Ezotéria

Tévedhetetlennek hiszi magát: így nevelje a Nyilas gyereket a horoszkóp szerint

Ha megfigyelünk egy-egy gyerekcsoportot, gyakran találunk benne Nyilast vezéregyéniségként, különösen ötleteket adó szerepben.

A nyilas-gyerek nevelése

Ez a gyerek igazi csoportszellemmel rendelkezik, és alapvető szüksége van a társaságra. Barátai sokszor a családtagjainál is fontosabbak számára. Ha megfigyelünk egy-egy gyerekcsoportot, gyakran találunk benne Nyilast vezéregyéniségként, különösen ötleteket adó szerepben. Tele van tervekkel, és ő az, aki mindig optimistán néz a jövőbe. Nagy hibája, hogy villámgyors megoldásokra törekszik, így elhamarkodottsága, naiv önbizalma és túlzott bizalma másokban sokszor tévútra vezetik. Kézenfekvő, hogy nevelésében a józan, racionális érveknek, a tájékozódásra és megfontoltságra való ösztönzésnek óriási szerepe van. Talán a türelemre és a kitartásra nevelés a legnehezebb, ugyanakkor a legfontosabb feladat nála.

Ez a gyerek csak meggyőződésből képes valamit megtanulni, szorgalma és kötelességtudata gondos kialakításra szorul. Nevelésében előnyös, ha példaképeket lát, ha olvasmányai, személyes találkozásai inspirálják. Mindig szüksége van egy célra, vezérlő elvre, erkölcsi mintára, amit követni tud. Már gyermekként hajlamos arra, hogy személyes lehetőségeit és képességeit túlértékelje. Meg van győződve arról, hogy mindent könnyen elérhet, és az utolsó pillanatig figyelmen kívül hagyja a problémákat. A szülőknek erősíteniük kell a gyerek realitásérzékét, fejleszteni önismeretét.

Mire ügyeljünk?

Egyetlen csillagjegy sem hoz oly szívesen ítéletet, mint egy jellegzetes Nyilas. Olyan gyorsan és szélsőségesen meg tud győződni valamiről, amiről másokat is azonnal szeretne meggyőzni, mint senki más. Történeteit is olyan magával ragadó hévvel meséli el, hogy senki nem tudja megkérdőjelezni őket. A romantikus drámai hang a Nyilas hangja, az Oroszlánéval együtt.

Ez a fanatikus meggyőzni akarás és meggyőzni tudás talán a legfeltűnőbb tulajdonsága, kiemelkedő képessége, ugyanakkor hibája is. Már gyermekként is hajlamos arra, hogy alapos körültekintés nélkül hozzon döntéseket. Az emberismeret elsajátításához meg kell tanulnia megfigyelni az embereket, és lelkileg belehelyezkednie a másikba.

A szülőknek lehetőségük van arra, hogy megtanítsák a gyereknek: különbséget kell tenni álom és valóság, vágyak és realitás, és mindenekelőtt látszat és valóság között. Csalódásai enyhítése érdekében a szülők segítsék az élethelyzetek, események és jellemek reális megítélését.

Fotó: pexels