Egészség Riportok

Hidegen sajtolt csodák: pirulák és bogyók helyett gyógyuljon az olajok erejével

Ha pirulák nélkül szeretnénk gyógyulni, egészségünket megőrizni, legjobb, ha visszanyúlunk a természet ősi gyógyító erejéhez. Szervezetünk erősítésére napi egy kanál különleges hidegen sajtolt olaj is elég.

Miért jobb, mint a vitamin?

„A stressztől, illetve a különböző eredetű krónikus bélgyulladástól az emberek több mint a fele felszívódási zavarokkal küzd. Ilyenkor hiába szedünk étrend-kiegészítőket, azok összetevői nem tudnak beépülni a szervezetünkbe. Ezzel szemben a hidegen sajtolt étkezési olajok előnye, hogy telítetlen, Omega-3, -6, illetve -9 zsírsavakat tartalmaznak, és mindig képesek felszívódni” – kezdi Attl Attila természetgyógyász. Ráadásul csak úgy, mint a gyógyteák, szabadon keverhetők egymással a még erőteljesebb hatás érdekében. „A kezelés legfőbb előnye, hogy gyógyszermentes, és az egy-egy olajkeverékkel elindított gyógyhatású folyamat sokkal stabilabban fejti ki hatását, mintha gyógyteát innánk” – teszi hozzá a szakértő.

Az olajok előnyei

✔ Gyorsan és hatékonyan felszívódnak.

✔ Tele vannak az egészséges Omega-3, -6 és -9 zsírsavakkal.

✔ Bármilyen gyógyszeres kezelés mellett alkalmazhatjuk őket.

✔ Szabadon keverhetők egymással.

✔ Gyerekek is szedhetik őket. Három hónapos kortól a búzacsíra- vagy a sárgarépaolajat, egyéves kor után a mákolajat.

 

Azonnali jobbulást azonban ne várjunk. Ezek a készítmények minimum három hét rendszeres fogyasztás után mutatják meg, mire képesek, de az is előfordul, hogy a javulást csak két hónap után érezzük.

Figyelem!

Mivel az olajok vitaminokat is tartalmaznak, ügyelnünk kell, hogy ne adagoljuk túl őket! Az ajánlott mennyiségnél ne szedjünk többet! Mindig figyeljünk a jelzésre: az üvegen legyen feltüntetve, hogy hidegen sajtolt, és hogy étolaj, vagyis hogy a készítmény belső fogyasztásra alkalmas!

  • Lenmagolaj: Antioxidáns hatásánál fogva az egyik legér-tékesebb olaj. Magas a vitamin-, az ásványi-anyag- és az Omega-3 zsírsavtartalma. Javítja az emésztést, csökkenti a vérsűrűséget, májtisztító hatású. Használhatjuk szív- és érrendszeri betegségek, valamint daganatos megbetegedések megelőzésére és kezelésére is. Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Más olajjal keverve rendkívül jó hatásfokozó!

TIPP: A lenmagolaj gyorsítja az edzés utáni regenerálódást, és enyhíti az izomlázat.

  • Búzacsíra olaj: Magas A- és E-vitamin-tartalma segíti a sejtregenerálódást, egészségesen tartja a szív- és érrendszerünket, a koleszterinszintünket, csökkenti a vérrögök keletkezésének esélyét, valamint gondoskodik agyunk és idegrendszerünk működéséről. Más olajokhoz keverve szintén hatásfokozó.
  • Mákolaj: Az egyik legjobb csontsejterősítő. Foszfortartalma miatt csökkenti a csontritkulást.
  • Sárgabarackmag-olaj: Az idegrendszer támogatója. Szívizom-tonizáló, erősíti a szív munkáját, így csökkenti a hideg kéz-láb szindrómát. A pajzsmirigy stabilitásához is hozzájárul.

TIPP: Mákolajjal keverve idegnyugtató, idegerősítő hatású.

  • Feketeköménymag-olaj: Orvosolja a bőrproblémákat és a menstruáció alatt fellépő görcsöket. Mivel serkenti a tejkiválasztást, terhesség alatt is szedhető.
  • Homoktövisolaj: Immunerősítő, antibakteriális, gyulladásgátló hatása pozitívan befolyásolja a szövetek, véredények állapotát. Mivel a homoktövis erősíti a központi idegrendszert, segít legyőzni a depressziót. Javítja a szervezet védekezőképességét, gyógyítja a gyomor- és nyombélfekélyt, megelőzi bizonyos rosszindulatú daganatok növekedését, enyhíti a sugárterápia okozta károsodásokat, és segít a szív- és érrendszeri betegségek orvoslásában. Képes felerősíteni más olajok hatását.

TIPP: Külsőleg gyógyítja az égési és fagyási sebeket, a bőrfertőzéseket és a fogínygyulladást.

  • Máriatövismag-olaj: A máj támogatója, új májsejteket épít, ezért májzsugorodás vagy zsírmáj esetén különösen ajánlott.
  • Mustármagolaj: Serkenti az emésztést, és vízhajtó hatású. Külsőleg az ízületek melegítésére is alkalmazzák. Ízülettámogató hatása akkor is erős, ha rendszeresen fogyasztjuk, vagyis belsőleg használjuk.

TIPP: Sárgabarackmag-olajjal és csalánmagolajjal keverve javítja a vérnyomást.

  • Kukoricacsíra-olaj: Stimulálja az agysejteket, így növeli teljesítőképességünket. Enyhén gyulladáscsökkentő hatású is. Terhes kismamák is fogyaszthatják!
  • Csalánmag-olaj: Vértisztító hatású, fokozza a szervezet természetes méregtelenítési funkcióit, húgysavcsökkentő, jótékonyan hat a hasnyálmirigyünkre, a májunkra, az érrendszerünkre és a nyirokmirigy-rendszerünkre. Terhesség és szoptatási idő alatt ne szedjük!

Mennyit és hogyan

Válasszuk ki a számunkra megfelelő olajokat, és vegyünk be belőlük naponta egy-egy teáskanállal, lehetőleg éhgyomorra. Szedésüket kúraszerűen, maximum négy hónapon át végezzük, aztán mindenképp tartsunk szünetet. Epeműtéten átesettek csak étkezés közben fogyasszák.

➧Emésztésjavító: Egy-egy kanál máriatövismag-olaj és csalánmagolaj keveréke.

➧Idegnyugtató, altató: Mákolaj, sárgabarackmag-olaj és sárgarépaolaj keveréke. Este érdemes fogyasztani.

➧Allergia ellen: Ez esetben idegnyugtató és immunerősítő keverékeket igyunk: például mákolajat és sárgabarackmag-olajat. Méregtelenítésre is kiválóak, legalább 50%-ban javítanak az állapotunkon.

➧Herpesz, övsömör esetén: A pirospaprikamag-olaj a legjobb baktériumölő, mely főleg külsőleg alkalmazva kiváló. Elfogyasztva serkenti az emésztést.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete