalmat, fertőtlenít. A rendszeres teázást a Bikának találták ki, az illatos gyümölcsteák, a mézes, citromos zöld teák az anyagcsere működését is segítik.

A Bika szereti a finom falatokat, és semmit sem tagad meg magától, ezért gyorsan szedi fel a kilókat, ha nem sportol rendszeresen. Életmódjából következően a Vénusz-jegyeket az anyagcsere-betegségek, az elhízás,
a pajzsmirigyproblémák, a cukorbetegség veszélyeztethetik. Ha tunya, egészségtelen az életmódja, az érrendszeri, keringési betegségek is könnyebben kialakulhatnak nála.

Asztrológiai tanácsok a gyógyuláshoz

Ideális a természetben futás, kocogás. Az asztrológiai medicinában a Bikához a nyaki testrész és annak szervei: a nyakcsigolya, a torok, a gége, a garat, a mandulák, valamint a pajzsmirigy tartoznak. Legyengült ellenálló képességnél ezen szervek érzékenysége gyakrabban előfordulhat. Komfortérzetéhez a nyak izomzatának lazasága is hozzátartozik, a masszázs és a nyaki torna tökéletes gyógymód. Fürdőkúrák, aromaterápiák oldhatják feszültségét. Az édeskés illatú zsálya, geránium, levendula és narancs személyiségével harmonizáló illóolajai visszaadják derűjét. A növényvilághoz, a természet csendjéhez és szépségéhez vonzódó Bika ösztönösen vonul ki a város egészségtelen füstjéből és zajából, őt csak egy kényelmes vidéki vagy kertvárosi környezet tarthatja karban.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete