Sztár

Édesapja karrierjét élte Gönczi Gábor: „Szinte ugyanakkor álltunk először színpadra”

Gönczi Gábor és édesapja sorsában olyan sok a hasonlóság, hogy még mi is megdöbbentünk.

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban. Akkor arról kérdeztük a híradóst, mit tesz másként vagy éppen ugyanúgy, mint édesapja, Lajos az ő korában.

„Megmutatta a legjobb zenéket”

„További közös vonás bennünk a zeneszeretet, az éneklés szeretete. Édesapám vitt el az első koncertre, ő tette fel nekem az első lemezeket és mutatta meg a legjobb zenéket. Mondanom sem kell, ő íratott be zeneiskolába is, és támogatta, hogy lépjek be a kórusba. ”

„Nekem nem áll jól a hosszú haj”

„Apámnak hosszú haja volt. Egy időben nekem is vállig ért, de rá kellett jönnöm, hogy nem állt jól. Túl kerek és nagy a fejem, a rövid frizura előnyösebb.”

A Fonográf előtt játszott

„Édesapám a Volvo zenekarban játszott, óriási sikereik voltak, még Ki mit tud?-ot is nyertek. Olyan együttesekkel szerepeltek együtt, mint a Fonográf vagy a Hungária. A zenekarom, a Smile Rock Circus sokat köszönhet neki, hiszen ő vette nekünk az első erősítőt, a kombi Daciájával pedig vitt minket az első fellépésekre.”

Gönczi Gábor szülei

„Társasági emberek vagyunk”

„Nagyon sok a hasonlóság köztem és édesapám között. Először is rendkívül pozitív figurák vagyunk és igazi társasági emberek. Imádunk a barátainkkal együtt lenni és jókat beszélgetni. Mindketten 16 évesen alapítottuk a zenekarunkat, de ugyanakkor vettük az első mikrofonunkat is, és szinte hajszálpontosan ugyanakkor álltunk először színpadra.”

Kétgyerekes családapa

„Apukám 37 évesen, mint most én, kétgyerekes családapaként igyekezett helytállni. Először születtem én, majd hat évvel később az öcsém, Ádám. Ekkor a zene már csak hobbi volt apám számára, munkanapokon a kis üzemével foglalkozott, amelyben kötött holmikat gyártottak.”

„Türelmes természetűek vagyunk”

„Tulajdonságai közül kiemelném a türelmet. Szerencsére engem is türelmes természettel áldott meg a sors. Édesapám sosem szerette a konfliktusokat, és én is a megoldásokat keresem a vitás helyzetekben. Amiben talán mások vagyunk, hogy én sokkal pörgősebben élek.”

Fotó: tv2, privát