Ehhez a házi praktikára mindössze egy papírszalagra van szükséged szalvétából vagy konyhai paírtörlőből.
A paradicsom eltarthatósága sok tényezőtől függ, bár általában 2-3 napig eláll a hűtőben. Szerencsére van egy házi trükk, amely vírusszerűen terjedt el a TikTok közösségi oldalon és meghosszabbíthatja a felhasználásukat és a frissességüket.
A romlott paradicsom elfogyasztása egészségügyi problémákhoz, például gyomorrontáshoz vagy ételmérgezéshez vezethet. Hogy biztosak legyünk benne, hogy nem az, érdemes figyelni a penészfoltokra, az elszíneződésekrere vagy a szagra.
Az otthoni trükk, amivel tovább marad friss a paradicsom
Ahhoz, hogy a paradicsom tovább tartson, és ne rothadjon meg, be kell vetned azt a házi trükköt, amely egy Jaimecaro nevű influencernek köszönhetően vírusszerűen terjedt el. Ehhez nem kell mást tenned, mint egy darab papírszalagot használni.

Mint kifejtette, ha levágsz egy darab papírszalagot, és a paradicsom „szíve” fölé helyezed, vagyis arra az illesztésre, ahol a paradicsom eredetileg a növényhez csatlakozik, lelassíthatod a romlási folyamatot, így a gyümölcs tovább marad friss.
Azzal, hogy a szalaggal a paradicsom legfontosabb részét takarjuk le, meghosszabbítjuk a paradicsom élettartamát, mivel lelassítjuk a mikroorganizmusok bejutását és a nedvesség elvesztését, vagyis azokat a tényezőket, amelyek hozzájárulnak a paradicsom romlásához.
Hogyan tároljuk a paradicsomot a hűtőben
A paradicsom meleg környezetben gyorsan érik, különösen, ha a hőmérséklet meghaladja a 24 Celsius-fokot. Ezért, hogy megakadályozzuk romlásukat, ajánlott a hűtőszekrény zöldséges fiókjában tárolni őket.
A rekeszben a paradicsomokat a szárukkal lefelé ajánlott elhelyezni, ami segít megőrizni a nedvességtartalmukat, és megakadályozza a ráncosodást vagy az idő előtti bomlást.
A paradicsom fogyasztása az alapvető tápanyagokban való gazdagságának köszönhetően nagyszerű egészségügyi előnyökkel jár. A és C-vitamint tartalmaz, amelyek segítenek az immunrendszer erősítésében és a bőr egészségének javításában.
Mi van a fagyasztással?
Jobb, ha a nagy mennyiségű vizet tartalmazó zöldségeket – például uborka, cukkini, saláta, friss paradicsom – nem fagyasztjuk le, már ha meg szeretnénk őrizni a ropogós állagukat
„A magas víztartalmú ételek nagyon könnyen jégkristályokat képeznek, amelyek kitágulva károsítják az élelmiszer szöveteit – mondja dr. Bryan Quoc Le élelmiszertudós. – Amint a zöldségek felolvadnak, valamint a jégkristályok megolvadnak és átszivárognak a sejteken, az ízes nedvek is távoznak.”
Abban az esetben készíthetünk bármilyen ételt friss és ropogós, magas nedvességtartalmú zöldségekből, ha inkább csak hűtjük őket, és kihagyjuk a fagyasztást. Már ott csücsülnek ezek a zöldségek a frigóban? Nehogy kidobjuk őket! A pépes állaguktól függetlenül remek ízt adnak a leveseknek, püréknek és pörkölteknek. Például a felolvasztott, nyers paradicsom nem jó salátának, de kiváló paradicsomszósz készíthető belőle.
Fotó: pexels