Ezotéria Lélek

A rák alaposan takarít, a vízöntő a fantáziájára hallgat: így ünnepelnek a csillagjegyek szülöttei

Eláruljuk, ki miként készül a karácsonyra a horoszkópja alapján, és azt is, mire számíthatunk az egyes jegyeknél, ha vendégségbe megyünk.

KOS: Egyszerűen nagyszerű

Korán ünnepi hangulatba kerül. Nem csinál nagy ügyet a karácsony előtti nagytakarításból, gyorsan végez vele. Feledékeny, megeshet, hogy nem jut eszébe, hova dugta az ajándékokat.
A konyhában: egyszerű az ízlése, a karácsonyi asztala sem túldíszített, és ez az ételein is megmutatkozik. Nem lapozgatja a szakácskönyvet, hanem ebben is a megérzéseire hagyatkozik.

BIKA: A nagy ínyenc

Már november végén kiteszi a bejárati ajtajára az adventi koszorút. Ha kertes házban lakik, a fák ágait és törzsét ledes fényfátyolba burkolja.
A konyhában: karácsonyi asztalánál rengeteg ínyencséget találunk. Mivel az állatöv legmuzikálisabb jegye, halk zenével fokozza az étvágyat. Lehetőleg üres hassal érkezzünk hozzá, mert hatalmas és bőséges trakta vár ránk.

IKREK: Kellemes társaság

Nem helyez nagy súlyt a lakás dekorálására. Van esély arra is, hogy műanyag fát állít a szoba sarkába – minimális díszítéssel.
A konyhában: inkább ne menjünk hozzá üres hassal, mert az asztala nem biztos, hogy ételtől roskadozik. Ellenben kellemes társalgással tarkított találkozásra számíthatunk.

RÁK: Különleges hangulat

Alaposan takarít, még a könyveket is egyenként áttörölgeti. Nem vonja be a családtagokat, mert meg van győződve arról, hogy csak akkor van igazi tisztaság, ha ő tesz rendet. Sok angyalfigurát helyez el a lakásban.
A konyhában: több gyertyát találhatunk az asztalon, mint a karácsonyfán, nála mindenki boldognak érezheti magát. A teríték elegáns, talán még a családi ezüst is előkerül. Olyan ételekre számítsunk, amelyekhez családi történet is tartozik.

OROSZLÁN: Minőség mindenekelőtt

Szeret irányítani az ünnep előtti nagytakarításban, a menü elkészítésében és a lakás feldíszítésében is.
A konyhában: a hozzávalók kifejezetten elsőrangúak, imádja a különlegesen fűszerezett ételeket és a drága pezsgőket, borokat. Megeshet, hogy a nagy igyekezetben főzés közben elront valamit, de ha békét akarunk, ezt ne tegyük szóvá.

SZŰZ: Precíz és elegáns

Azt az ünnepi dekorációt tartja nagyra, amit ő vagy egy szeretett személy készített. Az ablakokra az ünnepet jelképező matricát ragaszt. A nagytakarításba bevonja a családtagokat, akiket a munka közben ellenőriz.
A konyhában: mint mindenben, itt is a tökéletességre törekszik, grammra pontosan betartja a receptek előírásait. Karácsonyi asztala tartózkodó elegan­ciát sugall.

MÉRLEG: A vendégszerető

Ott takarít, ahol a papok táncolnak. Viszont az egész lakást telezsúfolja díszekkel. Ünnepi hangulatát azzal is fokozza, hogy a karácsonyi vásárokon beszerez néhány új kiegészítőt.
A konyhában: asztala olyan színes, mint egy festmény. Ahogy megérkezünk, mindjárt kapunk egy italt, és élvezhetjük, ahogy egész idő alatt körülugrál bennünket.

SKORPIÓ: A fűszerező nagymester

Asztaláról nem hiányozhat az adventi koszorú, amit inkább vásárol, nem maga készíti el. A bejárati ajtóra hatalmas LED-koszorút helyez, amely december 1-jétől legalább január 1-ig világít. Még a fengsujt is beveti, hogy tudja, mit hova helyezzen.
A konyhában: a sötétebb asztaldekorációt részesíti előnyben, és gyertyafénnyel teszi barátságossá. Ételei nem túl könnyűek, de titokzatosan fűszerezettek.

NYILAS: Bőséges kínálat

Annyira imádja a karácsonyt, hogy már október végén azért járja a boltokat, hogy magába szippantsa az ünnepi hangulatot. A fenyőfáját minden évben más színvilág szerint díszíti, és a lakása összes helyiségét felcicomázza karácsonyi kiegészítőkkel.
A konyhában: gazdag menüsorra számíthatunk nála. Rengeteg húst, halat, egzotikus gyümölcsöt, diót és édességet tesz az asztalra, és jó borokból is bőséges nála a választék.

BAK: Az aprólékos szakértő

Kidekorálja az egész lakást. A konyhában adventi kalendáriumot akaszt a falra, az ajtókra filc-Mikulás és -rénszarvas kerül, a nagyszoba asztalán diótörő figurák sorakoznak, a bejárati ajtó elé karácsonyi mintás lábtörlőt terít.
A konyhában: leginkább hagyományos karácsonyi ételeket készít, amelyeknek az ízvilága pont olyan, amilyennek a szakácskönyvek szerint lenniük kell, mert betartja a szabályokat.

VÍZÖNTŐ: Régi és új kedvelője

Nemcsak otthonát öltözteti ünneplőbe, hanem ő maga is karácsonyi mintájú pulóverbe bújik erre az alkalomra. Imádja a hangulatos karácsonyi vásárokat, különösen szeret ebből az alkalomból külföldre is elutazni.
A konyhában: a régi ételek közé teljesen új kreációkat csempész, melyeket saját fantáziája szerint alkotott. Ne számítsunk hibátlanul terített asztalra, az étel viszont felejthetetlen lesz.

HALAK: Nem rajtunk spórol

Ha kertes házban lakik, LED-es jégcsapfüzér kerül az eresz alá. Lakásban él? Akkor az ablakban jégvirág mintájú dísz világít. Amennyiben van kisgyerek a családban, együtt sütik meg az ünnepi mézes süteményeket is.
A konyhában: fantáziadúsan főz, de a mennyiséggel hadilábon áll, ezért előfordulhat, hogy a bőséges maradékokból még csomagol is nekünk, amikor hazamegyünk.

Szöveg: Izing Klára

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete